Weekend i København by LoveCopenhagen #49

0
288
Så har vi for alvor taget hul på julemåneden, og weekenderne er sikkert proppet med julefrokoster, adventshygge og gaveshopping. Men selv travlhed og tømmermænd må ikke komme i vejen for den ægte julehygge, som du kan få rigeligt af i weekenden i København.

 

Torsdag – Røde Kors’ Store Lagersalg 2018

Røde Kors afholder igen et kæmpe lagersalg i deres Frivillighus på Blegdamsvej. Det her lagersalg er adskiller sig dog lidt fra mange andre, som du kender dem. Her går overskuddet fra salget til Røde Kors’ arbejde for udsatte mennesker i Danmark og resten af verden. Til lagersalget har kendte tøjdesignere og producenter doneret et bredt udvalg af tøj og accessories fra bl.a. Ganni, Day, Rice, Nümph, Ferm Living, Wheat, Miniature, Normann Copenhagen, Samsøe & Samsøe, som du kan købe til virkelig gode priser – og alle pengene går som sagt til velgørenhed.

HVAD: Røde Kors’ Store Lagersalg 2018 HVOR: Røde Kors’ Frivillighus, Blegdamsvej 27, KBH Ø HVORNÅR: Torsdag kl. 14-18 PRIS: Entré 50 kr.

IN ENGLISH: Thursday the Danish Red Cross have their annual outlet. Danish designers and producers have donated clothes and accessories, which you can buy at a really good discounts – and all the money and proceeds go to the Danish Red Cross.

 

Fredag – Foredrag og Q&A med Rufus Gifford

Det er mange år siden, at København har haft en så synlig og karismatisk amerikansk ambassadør, som Rufus Gifford. Han sidder jo desværre ikke længere på posten, men der er sikkert mange, der under hans periode som ambassadør lagde mærke til, hvor meget han gjorde for sine politiske mærkesager – ikke mindst i forbindelse med LGBT-politik og Copenhagen Pride. Den tidligere ambassadør er tilbage i København, hvor du kan møde ham til foredrag og Q&A på Bremen Teater. Her vil Rufus fortælle om processen, der bragte ham fra ambassadør i Danmark og til at tage beslutningen om at træde ind i amerikansk politik og alle de tanker, bekymringer og overvejelser det medbragte. Derudover vil Rufus også dele sit syn på USA anno 2018 med Donald Trump som præsident, og de tanker han har omkring fremtiden for amerikansk politik, USA og den amerikanske befolkning. Det kan kun blive en interessant aften.

HVAD: Rufus Gifford – The Next Chapter HVOR: Bremen Teater, Nyropsgade 39-41, KBH V HVORNÅR: Fredag kl. 20-22 PRIS: 249 kr.

IN ENGLISH: The former U.S. ambassador to Denmark, Rufus Gifford is back in Copenhagen for a talk and Q&A at Bremen Theatre Friday evening. Tickets are 249 DKK.

 

Lørdag – Jul i Saxogade

Hvis du endnu ikke er kommet i julestemning, så har vi samlet en lang række events og hyggelig ting, som du kan opleve i København i december i vores Jule Bucket list 2018.

Og hvis du slet ikke kan få nok af julehyggen, så kan du tage til bæredygtigt julemarked i Saxogade på Vesterbro lørdag eftermiddag. Uanset om tømmermændene efter fredagens julefrokost er slemme, eller du bare mangler lidt julestemning, så kan du få det i Saxogade. 30 boder vil være fyldt med bæredygtigt design og håndværk, så du kan få klaret et par af de mange julegaver på listen. Du kommer heller ikke til at gå sulten hjem, da der også vil være både gløgg, flæskestegssandwich, kaffe og hjemmebrygget kakao og skumfiduser på bål.

HVAD: Jul i Saxogade 2018 HVOR: Saxogade, KBH K HVORNÅR: 12-16

IN ENGLISH: We are crazy about Christmas markets in Copenhagen, and Saturday you can go to one in Saxogade on Vesterbro that only features sustainable design and crafts – and of course delicious Christmas food and drinks. If you need more inspiration for things to do in December in Copenhagen, check out LoveCopenhagen’s Christmas Bucket List 2018.

 

Søndag

I stedet for at sprede det lidt ud, så er jeg personligt så heldig, at jeg har to af de store (og slemme) julefrokoster denne weekend. Så jeg tvivler på, at jeg kommer mange hundrede meter væk hjemmefra på søndag. En tur ned og vinterbade på Bryggen og svede de værste tømmermænd ud – det er et must. Men ellers er anbefalingen herfra på en hyggelig søndag at tage en tur på Christianshavns Bådudlejning til lidt hygge og R&R. Vinterhytten er igen åben, og det er altid en fornøjelse at nyde lidt god mad, julestemning, æbleskiver og rød eller hvid gløgg i varmen bag de duggede ruder mod Christianshavns Kanal.

HVAD: Christianshavns Bådudlejning HVOR: Overgaden Neden Vandet 29, KBH K HVORNÅR: Søndag kl. 10-22

IN ENGLISH: An amazing place for real Christmas ”hygge” and Sunday R&R is Christianshavns Bådudlejning – serving both lunch, dinner, Christmas specialities and of course mulled wine.

 

God weekend!

/ Louise Bro