Weekend i København by LoveCopenhagen #40

0
287
Sukaiba Copenhagen
Endnu en weekend banker på døren. Den første i oktober. Ingen storm, intet skybrud, kun sol og farverige efterårsblade på træerne er, hvad denne weekend byder på. Og naturligvis en lille håndfuld arrangementer, du skal deltage i, og steder, du skal besøge. Louise T. guider til din weekend.

TORSDAG

Sukaiba Copenhagen
Photo cred: Sukaiba Copenhagen
Middag på Sukaiba Copenhagen

På 23. etage fandt man tidligere Sky Bar. Efter en omfattende ombygning byder vi nu velkommen i SUKAIBA Copenhagen. Her inviterer vi på japansk-inspireret køkkenkunst baseret på lokale råvarer, enestående baroplevelser og byens vildeste udsigt.

Denne torsdag tager jeg min kønne ven, Simon, under armen og kaster mig ud i et forhåbentligt fortryllende eventyr med masser af velsmagende mad. Den japansk-inspirerede restaurant er netop åbnet efter en lang gennemgribende renovering på svimlende 22 millioner kroner.

Jeg glæder mig særligt til ceviche og gyoza, og måske en enkelt cocktail i de smukke, bløde veloursofaer.

HVAD: Japansk restaurant på toppen af Bella Sky HVOR: Bella Sky, Center Blvd. 5, 2300 København S HVORNÅR: Hver dag fra kl. 12-01 PRIS: Varierer, men en menu koster ca. 700 kr.

FREDAG

World Press Photo 2018

World Press Photo 2018 

På World Press Photo-udstillingen i Politikens Hus kan man fra 21. september til 18. oktober opleve nogle af verdens allerbedste pressefotografier.

Det er, som om der er ild i selve billedet. Som om flammerne, varmen, desperationen brøler ud gennem det – og slår ind i ansigtet på den, der ser på.

Det er en af de ting, der gør det til et særligt fotografi. Så særligt, at det i foråret blev kåret til verdens bedste pressebillede – World Press Photo of the Year.

Det er taget på gaden i Venezuela. Det forestiller en ung mand – en, som egentlig burde være på arbejde eller sidde til forelæsning på det lokale universitet. Men som her flagrer ned gennem hovedstaden Caracas’ gader – desperat, råbende, fordi alt omkring ham er ild og smerte. Hvilket skyldes, at han har været i et voldsomt sammenstød med sit eget lands politi og desuden blot er en af mange demonstranter, der er blevet såret eller dræbt den seneste tid.

Øjeblikket er fanget af Ronaldo Schemidt, en 47-årig fotograf, der selv er født i Venezuela. Det var en onsdag, og den unge, gasmaskeklædte demonstrant på billedet havde sammen med nogle andre været i nærkamp med en deling motorcykelbetjente. Tilbage på asfalten lå en af motorcyklerne.

Dens benzintank blev ramt af en molotov-cocktail og eksploderede. Schemidt stod tæt på med ryggen til, men mærkede trykket og vendte sig instinktivt rundt og begyndte at fotografere ind i flammehavet. Først efter nogle sekunder gik det op for ham, at det var et menneske, der var ild i.

Hvert år er det international jury, som kårer verdens bedste pressefoto, og i 2018 sad Politikens fotochef Thomas Borberg med rundt om bordet: »Det var et fotografi, som vi spontant reagerede på, første gang vi så det«, fortæller han. »Med lyd faktisk. Sådan: Woouwww«, fortæller han.

Og i september kan man så selv komme helt tæt på billedet og se, om man reagerer på samme måde:

Siden kåringen i begyndelsen af året har flammehavs-fotografiet nemlig rejst rundt i verden sammen med de godt 100 andre vinderbilleder inden for eksempelvis sport, natur, mennesker, miljø og nyhedsfotografi.

21. september lander udstillingen i Danmark, nærmere betegnet Pressen i Politikens Hus på Rådhuspladsen i København. Her kan man gå rundt mellem de vindende fotografier – og opleve det ene usædvanlige øjeblik efter det andet.

Man kan se Djeneta, der er flygtning i Sverige og har ligget fuldstændig apatisk i sin seng i to et halvt år. Man kan komme med til ’sand-maraton’ i Sahara. Opleve forældreløse elefantunger blive reddet – i øvrigt af de samme mennesker, som tidligere brutalt jagede dem. Og man kan få en fornemmelse af den angstfyldte forvirring og desperation, der bredte sig blandt koncertgængerne i Las Vegas, da en mand åbnede ild fra et hotelrum og tog livet af 59 tilfældige mennesker.

Og endelig er der – for første gang i tre år – også en dansk fotograf blandt World Press Photo-vinderne. Nikolaj Linares hentede en flot 3. pris i sportskategorien for billedserien The Boys and the Bulls’ om en gruppe unge drenge i en sydspansk by, som træner hårdt på den lokale tyrefægterskole – og bagefter fortsætter med at øve sig på de klassiske positurer ude i byens gader.

Politikens fotografer udstiller også i Pressen. Som i de tidligere år vil der sideløbende med World Press Photo-billederne være en særlig udstilling med udvalgte fotografier fra avisens egne fotografer.

Foto: Ronaldo Schemidt, Venezuela – Agence France-Presse

HVAD: World Press Photo 2018 HVOR: Politikens Hus HVORNÅR: Kl. 13.30–21 til og med den 18. oktober PRIS: 60 KR.

IN ENGLISH:

LØRDAG

Broens Gadekøkken
Photo cred: Restaurant Barr
Restaurant Barr holder Oktoberfest

Kom med til Oktoberfest, nårRestaurant Barr popper op hos Broens Madmarked lødag og søndag kl. 14-17 – med langborde, ternede duge, bordservering, ølkrus og lyskæder, i ly af lævægge og store parasoler. Restaurant Barr disker altid op med den bedste udgave af alt, hvad de gør, så glæd dig til deres bud på ”Schwein Haxe” parret med øl som i Bayern. Prisen for denne herlige frokost samt en øl er DKK 250 pr. person.
🥨 SCHWEIN HAXE: Braiseret svineskank med surkål, kartofler, sennep, salt-brezel og skysauce
🍻Øl: Böhmer Pilsner fra Nørrebro Bryghus

HVAD: Oktoberfest hos Restaurant Barr HVOR: Broens Madmarked  HVORNÅR: Lørdag og søndag kl. 14-17 PRIS: 250 kr. pr. person

IN ENGLISH: This weekend Restaurant Barr is throwing an October Party when they pop up at Broens Madmarked Saturday and Sunday at 14-17pm. Restaurant Barr always dishes up with the best version of everything they do, so look forward to their offer of “Schwein Haxe” paired with great beer from Nørrebro Bryghus. The price for this delicious lunch as well as a beer is DKK 250 per. person.
🥨 SWITZERLAND HAXE: Breasted pork chop with sauerkraut, potatoes, mustard, salt brezel and skysauce
🍻Øl: Böhmer Pilsner from Nørrebro Bryghus

SØNDAG

Åbent hus i Strandhaverne

Ok, den her går kun ud til dem, der har planer om at flytte i den nærmeste fremtid. Jeg bliver mere og mere vild med Amager Strand – både fordi, der er smuk sandstrand og smuk natur tæt på, men også fordi der er charmerende nybyggeri – og alle dem, jeg kender, som bor her, er sindssygt glade for at bo her.

Nu er der Åbent Hus i Strandhaverne, som er et nyt, bæredygtigt byggeri med lejligheder i størrelser fra 2 til 5 værelser og rækkehuse med garage og kælder på 112 og 122 m². Det er fra kl. 13:30-14:30 og torsdag kl. 16-17:00 kan du møde mæglerne, se på køkken- og badelementer og få indsigt i Københavns fineste byggeri og minisamfund.

Se mere på http://strandhaverne.dk

HVAD: Åbent hus arrangement HVOR: Strandhaverne ved Amager Strand HVORNÅR: Kl. 13.30-14.30 PRIS: Gratis

IN ENGLISH: Ok, this one only goes out to those who plan to move in the near future. I am getting more and more exited about Amager Strand – there is a beautiful sandy beach and beautiful nature close by, and there are charming new buildings – and all the people I know who live here are so very happy to live here. This Sunday you can come to an Open House Event in Strandhaverne, which is a new, sustainable building with apartments in sizes from 2 to 5 rooms and terraced houses with 112 and 122 m² garage and basement. It is from kl. 13:30 to 14:30 and Thursday at 16-17: 00 you can meet the brokers, look at kitchen and bathroom items and get insight into Copenhagen’s finest construction and minisphere.
See more at http://strandhaverne.dk

RIGTIG GOD WEEKEND!

KÆRLIG HILSEN

LOUISE T