torsdag, juli 7, 2022
HomeDet sker i KBHWeekend i KBHWeekend i København by LoveCopenhagen #34

Weekend i København by LoveCopenhagen #34

Yes. Det er weekend lige om et øjeblik! Læs med her, når jeg deler mine weekend-planer i København, hvor der skal nørdes SDG-mål, danses til det uhørte, der bør høres, og synges med når Nemoland siger tak for i år med et brag af en søndagskoncert.

 

TORSDAG

Historier om verdensmålene
De sociale, økonomiske og miljømæssige udfordringer, som verdenssamfundet står over for vedrører os alle. Og jeg tror ikke, at der er mange, som er i tvivl om nødvendighed i, at vi sætter kurs mod en mere bæredygtig fremtid. Mit torsdagsevent bygger på en vigtig dag – nemlig den 25. september 2015, hvor verdens regeringsledere på FN topmødet i New York vedtog en udviklingsdagsorden med 17 konkrete mål, som forpligter alle FN’s medlemslande til at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere uligheder, sikre god uddannelse og bedre sundhed til alle, anstændige jobs og mere bæredygtig vækst. Målene fokuserer også på at fremme fred og sikkerhed og stærke institutioner, og på at styrke internationale partnerskaber.
Til hverdag sidder jeg som projektleder for nogle seje virksomheder og organisationer, der arbejder hårdt for at tage ansvar, skabe bærdygtige løsninger og imødekomme SDG-målene. Og det elsker jeg! Derfor kunne jeg næsten ikke få armene ned (selvom jeg også blev lidt ærgerlig over først at opdage det nu), da jeg for nyligt fandt ud af, at Nyt Europa, Globalt Fokus og Magasinet 360 siden februar har inviteret til en række spændende events med udgangspunkt i de 17 verdensmål for bæredygtig udvikling – ét event for hvert af målene. Over de 17 events stilles der skarpt på forskellige udfordringer og problematikker relateret til målet, som kalder på handling – og skaber handling. Og jeg har i den grad lyst til at blive klogere på, hvordan jeg kan gøre en forskel både privat og professionelt!
Ved hvert event bliver ‘Historier om verdensmålene’ fortalt gennem oplæg af fagpersoner og eksperter, som belyser problemstillingerne omkring det enkelte mål fra et globalt og et europæisk perspektiv. Hvorefter publikum bliver inddraget, og får mulighed for at komme med bud på udfordringerne og løsningerne for en mere bæredygtig fremtid i en verden under hastig forandring. Målet med de 17 events er nemlig at gøre verdensmålene til danskernes mål. De første events har allerede fundet sted, men i dag bliver mål # 10 – Mindre Ulighed sat til debat fra kl. 17-19 hos Sydbank på Kgs. Nytorv, og hvis arbejdet tillader det har tænkt mig at deltage! Alle der har lyst er inviteret, men husk at købe billet.

HVAD: Historier om verdensmålene HVOR: Sydbank på Kgs. Nytorv HVORNÅR: Den 23. kl. 17.00 – 19.00 PRIS: 20 kr. pr. event.

IN ENGLISH: Nyt Europa, Globalt Fokus og Magasinet 360 are hosting 17 events around Copenhagen during 2018, where the The Sustainable Development Goals are put into solution-oriented debate. Today, the event focuses on # 10 – Reduce Inequality.

 

FREDAG & LØRDAG

UHØRT Festival
Fredag og lørdag løber UHØRT Festival for sjette gang af stablen. Og jeg glæder mig til en weekend fyldt med lyd fra de aller nyeste danske artister! UHØRT handler nemlig om det uhørte, der bør høres. Og festivalen giver de nyeste talenter muligheden for at eksperimentere og eksponere sig selv. Festivalen har 3.000 gæster og 39 nye bands og solister, som fylder pladsen og scenerne med masser af energi, begejstring, nærvær og ikke mindst et hav af forskellige musikgenrer. Hele team-LoveCopenhagen havde en fest sammen til UHØRT Festival sidste år, hvor vi pendlede mellem Skateparken og Pride på vores cykler i øsende regnvejr. I år glæder jeg mig til at blive forført af danske upcoming artister på Vesterbro, hvor det forhåbentlig holder tørvejr!
Læs LoveCopenhagens anbefalinger til programmet her.

HVAD: UHØRT Festival HVOR: Enghavevej 80, 2450 København SV, Danmark HVORNÅR: Den 24. kl. 16.00 til den 26. kl. 02.00 PRIS: 175 kr. – partout.

IN ENGLISH: This year it’s the sixth year that UHØRT Festival takes place in Copenhagen and around 3,000 music lovers and 39 of the newest Danish artists partake the festival site and stages with energy, enthusiasm and great music. UHØRT focuses on Danish artists who have the commitment, desire and potential to break through on the Danish music scene.

 

SØNDAG

Soleima & Phlake – Søndagskoncert på Nemoland
Det er den sidste søndag i august, og det betyder, at det er tid til den sidste søndagskoncert på Nemoland (!) – og den har jeg ikke tænkt mig at gå glip af, selvom jeg bliver lidt trist ved tanken, fordi det også betyder, at sommeren er ved at være forbi. Nemoland holder et brag af en afslutningskoncert, når både Soleima og Phlake indtager scenen på Christiania. Soleima går på kl. 18.00. Den danske sangerinde og sangskriver har i løbet af det sidste år fået både Danmark og omverdenen til at lytte med på sigler som ’Cracks’ og ’Breathe’, og jeg glæder mig til at høre hende live for første gang!
Kl. 20 er Nemoland klar til Phlake, som fik sit store gennembrud i 2015 med singlen ‘Pregnant’, og siden har udgivet hits som ’Angel Zoo’ og ’The Rascal’, som jeg ikke kan lade være med at blive lidt blød i knæene over.

HVAD: Søndagskoncert på Nemoland HVOR: Christiania HVORNÅR: den 26 kl. 18.00 PRIS: Gratis.

IN ENGLISH: During the summer, you can enjoy free concerts at Nemoland – Christiania every Sunday. But the summer is coming to an end, and it’s time for the last concert of the season. On Sunday, Danish Soleima and Phlake will take the stage at Christiania – and I can only recommend that join them.

 

Rigtig god weekend / Catharina

Love Copenhagen
Love Copenhagenhttp://lovecopenhagen.com
Catharina Munksgård. Altid forelsket i København - og glad for at nørde byen. Arbejder til dagligt som projektleder for Nørgård Mikkelsen.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev - fyldt med lækre sager og inspiration til alt det, der sker i København.

Mest læste