Weekend i København by LoveCopenhagen #48

Weekend i København by LoveCopenhagen #48

by 29/11/2018
Når vi indtræder i denne weekend, er det officielt jul! Jeg er ikke udpræget julemenneske, men jeg bliver nemt smittet af andre menneskers hyggen om mig – på kontoret, i familien, derhjemme og ikke mindst ude i gaderne, hvor folk har nemmere ved at smile til hinanden, når kinderne er varme af gløgg, og de mange julelys sender vinterdepressionen på retur. Der er rigtig mange events i december måned, men jeg har begrænset mig til fire af slagsen her. Kom med på en juleeventyrlig weekend.

Af Louise Taarnhøj

TORSDAG

Karmameju Julebazar 2018

Jeg er fan af lækre cremer, duftlys og olier. Særligt når det er parabenefri cremer og lys lavet af soya.
Derfor elsker jeg den årlige Karmameju Julebazar (som i år blot hedder Julebazar pga. de mange andre brands, som også deltager). Her stasher jeg op på lækre ting til mig selv, på værtindegaver, på ekstra smågaver til familien osv.

Jeg plejer altid at gå efter deres bodyoil og deres rensemælk – og meget gerne også deres duftende energizing body soap.
Det varer hele dagen, og fra morgenstunden er der altid tonsermange mennesker – så har du mulighed for at komme midt på dagen, skal du gøre det.

HVAD: Julebazar HVOR: Rentemestervej 43, 2400 København HVORNÅR: 8-18 PRIS: Gratis entré

In English: If you like clean and fresh skin products with aromatherapeutic scents, then you must stop by this Christmas sale. You can get many of Karmameju’s fantastic products at low prices – and also beautiful clothes, delicious chocolate and many other gift ideas for the people you love. It’s Thursday at 8am – 18pm.

FREDAG

Udgivelsesfest / Min krop er tung af drøm / Michael Strunge

I aften skal jeg til julefrokost med mit arbejde, Klix Kommunikation – og med de kolleger, jeg har, ved jeg, at det ikke kommer til at gå stille for sig. Jeg glæder mig.

Men inden festen kan jeg måske lige nå et quick-stop hos Gyldendal, der fejrer udgivelsen af Michael Strunges MIN KROP ER TUNG AF DRØM – digte i udvalg ved Caspar Eric.
Der kommer til at være oplæsning af dygtige hoveder som Lone Aburas, Theis Ørntoft, Asta Olivia Nordenhof og naturligivs Caspar Eric, mens Lucia Odoom vil styre turn tables. Plus, en hemmelig gæst vil dukke op og give tre akustiske numre. Hvem mon det kan være….

HVAD: Udgivelsesfest hos Gyldendal HVOR: Indgang via Pilestræde 51, 1112 København K HVORNÅR: Kl. 19-01 PRIS: Arrangementet er gratis

In English: If you are not busy getting drunk at a business Christmas party, there is somewhere you really need to be tonight: At the Danish book publisher Gyldendal celebrating a selection of poems by the late Michael Strunge. Yes, it’s going to be in Danish, but why not use this opportunity to meet the intellectual Danes and learn a bit of the language? It starts at 7pm. 

LØRDAG

Til Verdens Ende

Lørdag formiddag – ja, lige efter vores julefrokost – tager Louise B og jeg til teaterpremiere på et familieeventyr med Mille Gori på Nørrebro Teater, Til Verdens Ende:

Hvor langt er der til verdens ende? Ligger den lige rundt om hjørnet eller meget langt væk? Og skal man rejse helt dertil for at kunne finde hjem igen? Mille har bestemt sig for at få svar på, hvor verdens ende ligger. Hendes bedste ven er nemlig forsvundet, og måske er han taget til verdens ende. Derfor pakker hun kufferterne og rejser helt op i den syvende himmel og helt derud, hvor peberet gror og kragerne vender. Hun kommer vidt omkring, og på sin vej møder hun bl.a. Viceværten, Peberbossen, Rummanden og Lars Tyndskid. Men finder Mille sin bedste ven? Og finder hun sig selv? Til Verdens Ende er en sjov og poetisk forestilling om ægte venskab for hele familien fra 5-99 år.
Fra 5-99 år.

Medvirkende: Mille Gori, Youssef Wayne Hvidtfeldt, DJ Turkman Souljah
Instruktion: Niels Erling
Musik: DJ Turkman Souljah
Scenografkonsulent: Torden & Lynild
Tekst: Jens Korse

HVAD: Familieeventyret, Til Verdens Ende HVOR: Nørrebro Teater HVORNÅR: den 1. – 22. december PRIS: Fra 75 kr.

In English: Nørrebro Theatre is premiering a new show for the family, To the End of the World. How far is there to the end of the world? Is it right around the corner or very far away?  Mille has decided to find out where the end of the world is. Her best friend has disappeared, and maybe he has traveled to the end of the world. That’s why she packs her suitcase and starts a long journey. But will Mille find her best friend? And will she find him herself? To the End of the World is a fun and poetic show about true friendship for the whole family. In Danish 😉

SØNDAG

Danmarks bedste osteret 2018

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange vi her på sitet har anbefalet et eller andet, der har ost som hovedrolle. Jeg, og de andre, men måske særligt Louise B, elsker ost, i alle dens varianter og udgaver. Denne søndag skal Danmarks bedste osteret 2018 kåres. 10 af Danmarks bedste restauranter kæmper om hæderen, en præmie på 20.000 kr., og muligheden for at udvikle sin egen ost i samarbejde med et mejeri.

Men det er ikke kun konkurrencen, der gør denne ostesøndag værd at være med til. Man kan nemlig opleve gastronomi-stjerner som Falsled Kro – Relais & ChâteauxRestaurant HærværkRestaurant Kiin KiinSøllerød KroRestaurant JordnærTRIORestaurant MeMuRestaurant KanalenRestaurant formel B og Restaurant Wilhelm, og du kan nyde vin, kaffe, ost, østers og fri ølbar for 150 kr.

Du kan man andre ord godt aflyse mandagen med det samme. Du kommer ikke.

Hvis du køber billet til ostesøndagen, Danmarks Bedste Osteret, får du:
– 1 østers fra østersbaren Rouge Oysters med snigpremiere på Arla Unikas creme på Gammel Knas (lanceres officielt i uge 50) (jeg ved ikke med jer, men jeg kommer ikke til at sluge den østers!)
– 1 glas grumset vino fra samme bars naturlige vinkort (tag din egen si med, din bøv, hvis du ikke vil have grums)
– 1 lille anretning med tre af de smækre danske oste, som restauranterne anvender i konkurrenceretterne, serveret af ostecaféen Motley  (alle ved, at ost giver smal talje og stramme bryster, bare se på os)
– Al den velbryggede eftermiddagskaffe fra Kontra Coffee, som du kan hælde i dig; (kaffe på en ostesøndag er obligatorisk)
– Fornøjet fri ølbar fra Kølster Malt & Øl. (og du behøver ikke at have tophue på, bo på Nørrebro og nørde Berlinerweisse – her er plads til alle)

Retterne bedømmes af det erfarne dommerpanel med Helle Brønnum Carlsen, madkritiker på Weekendavisen, Lærke Kløvedal, madanmelder på Politiken, Chef Kamilla Seidler, der blev kåret som Latin America’s Best Female Chef i 2016 og Søren Frank fra Berlingske.

Slagets gang ledes af værterne Le Gammeltoft og Rasmus Holmgård, mens dj Rikke Bronx spinner et soullabert beat.

Det bliver verdens bedste søndag.

HVAD: Danmarks Bedste Osteret 2018 HVOR: Torvehallerne HVORNÅR: kl. 12-18 PRIS: 150 kr.

In English: This Sunday is going to be a cheesy Sunday! At Torvehallerne in the middle of Copenhagen, the Danish championship of the best restautant cheese dish is taking place. 10 of the best Danish restaurants are competing in the competition, and you can participate in the event by buying a ticket of 150 Danish kroner. This will give you the pleasure of tasting oysters, cheese, nature wine, coffee and beers! Basically everything that’s worth tasting when in Copenhagen! 

En lille note….

Jeg render rundt og er så voldsomt det ene og det andet i øjeblikket.

Jeg er lidt ked af, at året allerede snart er slut, kan jeg mærke. Jeg synes nogle gange, dagene, ugerne og månederne går lidt for stærkt, og lige meget hvor meget, jeg gør for at få det meste ud af det hele, så føler jeg tit, at det ikke er helt nok. Jeg savner solskin og lys, jeg savner energi og lange grineflip, jeg savner spontane møder med venner og bekendte, som man gør, når det er sommer, og alt er lidt nemmere.

Ovenstående kan du måske genkende i dig selv, eller måske bare dele af det, og det eneste, der trøster mig er, at det er helt normalt, og at det ændrer sig igen.

Jeg render til gengæld også rundt og er lidt stolt og vildt glad over, at min og Camillas podcast både er sjov at lave, men også blivet lyttet til af mange mennesker. Jeg fatter ikke, hvor nemt det har været at lave den podcast! Ærlig talt, vi sidder jo bare og optager en samtale, som vi ville have normalt. Vi nørder de ting, som, vi synes, er sjovest: sociale medier, kommunikation, journalistik, medier. For silvan, hvor jeg elsker det!

I går optog vi et afsnit, og det gik så godt! Det er afsnit 4, og du kan finde det lige her!

Influenter i medierne

Det handler om de influenter, som, vi synes, gør det godt. Og så snakkede vi også om influenter i medierne. Der har været en større mediestorm omkring et interview i P3-programmet, Stegger og Toft.

I studiet starter interviewet rigtig godt. De to influenter fortæller, hvordan de arbejder med kropspositivisme, som de begge er meget dygtige til, hvis du spørger mig, og de er interessante, venlige og afslappede at høre på. Der bliver spurgt ind til, hvad man som mand skal gøre, hvis man har en lille pik. Det kan være et svært krops-issue. De fortæller stille og roligt, at det må være rigtig svært som mand at sidde med det mindreværd, fordi der ikke er lige så meget støtte at hente for mænd på sociale medier, som der er, hvis man som kvinde eksempelvis har små bryster.

Derefter spilles der et klip fra podcasten, Perfekt Uperfekt, som er Katrine Gisiger, og i dette afsnit er HelseMatilde på besøg.

Det kan vist ikke diskuteres, at det lyder som om, de i klippet nedgør en mand, fordi han havde en lille pik. Hvad der ellers siges i den podcast, ved vi jo ikke.

Efter klippet, som i mine øre var en anelse pinagtigt, byder Anders en gæst velkommen. Lars. Lars har åbenbart en lille pik, og nu fortæller han, hvordan han havde det, da han lyttede til damernes podcast. Det var – ikke særligt overraskende – en dårlig oplevelse.

Og så bryder helvede løs.

Eller…

Det gør det ikke. Katrine bliver mundlam og siger, at hun synes, det er tarveligt. Det er ikke sjovt at lytte til.

HelseMatilde forklarer sig faktisk rigtig godt ud af det – for det, som jeg synes, det handler om her, er, at de to kvinder skal kunne forsvare det, de laver, uanset hvornår de bliver spurgt.

I dagene efter programmet er der så en række artikler, hvor de to kvinder udtaler sig om, at de føler sig uretfærdigt behandlet, og redaktøren fra Stegger og Toft, Tine Maria Borresø forklarer til Journalisten, at hun er ked af, at de har behandlet bloggere som professionelle kilder, når man tydeligvis ikke kan det – det vil de tage til efterretning.

Og her starter min og Camillas diskussion så. Hvis du vil høre den, så må du klikke ind og lytte til afsnittet.

Vi skal nærme os hinanden

Jeg er meget glad for, at vi er nået dertil, Camilla og jeg, hvor vi begge to glemmer alt om, at vi sidder i et form for studie og taler ud til mange mennesker. Jeg er stolt af, at vi er sprunget ud i det og deler ud af vores viden i en meget kompleks og forholdsvis ny branche, hvor der er mange sider af hver sag og samarbejde. Og så er jeg så rørt over, at folk gider at lytte med. Jeg knuselsker alle dem, der lytter, der kommenterer, der riser og roser. I giver mig en følelse af, at vi alle sammen diskuterer sammen. Og det er den eneste måde, hvorpå man kan rykke sig.

Topmålet er nemlig, at vi alle sammen lærer at forstå, hvad influencer marketing er, hvordan influenter arbejder, og hvorfor en meget betragtelig del af dem må og bør tages alvorligt som en del af medielandskabet.

Hvornår vi ender ved målstregen, ved jeg ikke, men vejen derhen er altså også ret sjov.

TAK!
Kærlig hilsen og god weekend
Louise T.

Louise

PS. Da Camilla og jeg i går aftes sad og redigerede 4. afsnit, gik vi amok i gamle 80’er-hits. Blandt andet denne darling fortjener et genlyt:

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.