Weekend i København by LoveCopenhagen #4

0
273
Tiden flyver afsted. Året er knap startet, og nu er det allerede den sidste weekend i januar! Selvom kulden er begyndt at bide lidt, så kan du glæde dig over, at dagens længde er tiltaget med 1 time og 6 minutter, og at januar har budt på mange frostklare solskinstimer. Dem skal du nyde fuldt ud i din weekend i København.

 

Af Louise Bro


TORSDAG

København har fået et nyt hotel, som er en sammenblanding af noget splinternyt og de gamle og fredede Lagerkælder 3 og Maltmagasinet i Carlsberg Byen. Selvom bygninger og boliger skyder op med lynets hast i Carlsberg byen, så er det nyåbnede Hotel Ottilia (opkaldt efter Ottilia Jacobsen, brygger Carl Jacobsens kone) det første hotel, der er åbnet i bydelen. Udover 156 værelser har hotellet også to barer og den italienske restaurant Tramonto, der er placeret på den øverste etage med tagterrasse og udsigt over byen.

Louise T og jeg besøgte restauranten i forbindelse med åbningen sidste weekend og vender helt sikkert tilbage på et andet tidspunkt for at nyde en middag eller et par lækre cocktails fra en af deres to barer. Du kan besøge den ene af barerne, når de holder torsdagsbar i deres fantastisk flotte lounge, som ligger i den historiske Dipylon port. Med 15 meter til loftet er loungeområdet det perfekte rum til en torsdag i selskab med livemusik, DJ og lækre drinks i baren – vi kan anbefale dig at prøve Ottilia’s Kiss med gin og øl. Der er gratis entre og torsdagsbaren er åben fra kl. 16-19.

HVAD: Tune In HVOR: Hotel Ottilia, Bryggernes Plads 7, KBH V HVORNÅR: Torsdag kl. 16-19

IN ENGLISH: A new hotel has opened in the hip Carlsberg City. Hotel Ottilia has 156 rooms, two bars and an Italian restaurant with a rooftop terrace. One of the bars is hosting a Thursday bar with drinks, DJ’s and live music. Entrance is free and the bar is open from 4-7 pm.

 

FREDAG

Fredag skal der enten være fest eller gravøl, kan jeg forstå. Jeg er blevet gjort opmærksom på, at der bliver spillet håndboldlandskamp, og at det endda er en meget vigtig og spændende én af slagsen. Beklager den neutrale tone, jeg er klar over, at det muligvis tenderer til landsforræderi, men til trods for mange ihærdige forsøg så interesser håndbold mig virkelig ikke. Jeg gør dog alt hvad jeg kan for ikke at tage glæden fra andre, og ender derfor sikkert også med at sidde med ryggen til kampen på fredag – i godt selskab med en kold drink. Hvis du gerne vil se kampen sammen med andre, så er der med garanti en masse barer og værtshuse rundt omkring i København, der tænder for storskærmen kl. 17.30 i dagens anledning.

Efter kampen er fløjtet af, kan du smutte forbi Friheden på Esromgade til fest, når DJ kollektivet Super Bad Disco indtager pulten. Der er mad, der er drinks, der er vin, og der er godt selskab – og har man i grunden brug for andet på en fredag?

HVAD: Lyden af Friheden HVOR: Friheden, Esromgade 15, KBH N HVORNÅR: Fredag kl. 22-02

IN ENGLISH: Head to Friheden restaurant and bar on Nørrebro this Friday evening for great food, drinks, wine and music from the DJ-collective Super Bad Disco.

 

LØRDAG

Ja nu er der jo ikke længe til februar starter, og dermed må alle de gode intentioner og nytårsfortsætterne om at blive et bedre og sundere menneske og alt det der kedelige for længst være røget i vasken, ikke? Men det også helt i orden. Det er tanken der tæller, og desuden er der uendelig lang tid til bikini-sæsonen starter igen. Og eftersom kulden for alvor er drevet ind over det danske land, så er selvforkælelse og sukker yderst tiltrængt. Men så skal det altså også kun være det bedste!

Cakenhagen inviterer igen indenfor til Kage-ekstravaganza på Nimb, hvor du kan mæske dig i flødeskumskager, macarons, tærter, småkager, petits fours, kaffe, te og varm chokolade for 350 kr.

HVAD: Kage-ekstravaganza – med ekstra forkælelse HVOR: Nimb, Bernstorffsgade 5, KBH V HVORNÅR: Lørdag kl. 13.30-15.30 PRIS: 350 kr.

IN ENGLISH: Get all your wildest cake-dreams fulfilled at Cakenhagen’s cake-extravaganza in the beautiful Nimb hotel. For 350 DKK you can enjoy the best and most over-the-top macarons, pies, cookies, petit fours and cream cakes this Saturday.

 

P.S. Hvis det store kagebord er lidt i overkanten, så får du her lidt andre nyheder på bager-fronten.

Surdejsbrød-salg hos Mission CPH, Havnegade 44, KBH K, hver lørdag kl. 13-16
Mission CPH er begyndt at sælge deres populære surdejsbrød i weekenderne. Hver lørdag bliver der bagt 50 brød, som du kan købe til 35 kr.! En mere end rimelig pris for et utroligt lækkert brød. Surdejen som brødet er bagt med, er efter sigende rejst med chefkokken Alex Dadzis i over 5 år, og dertil tilsættes mel fra Kornbymølle – dejen får lov til at fermentere i minimum 18 timer, inden den bages i Missions pizzaovn ved ekstrem høj varme. Der er med andre ord god grund til at stå klar lørdag kl. 13, hvis du skal have fingrene i det friskbagte surdejsbrød.

Brød og blødt bagværk hos Babbo-ria, Godthåbsvej 10
Godthåbsvej har fået en ny darling, som du kommer til at elske, hvis du ellers elsker godt surdejsbrød, blødt bagværk, kaffe, hjemmelavet pasta, pizza og lokale råvarer. Fra morgenstunden og i dagtimerne er det nyåbnede Babbo-ria et bageri med friskbagt morgenbrød, croissanter, kager, morgenkaffe og frokost-goder bag disken Når mørket falder på bliver køkkenet fyldt med pasta, pizza, kærlighed og italiensk familiehygge med en snert af neon og italiensk disko.

Hvis du skal have vækket appetitten inden, så kig på deres Instagram og se brød- og kage udvalget, inden du smutter forbi Babbo-ria på Godthåbsvej – åbent tirsdag-torsdag kl. 7.30-22 og fredag kl. 7.30-23, lørdag 9-23, og søndag kl. 9.30-17.

 

SØNDAG

Weekenden sluttes af på bedste vis, helt nede i gear og selvfølgelig med en smule kunst og kultur. Hver søndag er der gratis guidede ture på Designmuseum Danmark, hvor du kan gå på opdagelse blandt danske design-klassikere og høre mere om, hvordan dansk design blev et internationalt megabrand. Når entreen til museet er betalt, kan du gratis gå med på den guidede tur og udover stole-udstillingen, kan du naturligvis også se museet særudstillinger Creme de la Creme og udendørsforestillingen Sharing.

HVAD: Guidede Ture på Designmuseum Danmark HVOR: Bredgade 68, KBH K HVORNÅR: Søndag kl. 13

IN ENGLISH: Experience Danish design at its best with a guided tour on Design Museum Denmark this Sunday. Once the admission is paid there is a guided tour taking you through the highlights of Danish designer chairs.

 

God weekend!

//Louise Bro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here