Weekend i København by LoveCopenhagen #49

Weekend i København by LoveCopenhagen #49

by 05/12/2019
Så er det endelig blevet december, og byen er fyldt med hyggelige lys og en stemning, der bare er lidt bedre end resten af vinteren. Husk at nyde det! Gå aftenture og sug stemningen ind og varm dig på et varmt glas gløgg. Her inspiration til din weekend i København.

 

Af Louise Bro

 

Torsdag – skøjteundervisning på Broens Skøjtebane

Da metrobyggeriet endelig var overstået ved Kongens Nytorv, var der sikkert mange, der håbede, at skøjtebanen endelig ville vende tilbage. Det gjorde den ikke. I stedet er skøjtebanen sat op lige på den anden side af Inderhavnsbroen ved Broens Gadekøkken, og det er også enormt hyggeligt. Hvis du er lidt rusten, eller Bambi på glatis, så er der gratis skøjteundervisning på Broens Skøjtebane torsdag eftermiddag fra 16-18.

HVAD: Gratis skøjteundervisning Broens Skøjtebane HVOR: Broens Gadekøkken, Strandgade 95, KBH K HVORNÅR: Torsdag kl. 16-18

 

Fredag – Gløgg på Christianshavns Bådudlejning

Jeg er for første gang i mange år kommet i den vildeste julestemning, Wham kører på repeat, og jeg kan slet ikke få nok af julelys, julepynt, hygge og gløgg. December er så enormt kort, og det er måske også en af grundene til, at mange bliver så stresset i julen, fordi vi skal have proppet alt for meget ind på én måned, i stedet for at sprede det hele lidt mere ud over resten af vinteren.

Men mellem gaveindkøb og julefrokoster må vi ikke glemme julehyggen, og der sker altså bare noget godt, når man får et varmt glas gløgg sammen med venner og familie – så sænker roen sig! Jeg foretrækker den hjemmelavede og stærke gløgg, og det er ikke alle steder, der er lige gode. Mine to gløgg-favoritsteder er Hviids Vinstue og Christianshavns Bådudlejning, og her vil jeg foreslå dig at slå dig ned fredag aften og slappe af, komme helt ned i gear, nyde stemningen, og en virkelig god gløgg.

HVAD: Gløgg på Christianshavns Bådudlejning HVOR: Overgaden Neden Vandet 29, KBH K HVORNÅR: Alle ugens dage kl. 11-22

 

Lørdag – Åbent reparationsværksted

Vi er desværre blevet lidt for bekvemt med køb-og-smid-væk kulturen, fordi det ofte ikke kan svare sig at reparere på noget. Det er næsten altid langt billigere bare at købe noget nyt, og det er jo helt forkert. Jeg reparerede for nyligt min Nespresso maskine, som i den grad trængte til noget hjælp. Hvis jeg skulle sende den til reparation, så havde det kostet det samme som en ny maskine, og det regnestykke gik ikke helt op, da den er en del år gammel. Men i stedet for at kassere den, kastede jeg mig i stedet over Youtube, og fandt en del videoer, som forklarede mig præcis, hvad problemet med maskinen var. Det så overkommeligt ud, så  jeg fik fluks skilt maskinen af, bestilt en reservedel, udskiftet og samlet hele molevitten igen – og så virkede den så godt som ny. Nu kan jeg igen se frem til min elskede morgenkaffe, og med en vis stolthed fordi jeg selv har fikset problemet.

Hvis du også har noget elektronik, som du bøvler med, så er der sikkert en ganske enkel løsning på problemet, og du behøver ikke som mig at kaste dig over Youtube videoer. Der er nemlig hjælp og vejledning at hente på lørdag til ”åbent reparationsværksted”, hvor du ganske gratis kan få hjælp til at fikse al slags elektronik. Elektronikværkstedet er opstartet af Miljøpunkt Amager i samarbejde med frivillige og støttet med midler fra Genanvendelsespuljen fra Københavns Kommune, Tuborgfonden og Amager Øst Lokaludvalg samt Pelican Self Storage, der stiller et lokale til rådighed. Hvis kalenderen er fyldt på lørdag, så har du også muligheden den 7. december.

HVAD: Åbent reparationsværksted HVOR: Prags Boulevard 43, KBH S HVORNÅR: Lørdag kl. 11-13

 

Søndag – Julemarked i den gamle badeanstalt

Hvis du starter nu, så kan du lige nå at besøge alle de julemarkeder, der er i København, som en alternativ lille julekalender. Du kan få et overblik over de mange julemarkeder i København lige her, hvor Nathalie har samlet en guide. Der er virkelig mange julemarkeder i København! Men når det er sagt, så er det jo også hyggeligt at duften af gløgg og æbleskiver følger dig overalt i hele december. Søndag er turen kommet til Sofiebadet på Christianshavn, som bliver fyldt med kunsthåndværk og en god mulighed for at finde den personlige gave eller noget lækkert til dig selv. Måske en lille hammam behandling? Det kunne godt være tiltrængt efter en travl december.

HVAD: Julemarked i Sofiebadet HVOR: Sofiegade 15 a-b, KBH K HVORNÅR: Søndag kl. 12-17

 

Rigtig god weekend!

/ Louise Bro

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.