Weekend i København by LoveCopenhagen #42

0
228
Weekenden står lige for døren. For nogle er den længe ventet, og for andre har den stået på efterårsferie og afslapning hele ugen. Uanset hvad, så er der som altid gang i byen, og måske er det også sidste chance for at komme ud og nyde efterårsolen og de mangefarvede blade, inden de falder helt af træerne. Så på med halstørklæde og solbriller – din weekend i København står på bingo, kunst, kirkebesøg, og østers- og oktoberfest.

 

Af Louise Bro

TORSDAG – Big Tasty Bingo på Reffen 

Det virker til, at det går ret godt for Copenhagen Street Food aka Reffen på Refshaleøen. Selvom de fra oktober ellers har reduceret til kun at have åbent i weekenden, så har de i anledning af efterårsferien fyldt øen med Halloween-aktiviteter som græskarudskæring, udklædning, skattejagt og quiz for både børn og voksne hele ugen. Derudover har de også fået en stor overdækket og opvarmet terrasse, som kommer til at sikre, at de mange arrangementer også kan afholdes, selvom det går mod koldere tider. Det betyder bl.a. at Big Tasty Bingo vender tilbage torsdag aften! Du kan måske huske Big Tasty Bingo, som var et fast indslag på torsdage, da Copenhagen Street Food lå på Papirøen – og hvis du ikke kender til det, så kan det anbefales. Det er møghammerende hyggeligt! Og som tidligere er bingo-spillet ikke kun for hyggens skyld, da der også er ret mange gode præmier på spil, og selv hvis du ikke skulle vinde, er det altså enormt hyggeligt, og stemningen er altid god.

HVAD: Big Tasty Bingo på Reffen HVOR: Copenhagen Street Food,  Refshalevej 167 A, KBH K HVORNÅR: Kl. 19-21

IN ENGLISH: If you’re a fan of bingo than you have to try Big Tasty Bingo at Copenhagen Street Food on Refshaleøen. Thursday evening at 19.30 the game starts and besides a lot of really good prices you’re a guaranteed a fun experience at this bingo-game.

 

FREDAG

Den danske NGO The Why har i denne uge lanceret seks dokumentarfilm om moderne slaveri som led af deres kampagne WHY SLAVERY?. Som de færreste måske ved eller tænker over, så lever mere end 40 millioner kvinder, mænd og børn som slaver verden over, og kampagnen giver et indblik i den barske virkelighed, der er en realitet for de millioner af mennesker, som lever i slaveriets skygge — samt milliard-industrien bag. Moderne slaveri er langt mere udbredt end mange tror og ses hele verden over i form af børnearbejde, tvangsarbejde, tvangsægteskab og human trafficking – og det er nogle af de emner som dokumentarfilmene omhandler. Fire af de seks dokumentarfilm bliver vist på Kunsthal Charlottenborg i denne uge til og med lørdag, hvor du i øvrigt også kan se den svenske kunstnerduo Bigert & Bergströms kombinerede skulptur og sauna “Solar Egg’” i gården.

Hvis du ikke skulle nå forbi Kunsthal Charlottenborg inden udstillingen stopper, så vil jeg anbefale dig at se nogle af WHY SLAVERY? dokumentarerne. Du kan streame dem på DR TV nu, da de i anledning af kampagnen også har vist filmene i løbet af denne uge. De er stærke og rammende og giver indblik i moderne slaveri, og en verden som de færreste måske forestiller sig findes.

HVAD: The Why på Kunsthal Charlottenborg HVOR: Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, KBH K HVORNÅR: Den 13. til 20. oktober kl. 12-20

 

LØRDAG

Lørdag bliver en slags surf’n’ turf dag på den rigtig gode måde – den står nemlig på østers og bratwurst. Der har i anledning af festivalen Oyster Trophy Week været østersspisning og arrangementer rundt omkring i København hele ugen – og lørdag er der eksempelvis all-you-can eat østersrov hos Fiskerikajen ved Torvehallerne, hvor du i den grad kan få tilfredsstillet din lyst til østers. Hvis du ikke er til det helt store tag-selv-bord, men bare vil nyde et par østers, så vil jeg i stedet anbefale dig at tage forbi Musling Bistro, som har Østers happy hour fra kl. 15-18 med 6 østers for 100 kr. Ikke en dårlig måde at skyde lørdagen i gang på.

HVAD: Østers happy Hour på Musling Bistro HVOR: Linnésgade 14, KBH K HVORNÅR: Kl. 15-18

Men det var jo kun den ene del af lørdagen, og efter østersfesten står den på oktoberfest hos Brus på Nørrebro. Selvom de for længst har drukket de sidste øl i München til årets oktoberfest, så skal du ikke snydes, og Brus skyder deres oktoberfest igang lørdag kl. 16. Og med tyroler- og slagermusik, specialbrygget tyske øl, sauerkraut og pølser burde der være god grund til at holde festen kørende hele natten. Prost!

HVAD: Oktoberfest på Brus HVOR: Guldbergsgade 29F, KBN N HVORNÅR: 16-03

IN ENGLISH: Saturday is a sort of Surf’n Turf day! First you can enjoy an oyster happy hour at Musling Bistro where you can get 6 oysters for only 100 DKK, and afterward, you can head to an elaborate Oktoberfest at Brus, which offers specially brewed German beer, sauerkraut, bratwurst, and schlager music.

 

SØNDAG

Søndag skal du i kirke, men hvis du ikke vil, så slipper du for højmessen i denne omgang. Det er altid skønt, når kirkerne åbner op for andre arrangementer end gudstjenester, det giver nemlig en god mulighed for at nyde de smukke rum uden nødvendigvis at skulle stille op til salmer og nadver. Ikke at der noget galt med gudstjenester, men når det kommer til kirkearkitektur, så kan det nogle gange bare nemmere nydes uden for meget snak. Derfor har du søndag en glimrende mulighed for at nyde både omgivelser og udsigt i Domkirken og Marmorkirken.

I Domkirken eller Vor Frue Kirke kan du komme op i tårnet og nyde udsigten over København og byens tage. Der ikke tale om guidede ture, så du kan helt selv og i eget tempo tage turen op af de mange trapper. Men da tårnet kun er 60 meter, så burde de fleste kunne klare turen til toppen, også selvom det er søndag.

HVAD: Åbent tårn – Københavns Domkirke HVOR: Nørregade 8, KBH K HVORNÅR: Kl. 12-14

I Marmorkirken kan du frem til den 15. november opleve papirkunstner Veronica Hodges kunstværk Cherish, som skal rejse debat om klimaforandringer. Kunstværket består af 15.000 håndlavede lyserøde papirblomster, som hænger ned fra kuplen i kirken, og skal minde folk om forår og den smukke natur som klimaforandringerne udfordrer. Udover at se det flotte kunstværk nedefra, er der også mulighed for at komme på tårntur kl. 13, hvor du for 35 kr. kan få en guidet tur til toppen af Marmorkirken, og den smukke kuppel som i øvrigt er Skandinaviens største – og som heldigvis til trods for Metro-byggeriet lige under stadig står.

HVAD: Cherish – kunstprojekt og debat om klima HVOR: Marmorkirken, Frederiksgade 4, KBH K HVORNÅR: kl. 12-17

IN ENGLISH: Sunday is the perfect opportunity to see two of Copenhagen’s most iconic churches from inside – and also enjoy spectacular views of the city from the impressive tower of the Church of Our Lady and also the dome of the Marble Church. Here you can also see the art piece CHERISH consisting of 15.000 handmade pink paper flowers – a reminder of the climate changes that are challenging our nature.

 

God Weekend!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here