mandag, august 15, 2022
HomeDet sker i KBHWeekend i KBHWeekend i København by LoveCopenhagen #29

Weekend i København by LoveCopenhagen #29

Vidste du godt, at den engelske oversættelse af agurketid er silly season? Det siger ret meget, synes jeg, og derfor skal du slet ikke beskæftige dig med nyheder, fake news, medier eller noget helst seriøst denne her weekend. Træk stikket, nyd sommeren og følg Dronningens råd og gør noget helt igennem unyttigt – og selvfølgelig sjovt! Her er din weekend i København:

 

Af Louise Bro

 

TORSDAG – Kaj din ven i solen

Efter en lille og kort men helt sikkert velfortjent ferie er Kaj – Din ven i solen tilbage med byens hyggeligste torsdagsbar. Jeg har efterhånden været forbi Kaj en hel del gange gennem de sidste par år, og der er noget helt specielt ved det lille spot langs kanalen ved Hal C. Det er det mest perfekte sted at sidde og nyde solen på den brede træterrasse, stemningen er dejlig afslappet, og så er der altid god musik og lækre kolde drinks og øl. Denne torsdag er det Thomas Madvig, der står bag DJ pulten og spiller en helt sikkert god blanding af deep house, indtil solen går ned.

HVAD: Kaj – Din ven i solen HVOR: Hal C, Arsenalvej 6 HVORNÅR: Torsdag kl. 15-21

IN ENGLISH: One of the best spots to enjoy great music and cold drinks in the sun this Thursday is by Hal C on Holmen island. Right by the cozy canal you can enjoy deep house music from DJ Thomas Madvig and cold drinks and beer.

 

FREDAG – Meeting of Styles

Verdens største graffitibegivenhed, Meeting of Styles er tilbage i København. Fra den 20. til 22. juli bliver Pumpehusets Byhave og Axel Torv pakket ind i 200 træplader, som med hjælp fra 44 af verdens bedste graffitikunstnere hen over weekenden bliver til smukke kunstværker. Det er fjerde år i træk at lokale og udenlandske graffiti kunstnere får lov til at vise, hvad de kan på denne festival, der selvfølgelig også byder på et imponerende musik program med dansk undergrundshiphop. Fredag kan opleve Jonah Wright & Tarick og Mund De Carlo + Struglaz i Pumpehusets Byhave – og hvis du ikke har fået nok fredag, fortsætter festivalen resten af weekenden med graffitikunst, mere musik, DJs og freestyle rapbattles.

HVAD: Meeting of Styles HVOR: Axel Torv og Pumpehuset, Studestræde 52 HVORNÅR: 20.-22. juli

IN ENGLISH: The world’s biggest graffiti-event, Meeting of Styles is for the fourth year running taking place at Axel Torv and Pumpehuset this weekend. On the square and the cozy urban garden by Pumpehuset some of the world’s best graffiti artists will decorate 200 wood boards. The graffiti festival will of course also feature concerts with some of the best Danish underground hip hop acts and Friday you can experience Jonah Wright & Tarick og Mund De Carlo + Struglaz.

 

LØRDAG – Bølgen

Der er endnu lagt op til en dejlig fest i solen på Bølgen, som lørdag har inviteret ingen ringere end Kenneth Bager forbi til at vende plader. Dagen starter allerede kl. 14 med musik fra Les Couple og fortsætter indtil kl. 21, hvor Mashti spiller solen ned. Jeg er blevet virkelig glad for Kalvebod Brygge på det sidste. For et par år siden var en gåtur langs Kalvebod Bryggen en helt igennem uinspirerende oplevelse med lukkede kontorbygninger og det menneskeforladte Mariott hotel, der ikke ligefrem indbød til liv og glade dage langs kajen. Men det pyntede i den grad, da havnepromenaden blev udvidet med Bølgen – og med BLOX og endnu en havnepromenade på den anden side af Langebro, er der igen kommet det liv og lys og en helt igennem god stemning langs Kalvebod Brygge.

Hvis man ikke har fået nok, når festen slutter kl. 21 på Bølgen, så er der efterfest på At Dolores i Lille Kongensgade med fri bar fra 23-00.

HVAD: Bølgen HVOR: Bølgen, Kalvebod Brygge 1-3, KBH HVORNÅR: Lørdag kl. 14-21

 

SØNDAG

Gourmetrestauranten Amass har 5 års fødselsdag, og det bliver fejret på søndag. Hvis du ikke lige har haft fornøjelsen af at være på Amass (det ligger jo i den dyre ende), så er der virkelig god grund til at tage forbi på søndag og fejre deres fødselsdag. Der er nemlig sket enormt meget siden restauranten åbnede for 5 år siden, hvor Refshaleøen var ret menneskeforladt, og folk kun bevægede sig derud i forbindelse med Copenhell, Distortion Ø eller andre events. Sådan er det ikke længere, og nu hvor Copenhagen Street Food har åbnet Reffen lidt længere ude på Refshlaleøen, skal jeg da lige love for, at der er begyndt at komme mange flere folk til. Jeg har altid været glad for både gå- og cykelture rundt på Refshaleøen, og jeg håber så inderligt, at Refshaleøen kan forblive præcis som den er, for der er noget helt specielt ved de rå, upolerede og ligefremme omgivelser – især fordi du kan sidde langs kajen og betragte det gamle og smukke København – og det nye og polerede Nordhavn på den anden siden af havnen. Det er den fedeste kontrast, når du sidder på nedlagte jernbaneskinner blandt murbrokker og byggematerialer, og jeg håber, at det får lov til at forblive sådan for altid. Amass var oprindeligt et værktøjsdepot for skibsarbejdere på B&W-værftet og heldigvis blev de rå rammer bevaret – mens omgivelserne blevet fuldt ud udnyttet med en stor køkkenhave udenfor restauranten. Til fødselsdagsfesten kan du få Fried Chicken Croissant sandwich med coleslaw til 100 kr. og øl og vin fra 50 kr. – og det lyder ærlig talt ikke så ringe!

HVAD: 5-års fødselsdag hos Amass HVOR: Amass restaurant, Refshalevej 153 HVORNÅR: Søndag kl. 15-21

IN ENGLISH: Gourmet restaurant Amass is celebrating its five year birthday this Sunday. Head out to their amazing place and urban garden on Refshaleøen for their birthday celebration and to try their Fried Chicken Croissant Sandwich with coleslaw, Yum!

 

God Weekend!

/ Louise Bro

Love Copenhagen
Love Copenhagenhttp://Lovecopenhagen.com
Louise Bro Pedersen. Creative Planner på et digitalt bureau. Elsker København, men er slet ikke københavner - oprindelig fra smilets by. Danser når alle ser det, griner alt for højt, knuselsker koncerter, festivaler, lækker mad, gode drinks, vand, windsurfing, og min cykel.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev - fyldt med lækre sager og inspiration til alt det, der sker i København.

Mest læste