Weekend i København by LoveCopenhagen #9

0
313
København
Nu er det forår! Selvom det ikke er til at mærke det med den ene seriøse regnstorm efter den anden, så kommer weekenden med lækre bud på nydelse i form af mad, drikke og underholdning. Kom med en tur på weekend i København med LoveCopenhagen.

Af Louise Taarnhøj

TORSDAG

Tyremor x Ofelia: Smørrebrød til kanten

I sidste uge var jeg inviteret til en pressefrokost hos Tyremor, som er en popup-restaurant i Ofelia i Skuespilhuset. Hvis du er til smørrebrød, øl og snaps, så skal du give dig selv den fornøjelse at besøge Tyremor. Som der står på Facebookeventen:

Hun slagtede sit første svin som treårig. Arbejdede med latex og special effects i tyverne. Har grillet rensdyrhjerter i en norsk sølvmine, brygget øl i en amerikansk polarstorm og lagt Michelinguiden for sine fødder med en tatar.

Hun er Tyremor, og nu er hun i Skuespilhuset. For en stund.

Læs mere og se menuen her: https://bit.ly/31I4ssN

Thilde Gilling Andersen fik sit kælenavn, da hun underviste i Meyers Madhus. Men denne Tyremor har det bare bedre bag gryderne end bag katederet. Nu tager hun kærligt kvælertag på de danske håndmadstraditioner med tung gangsterrap på anlægget og småkager i snapsen. Vær med, når den danske smørrebrødsfinalist går i flæsket på München, Korea og Lolland, fylder velsmag på tallerkenen og hjemmebrændt til kanten.

Følg med på Instagram @jegertyremor

Jeg kan skrive under på, at det er virkelig høj klasse smørrebrød, vi har med at gøre her. Men der er også et godt skud humor i – så selvom man sidder i det fine lokale i Skuespilhuset, så er der altså fart over feltet på alle parametre, og det skal nok lokke nogle unge, festglade mennesker til. Det har Tyremor i hvert fald fortjent.

Tyremor X Ofelia popper up i Skuespilhuset med hverdagsfrokost fra 17. februar til 27. marts 2020.

HVAD: Tyremor x Ofelia HVOR: Restaurant Ofelia i Skuespilhuset HVORNÅR: Til og med den 27. marts

 

FREDAG

Franske vindage

Franske Vindage 2020

Vinhandlere og importører skænker op i Pressen på Rådhuspladsen i København 28. & 29. februar 2020 – du kan smage mere end 200 vine. Det er ved at være en tradition, at LoveCopenhagen kigger forbi den store vinsmagningsmesse.

Det er altid interessant at lære nyt at kende og ikke mindst møde nogle af de mennesker, der måske ved allermest om vin. Alle regioner i Frankrig er repræsenteret, og der er gode muligheder for at gøre sig et super køb. Og siden jeg i december måned fik stjålet ca. 40 vine fra min kælder, ligger der et stort arbejde i at få oparbejdet en ny samling vine, både dem der skal ligge i længere tid, og dem der skal nydes med det samme.

På Franske Vindage kan du smage dig igennem hele Frankrig fra nord til syd og fra øst til vest, når en række af landets førende vinhandlere og importører står klar med det bedste de har fra Frankrig og en masse historier fra vinmark og -kælder. Måske står vinbonden også på standen, så han/hun selv kan fortælle om vinen og tankerne bag.

HVAD: Franske Vindage HVOR: PRESSEN, JP/Politikens Hus, Vester Voldgade 33, 1785 København V. HVORNÅR: Fredag fra kl. 14-16.30 og kl. 17.30-20, Lørdag fra kl. 14-16.30 og kl. 17.30-20. PRIS: Priser fra 270 kr. ekskl. billetgebyr

 

LØRDAG

Vintage Social Salon

Jeg elsker vintage – andre kalder det genbrugstøj. Min favoritbutik er Prag, som ligger flere steder i byen, men jeg holder også meget af at tage til markeder som dette i Absalon.

Det er fra kl. 10-15,  alle er velkomne, og der er gratis entre.

I Absalons cafe kan der købes kaffe, kage, frokost og meget andet godt, som kan nydes på scenen og første sal.

HVAD: Vintage Social Salon HVOR: Absalon Kulturhus HVORNÅR: Kl. 10-15 PRIS: Gratis

 

SØNDAG

Gratis dokumentarfilm om Marina Abramic

For mange år siden var jeg på MoMa i New York, hvor Marina Abramovic, en fuldstændig vanvittig kunstner, som sætter så mange tanker og følelser i gang med sin performancekunst. På MoMa sad hun på en stol, og så stod der en tom stol foran hende. Her kunne man sætte sig ned og bare kigge hende i øjnene, uden at sige noget.

På en video, som gik viralt, var en af de mennesker, som satte sig ned overfor hende, hendes ekskæreste – og det var så rørende, hvordan hendes øjne og kropssprog blev påvirket af mødet med en tidligere kærlighed.

Nu kan man se en dokumentar om hende – og det tror jeg er det bedste, du kan gøre for dig selv denne søndag. Hvis du vil røres og inspireres, altså 😉

📽️ Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=YcmcEZxdlv4

HVAD: Dokumentar om Marina Abramovic HVOR: 2020 Docu, Blågårds Plads 5, 2200 København N HVORNÅR: 19-21 PRIS: Gratis