Weekend i København by LoveCopenhagen #28

0
309
Sommertid er lig med ferietid for de fleste. Det ferierende folk er begyndt at forlade København, og cykelstierne er en dødsrute af siksakken mellem de mange turister på bycykler og løbehjul, som har mere travlt med at kigge på seværdigheder end på trafikken lige foran dem. Det er skønt! Og vi skal holde fast i den gode sommerstemning, som du i weekenden bl.a. kan finde til Copenhagen Jazz Festival, under Bispeengbuen og i Torvehallerne. Læs med her:

 

Af Louise Bro

TORSDAG – Grill i Kødbyen

Der er ikke noget bedre end en god omgang sommergrill. Desværre kan det som byboer godt være en anelse besværligt – medmindre du selvfølgelig har grillen godt placeret på altan, tagterrasse eller i gården. Hvis du derimod gennem sommeren kæmper med engangsgrill og forkullede pølser og brød, så vil jeg anbefale dig at tage forbi Kødbyen hver torsdag resten af sommeren. Nose2tail tænder op for deres store grill og smider frilands Spareribs, danske grillpølser og New York Strip Steaks over flammerne, og serverer det med kartoffelsalat, grønt og dyppelse til.

HVAD: Torsdagsgrill i Kødbyen HVOR: Nose2tail Meatpacker, Flæsketorvet 13A, KBH V HVORNÅR: Torsdag kl. 18

 

FREDAG – Copenhagen Jazz Festival

Der er allerede godt gang i Copenhagen Jazz Festival, der siden sidste uge har fyldt gader, caféer, parker og pladser med skøn musik indenfor alle genrer af jazz. Festivalen slutter søndag, så hvis du skal have det sidste med, er det nu, du skal finde et godt spot, en kold drink og nyde den liflige musik og gode stemning. Programmet er som altid godt pakket – og du kan finde noget for enhver smag. Personligt er jeg ikke den helt store jazz-kender, så min anbefaling til jazz-festen er udelukkende baseret på koncerter, hvor du er garanteret god stemning og dans – det er trods alt fredag.

På Reffen er der gratis koncerter med havudsigt, sandstrand og en masse lækker street food. Hele weekenden er der to koncerter hver dag, fra 16-18 og 19-21 med efterfest i Foxy Bar. Fredag aften står musikken på Broken Jazz med det engelske broken beat keyboard ikon, Kaidi Tatham på vokal og Peter Stenbæk på percussion samt 5 andre musikere.

HVAD: Jazzwaves på Reffen HVOR: Copenhagen Street Food – Reffen, Refshalevej 167 A, KBH K HVORNÅR: Fredag kl. 16-21

I Pumpehusets Byhave er der lagt op til den helt store Fringe Jazz-fest. Fredag aften starter med jazz-banko, hvor du kan vinde lækre præmier, og som altid kan du stille tørsten i Byhavens bar og sulten med New Orleans Gumbo, som Restaurant Uformel kokkerer i aftenens anledning. Musikken bliver leveret af det amerikanske band Shake ’Em Up Jazz Band, som er en supergruppe af kvindelige musikere fra New Orleans, der spiller traditionel New Orleans jazz. Det bliver festligt, det bliver dansevenligt og uden tvivl underholdende.

HVAD: Jazz banko i Pumpehusets Byhave og Fringe Jazz Fest HVOR: Studiestræde 52, KBH K HVORNÅR: Fredag kl. 18-21

 

LØRDAG – Bas under Buen

Lørdag skal du have godt gang i bas-armen, når Bas under Buen sætter gang i festen under Bispeengbuen til deres 10 år jubilæum. Der har gennem de sidste par år været en del forskellige planer og forslag til alternativer til Bispeengbuen og den 6-sporet motortrafikvej, som uden tvivl er praktisk til at lede trafikken til og fra København, men ikke ligefrem er køn at kigge på.

Der har været forslag om at grave den ned og lave en underjordisk tunnel, åbne den gamle å under Åboulevarden, og i det hele taget lave ruten en del mere grøn med rekreative områder. Men den slags koster, og der har endnu ikke været nok penge i kommunekassen til at stemme klart for til et af de mange forslag.

Indtil der sker noget, skal du sætte pris på den 8 timer lange bas-fest under Bispeengbuen. Der er fri entré og du kan bl.a. se frem til at høre tunge beats indenfor genrer som Garage, Dubstep, Reggae, Dub, Grime, Trap og Drum & Bass fra DJs som Snavs, ELOQ, Smokey, og RDG.

HVAD: Bas under Buen HVOR: Bispeengen 15, Frederiksberg HVORNÅR: Lørdag kl. 15-23

 

SØNDAG – Bastilledag i Torvehallerne
Fotocredit: Charles Koh

Søndag bliver en rigtig frankofil én af slagsen. Det er nemlig Frankrigs nationaldag – Bastilledagen – og hvor bedre at fejre den, end et sted med masser af franske lækkerier. Torvehallerne holder Bastilledag, og står klar til at fejre dagen med friske østers, franske oste og søde desserter – og naturligvis også champagne og franske vine. Boulebar i Nørregade varmer desuden op til festen med en petanque turnering som løber fra lørdag til søndag, så du kan lige nå forbi finalen, inden den står på iskold fransk hvidvin og friske østers i Torvehallerne.

HVAD: Bastilledag i Torvehallerne HVOR: Frederiksborggade 21, KBH K HVORNÅR: Søndag kl. 11-17

 

God weekend!

/ Louise Bro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here