Weekend i København by LoveCopenhagen #41

0
252

Det er weekend lige om et øjeblik, og jeg glæder mig til at lukke computeren og tage på eventyr i København. Bliv inspireret her, når jeg deler mine weekend-planer, der står på spændende talks, masser af musik og en guided tur til ny arkitektur i vores fine by.

TORSDAG

Photo credit, Girls Are Awesome

Girls are talking – Get Cracking
I dag sætter Girls Are Awesome endnu engang fokus på et vigtigt emne nemlig konceptet succes. De har inviteret en række seje damer til at tale om, hvordan de definerer succes, hvad det kræver at nå sine mål, og hvordan det føles, når man er nået helt tops – og om det nogensinde sker?
Girls Are Talking er en event-platform, der fokuserer på at dele interessante kvinderes personlige historier med det formål at videndele, inspirere og give praktiske tips til publikum, som de kan bruge som personlige life hacks. Og så er der selvfølgelig netværksaspektet, der giver mennesker, med forskellige baggrunde og interesseområder mulighed for at møde hinanden. Jeg er fan!

Kort om talerne:
Katalin Konya er født i Ungarn og er den yngste i en børneflok på 10. Hun startede sin kickboxing træning i en alder af 6 år. Rejsen gennem udfordringer og sejre har ledt til, at hun om nogen er blevet en kvinde med fighter personlighed. Hendes dedikation og beslutsomhed resulterede bl.a. i, at hun kan kalde sig tredobbelt amatør verdensmester i kickboxing. I dag har hun titlen ’Goal Mapping Certified Practitioner and Career consultant’, og gennem sit job inspirerer og underviser hun mennesker i at kæmpe for deres drømme og maksimere deres potentiale.

Christine Danielsen der efter sigende skulle være i besiddelse af smitsom entusiasme og lidenskab, mangel på tålmodighed, kærlighed for stærke farver og en mild for form for præstationsangst, når det kommer til at præsentere. Hun passer måske ikke umiddelbart ind i virksomhedsstereotypen – men ikke desto mindre har hun en lang række af kommercielle og kreative succeser for Carlsberg med i bagagen. Og så er hun medstifter af De Ølglade Damers Klub!

Lyra Lauge som er en tidligere antifascistisk DJ, der valgte at gå på pension i en alder af 22 for at demokratisere dansk elektronisk musik. Hun organiserede Danmarks første DJ-workshop for kvinder og feministiske techno raves, verdens første seminar om kvinder og transkønnede i elektronisk musik og udarbejdede det første stykke videnskab om dansk elektronisk musik. I dag arbejder hun som direktør for Elektronisk Musik Danmark, som er en brancheudviklende forening for dansk elektronisk musik. På hendes karrierevej har hun efter sigende truffet en række dårlige beslutninger, pisset en masse vigtige mennesker af, faldet ni gange og rejst sig ti.

IN ENGLISH: Today, Girls Are Awesome presents ’Girls Are Talking – GET CRACKING’, with focus on the concept of success. The speakers will talk about how they define success. What it takes to reach your goals and how it feels to know you made it. And ask the question; Does anyone ever make it? Girls Are Talking is an event platform focused on sharing the personal stories of interesting women in the aim that their knowledge will provide inspiration and practical tips for the audience to hack their own lives. It’s also a networking evening, connecting people from a range of backgrounds and areas of interest. The speakers include Katalin Konya, Christine Danielsen and Lyra Lauge. And important to mention: The talks will be in English!

HVAD: Girls are talking – Get Cracking HVOR: Enghavevej 40, 1674 København V. HVORNÅR: Kl. 19.00 – 22.00 PRIS: 70 kr.

NB. Husk at købe billet her.

 

FREDAG

Photo credit, Kulturnatten i København

Kulturnat i København, Malmö Indiekör giver koncert 
På fredag er der kulturnat i København og byen boomer af lys og spændende events! Jeg skal til fødselsdag hos to kammerater. Men inden turen går til Nørrebro kunne jeg godt tænke mig at ligge vejen forbi Nordisk Ministerråd, hvor en af mine venner skal synge med Malmö Indiekör, som holder koncert i København på kulturnatten. Jeg har aldrig hørt koret live før, men jeg har hørt optagelser af det, og det lød virkelig fint! Så jeg glæder mig til at opleve dem live. Koret består af ikke mindre end 48 sangere, som synger deres helt egne fortolkninger af indie hits.

IN ENGLISH: Malmö Indie Choir are singing at Copenhagen’s Culture Night. The choir consists of 48 talented singers, who will perform their own intepretations of various indie songs.

HVAD: Malmö Indiekör HVOR: Nordisk Ministerråd, Ved Stranden 18, 1061 København K HVORNÅR: 18.15-18.45 PRIS: Gratis

Læs meget mere om alle de andre spændende events på kulturnatten i København lige her.

LØRDAG

Photo credit, Bremen Teater

NYE TONER #18
Jeg elsker at lytte til ny musik! Derfor er eventet Nye Toner #18, som byder på det bedste af det helt nye på den danske musikscene, et must på min liste af events man skal tage til i denne weekend. Aftenens vært er Carsten Holm, og de 3 kuratorer, der udvælger de nye toner, vi skal høre på aftenen tæller: Peter Sommer, Lydmor og IAMJJ. Konceptet bag Nye Toner er at tre etablerede musikere kuraterer hver et band / artist, som de vil præsentere for os. Carsten Holm vil interviewe kuratorerne på scenen forud for deres valgte artists optræden. Aftenen indledes med en musikquiz i Bremen Teaters foyer, hvor konkurrencen er benhård, men kærlig. Hvis du skal nå at nørde den inden eventet kan jeg afsløre at IAMJJ præsenterer Meshy Meshy, Lydmor præsenterer Kogekunst og Peter Sommer præsenterer Astronaut.

IN ENGLISH: I love listening to new music! That’s why the event ’Nye Toner #18’ is on my list of must attend events this weekend. The event offers the best of the brand new on the Danish music scene. The concept behind Nye Toner is that three established musicians each present one band / artist: IAMJJ presents Meshy Meshy, Lydmor presents Cooking and Peter Sommer presents the Astronaut. Enjoy!

HVAD: NYE TONER #18 HVOR: Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, København V. HVORNÅR: Dørene åbner kl. 17.30, musikquiz fra 18.00 og koncerter fra 20.00. PRIS: Billetter er gratis, men skal bestilles inden via ticketmaster.

 

SØNDAGPhoto credit, DAC

Gåtur: Indre by. Fra Axel Towers til BLOX
Sidste gang jeg lejede min lejlighed ud på Airbnb var det til en arkitekt fra Australien. Jeg tilbød ham at komme med anbefalinger til, hvad han skulle opleve i København. Jeg føler, jeg kender min by ret godt, men da jeg kom til arkitekturen gik det op for mig, hvor lidt jeg egentlig ved om alle de bygninger, der skyder op rundt omkring i København og fylder mit gadebillede. Derfor blev jeg glad, da jeg forleden faldt over et event organiseret af Dansk Arkitektur Center, der tager os med på en gåtur gennem København fra Axel Towers til BLOX og giver os mulighed for at få indsigt i et område af København, hvor byen og havnen nu er rykket tættere på hinanden.
Turen begynder ved Axel Towers, som er en af gåturens store arkitekturoplevelser. Axel Towers er nemlig et meget fint eksempel på, hvordan København har forandret sig de seneste år.
Fra Axel Towers fortsætter turen mod Postgrunden til Tivoli Hotel, hvor vi skal besøge et område med store planer: en ny IKEA, BIG-designede ungdomsboliger, udbygning af Fisketorvet med nyt metrostop og meget mere.
Turen fortsætter langs havnefronten med en afstikker op ad Vester Voldgade, hvor vi skal se, hvordan omlagt trafik og nye byrum er med til at gøre området mere indbydende.
Turen ender foran BLOX på Bryghuspladsen. BLOX er Dansk Arkitektur Centers nye hjem og den første bygning i Danmark tegnet af den verdenskendte hollandske tegnestue OMA. Her ser vi, hvordan bygningen er med til at forbinde byen med havnen. Jeg glæder mig til at blive klogere på den udvikling som København gennemgår på arkitekturfronten!

IN ENGLISH: Copenhagen is currently going through an architectural development and everywhere I look new buildings are shooting up. On Sunday, Danish Artictural Center is arranging a guided walk through the city.

HVAD: Gåtur: Indre by. Fra Axel Towers til BLOX HVOR: Axel Towers HVORNÅR: 11.00 – 12.30 – Husk at møde op 10 minutter før afgang PRIS: 130 kr.

 

Jeg håber du får en dejlig weekend! / Catharina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here