mandag, august 15, 2022
HomeDet sker i KBHWeekend i KBHWeekend i København by LoveCopenhagen #25

Weekend i København by LoveCopenhagen #25

Så er vi halvvejs gennem juni måned, og weekenden kunne næsten ikke starte bedre end med dagens landskamp mod Australien, og det er langt fra det eneste, du kan glæde dig til! Copenhell, Kulturtårnets 1-års fødselsdag, Rosé Festival, sankthansaften og brunchgilde med Byens Bedste Far’s Dreng – her er 5 bud på, hvad du kan lave i din weekend.

 

Af Louise Bro

TORSDAG

Så er det igen tid til at finde klaphatten frem, når Danmark spiller sin anden gruppekamp mod Australien ved VM. Der er vist ingen tvivl om, at vi er umådeligt glade for at se landskampe, da Danmark spillede mod Peru måtte over 6.000 gå forgæves, da de skulle se kampen på storskærm i Parken – og der var ellers plads til 26.000. Denne gang bliver der desværre ikke stillet storskærm op i Parken, men de skal selvfølgelig også forberede plænen til en lille bitte koncert med Jay-Z og Beyonce lørdag. Bare rolig! Der er heldigvis andre steder, hvor du kan låle og heppe på Danmark sammen med en masse andre glade fodboldfans i rødt og hvidt.

Tivoli viser sammen med TV2 kampen på storskærm enten på Plænen eller ved Orangeriet. Der var fribilletter til Tivoli til 10.000 fodboldfans, men de er desværre allerede blevet revet væk efter først til mølle princippet. Så hvis du har årskort eller ikke har noget i mod at betale entréen, så er der i hvert god mulighed for at mærke spændingen til kampen kl. 14.

HVAD: Danmark-Australien i Tivoli HVOR: Tivoli, Vesterbrogade 3, KBH V HVORNÅR: Torsdag kl. 14-18

Landskampen bliver også vist på storskærm i Nationalmuseet fine palægård, hvor der i modsætning til Tivoli er gratis entré. Til gengæld er der nok heller ikke plads til lige så mange som på Plænen, så du skal komme i god tid, hvis du skal have plads. Der kan købes kolde øl i baren, is og lækre snacks. Og som en lille bonus er der inden kampstart også mulighed for at blive klogere på modstanderen, når seniorforsker Bente Wolf fører dig igennem Australien kulturhistorie.

HVAD: Danmark-Australien på Nationalmuseet HVOR: Palægården, Frederiksholms Kanal nr. 12, KBH K HVORNÅR: Torsdag kl. 13

IN ENGLISH: Thursday the city will be flooded with happy football fans dressed in red and white – all ready to cheer for Denmark when they play against Australia in the World Cup. You can experience the rush and thrill along of the game with the Danish fans on a big screen in Tivoli or the courtyard of the National Museum.

 

Refshaleøen er igen blevet indtaget af glade rock- og metalfans, der er klar til at feste og head bange til årets Copenhell. Tidligere har festivalen kun været tre dage, men i år har de også taget onsdag med som en warm-up dag. Det er festivalens ottende år, som i år har et pakket program med bl.a. Alice in Chains, Ghost, Nightwish, Deftones og Ozzy Osbourne. LoveCopenhhagen er igen i år klar til indtage de rå og industrielle rammer på Refshaleøen – det bliver det mit første møde med Copenhell, og jeg glæder mig!! Efter sigende er festivalen forbandet, det regner åbenbart altid, og i år ser heller ikke ud til at være en undtagelse – hvilket er ganske ironisk da festivalen i år pga. afbrændingsforbuddet har været nødsaget til at aflyse ildkanoner og pyrotekniske sceneshows. Der er stadig partout-billetter til festivalen, så du kan nå det endnu!

HVAD: Copenhell 2018 HVOR: Refshalevej 185, KBH K HVORNÅR: Torsdag-lørdag

IN ENGLISH: Rock- and metal fans are heading out to Refshaleøen for Copenhell Festival that starts today. The decibel levels are so high that you can often hear the music in Copenhagen, and this year will be no exception with a line-up that features Alice in Chains, Nightwish, Deftones and Ozzy Osbourne. There are still tickets available for this 3-day festival.

 

FREDAG

For et år siden åbnede det ene brotårn på Knippels Bro op for offentligheden. Først var det blot med mulighed for at kigge indenfor, men siden da har Kulturtårnet lagt etager til adskillige events, middage, vinsmagninger og andet godt. 1 års fødselsdagen bliver fejret på fredag, men da der jo ikke er plads til så mange i tårnet, bliver festen flyttet ned på Knips Kaj lige ved siden af. Her vil der være Friday Food med musik og dans. Du kan nyde bobler, grillmenu, is og fødselsdagskage for 150 kr., og derudover er der også livemusik med tårn-dj Wild Child og Gudrun Holck.

HVAD: Kulturtårnet fejrer 1 års fødselsdag HVOR: Knips Kaj ved Kulturtårnet 2, KBH K HVORNÅR: Fredag kl. 18-23 PRIS: 150 kr.

IN ENGLISH: One year ago one the control towers of Knippel Bridge was opened to the public. Besides tours, the control tower has for the past year also hosted a lot of events, dinners, and wine tastings – and the one-year birthday is going to be celebrated Friday evening with a feast and a birthday party. Meal tickets are 150 DKK.

 

LØRDAG

Lørdag aften er det sankthansaften, og det bliver jo gerne fejret med bål og midsommervise. Jeg har egentlig altid syntes, at sankthans var lidt trist – bedst som sommeren er startet, bliver man mindet om, at det fra sankthansaften kun går mod mørkere tider, når dagen bliver kortere og kortere. ØV! Men det er omvendt også en god reminder, om at få det meste ud af de lange dage og lyse nætter, mens de stadig er her. I år ser sankthans desværre ud til at blive uden sankthansbål, da der pt. er afbrændingsforbud i Københavns Kommune – men der er stadig rig mulighed for at se båltaler og skråle med på midsommervisen. Jeg har samlet en liste over, hvor du kan fejre sankthansaften i København her.

Og når vi nu taler om, at få det meste ud af de lyse nætter, så kan vi jo ikke komme uden om rosé. Sommertid er jo uden tvivl rosétid! Og hvis du også elsker de lyserøde og læskende dråber, så kan du få stillet tørsten til Københavns største roséfest, når der er Copenhagen Rosé Festival lørdag og søndag. Festivalen har samlet Danmarks bedste rosé-importører og producenter, og du kan naturligvis smage på de mere end hundredvis af rosévine, som de har medbragt til festivalen. Udover det kan du også blive klogere på roséens historie, og få gode råd til madlavning til rosé, da festivalen bliver holdt hos Weber Grill Academy. Det koster 250 kr. for 2 vinsmagninger, og hvis tørsten er stor, kan du tilkøbe flere poletter til smagningerne.

HVAD: Copenhagen Rosé Festival HVOR: Weber Grill Academy, Dampfærgevej 10, KBH Ø HVORNÅR: Lørdag og Søndag PRIS: 250 kr.

IN ENGLISH: Summertime is rosé time and if you love the rosy drink, head out to Copenhagen Rosé Festival where you can taste hundreds of rosé wines and meet some of Denmark’s best importers and producers of rosé wine at Weber Grill Academy. Tickets are 250 DKK.

 

SØNDAG

For to uger siden blev Far’s Dreng for andet år i træk kåret til Byens Bedste brunch/morgenmad ved AOKs prisfest. Hvis du endnu ikke har lagt vejen forbi deres caféer i Ny Adelgade eller Rosengården og smagt deres lækre brunch, så kan det varmt anbefales. På søndag kan du også tage forbi Ofelia Plads, hvor Far’s Dreng inviterer til Københavns største sommerbrunch under åben himmel. Der bliver stillet langborde op på pladsen, og der er tale om noget af et brunchgilde, da de har plads til 400 madglade morgenmennesker. For 210 kr. kan du smage dig igennem deres lækre retter af økologiske og lokale råvarer, mens du nyder udsigten til havnen fra Ofelia Plads.

HVAD: Byens Bedste københavner brunch HVOR: Ofelia Plads, Kvæsthusbroen, KBH K HVORNÅR: Søndag kl. 10-16 PRIS: 210 Kr. 

IN ENGLISH: Copenhagens best brunch and breakfast place Fars Dreng is hosting a brunch feast on Sunday. They are not hosting this at one of their two cafés but instead on Ofelia Beach, with room for 400 guests outside. For 210 DKK you can enjoy their delicious brunch courses and the beautiful view of the harbour.

 

God weekend!

/Louise Bro

Love Copenhagen
Love Copenhagenhttp://Lovecopenhagen.com
Louise Bro Pedersen. Creative Planner på et digitalt bureau. Elsker København, men er slet ikke københavner - oprindelig fra smilets by. Danser når alle ser det, griner alt for højt, knuselsker koncerter, festivaler, lækker mad, gode drinks, vand, windsurfing, og min cykel.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev - fyldt med lækre sager og inspiration til alt det, der sker i København.

Mest læste