Weekend i København by LoveCopenhagen #26

Weekend i København by LoveCopenhagen #26

by 28/06/2018

Fra på onsdag står der Roskilde Festival i min kalender. Og derfor står min weekend i København på alt andet end fest og ballade. Dette weekend-indlæg er derfor et andeledes ét af slagsen. Her kan du nemlig læse med, når jeg guider til en totalt afslappet weekend i vores pulserende by, der med sikkerhed vil ruste din krop og dit sind til at face den smukke vildskab på Roskilde Festival lige om øjeblik!

 

FREDAG

En lang aftentur rundt i København
Fredag efter job vil jeg gå en lang aftentur rundt i byen. Der er nemlig ikke noget, som giver mig mere ro end en lang gåtur. Jeg har en helt fast rute på præcis 10 km, som jeg går sent om aftenen et par gange om ugen det meste af året. Men på det sidste har min kalender været fyldt med dejlige aftaler og arbejde, så det er et stykke tid siden sidst. Ruten tager mig en tur rundt om Østerbro, langs Søerne forbi Nørrebro og videre til Vesterbro. Jeg synes, København er helt magisk om aftenen. Lige der når byen er ved at falde i søvn, og lyset sænker sig i søerne. Her finder jeg inspiration til mine projekter og ligger store planer. Det er på denne her tur, at jeg kommer helt ned i gear og plejer min introverte, nørdede side. Og det er en vigtigt at huske – især inden Roskilde Festival, hvor der fuld fart på!

IN ENGLISH: Friday after work, I will go for a long evening walk around the city. There is nothing that gives me more peace than a long walk. I have a fixed route that takes me around Østerbro, along the Lakes past Nørrebro and on to Vesterbro. I think Copenhagen is absolutely magic in the evening. Just when the city is falling asleep, and the light is sinking in the lakes. You should definitely walk it!

 

LØRDAG

En tur på stranden i byen
København er lige blevet kåret som verdens bedste badeby, og det med god grund! På lørdag siger vejrudsigten 22 grader og skyfrit, og det er en perfekt anledning til at tage ud og slappe af i solen og bade. Lørdag formiddag vil jeg derfor hoppe på cyklen og køre ud til Havnevigen på Islandsbrygge. Der er ikke mange som kender til badezonen, og der er derfor ikke lige så crowded, som mange andre steder i København. Du finder den kunstigt anlagte strand, hvor man frit må bade, på Havnevigen ved Viggo Kampmanns Plads i den sydligste del af Islands Brygge. Sandstranden er ikke så stor, men den er hyggelig og nem at komme til. Jeg glæder mig til at bruge min lørdag på at dase i solen, mens jeg nørder Roskilde-playlister på Spotify og får årets første dukkert.
Louise Bro har lige skrevet en hel guide til, hvor man kan bade i København, som jeg kun kan anbefale dig at læse! Tjek den ud lige her.

HVAD Badezone Havnevigen – Islands Brygge HVOR: Viggo Kampmanns Plads, 2300 KBH S.

IN ENGLISH: Copenhagen recently got itself a new beach – and that’s where I will spend my Saturday! This bathing zone is well hidden away at the end of Islands Brygge on Amager. The artificial beach is quite small and located in the residential area Havnevigen so the atmosphere is quite intimate and cosy. You will find it right by Viggo Kampmanns Plads. Louise Bro just published a guide on where to go swimming in Copenhagen, which is also in English. Read it here.

 

SØNDAG

Phot credit: Souls CPH

Morgenmad på Melchiors Plads med ’København Søges’ som selskab
I ugen op til at Roskilde Festival spiser jeg sundt for at få masser af vitaminer, så min krop har de bedste forudsætninger for at klare festivallivet med alt, hvad det indebærer. Derfor vil jeg starte søndagen på Souls, som er et af mine yndlingsmorgenmadssteder, der ligger lige i min baghave på Melchiors Plads, Østerbro. De har den lækreste plantebaserede morgenmad og brunch, og jeg har det altid som om, jeg har fået et kæmpe vitamin boost, når jeg starter dagen der. Jeg kan varmt anbefale deres smoothie bowl, cashew yoghurt og ikke mindst deres pandekager! Og så er det en fredelig lille oase, hvor det er hyggeligt at sidde uden for i solen. Jeg har lige foræret min kammerat bogen ’København Søges’ af HuskMitNavn, og hvis jeg når at købe et eksemplar til mig selv inden lørdag vil jeg tage den med under armen og kigge den igennem, mens jeg spiser min morgenmad.

HVAD Morgenmad på Souls HVOR Melchiors Plads HVORNÅR morgenmad serveres fra 09-12.30 PRIS 64 – 88 kr.

IN ENGLISH: At Souls, which is located on Melchiors Plads – Østerbro they serve the best plant based breakfast in town, and I can only recommend that you try it out! The café is cosy and operates on sustainable principles. And Sunday mornings don’t get much better than a smoothie bowl, cashew yoghurt or pancakes at this little place.

 

Photo credit: Ofelia Plads

Yoga pop-up på Ofelia Plads
Når jeg har spist morgenmad vil jeg tage ind på Ofelia Plads og dyrke flow yoga ved vandet. Yo:Ga holder et pop-up event, som består af en dynamisk og simpel flow-time – med mulighed for at hoppe direkte i havet og blive nedkølet, når timen er slut. Eventet er åben for alle, og det er gratis. Man skal selv medbringe yogamåtte og vand. Du tilmelder dig her.

HVAD Yo:Ga pop-up HVOR Ofelia Plads HVORNÅR Søndag, kl. 11.30 – 12.15 PRIS Gratis, men husk tilmelding.

IN ENGLISH: After breakfast I will join a free flow yoga class by the water on Ofelia Plads hosted by Yo:Ga. The pop-up event consisting of a dynamic and simple flow-class and is open for everyone to join. You must bring your own yoga mat or towel and sign up here.

 

Jeg håber du har fået inspiration til, hvordan du kan bruge weekenden i København på at komme helt ned i gear – eller i topform til årets Roskilde Festival!

/Catharina

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.