Weekend i København by LoveCopenhagen #50

0
179

Der altså også noget fuldstændig magisk over København i julen! Jeg synes, at byen er noget af det fineste, når der er julepynt i alle gaderne, og det summer af travlhed på den hyggelige måde. Så selvom det er lidt koldt uden for, så har jeg tænkt mig at trodse kulden i weekenden og begive mig ud for at bruge byen sammen med mine venner og familie. Læs med her, når jeg guider til en weekend, der står på masser af julehygge og løfter sløret for en helt ny vinbar, som jeg glæder mig til at prøve.

TORSDAG

Luciaoptog i TivoliJUL
Det er den 13. december i dag, og det betyder, at du kan opleve flere smukke Luciaoptog rundt omkring i fine vinter-København. Der er særligt to, som står højt på min liste. Vi har tidligere i dag skrevet om Luciaoptoget i Kajak, der lyser Københavns kanaler op, hvilket altid er en smuk oplevelse. Men der er også det stemningsfulde Luciaoptog i Tivoli, som går gennem Haven, når mørket falder på. I Tivoli er der en lang tradition for brug af lys i Haven, og det kan ikke andet end at blive en magisk oplevelse når koret, som består af hele 100 piger og drenge fra Københavns kirker, synger og lyser den gamle, ikoniske forlystelsespark op. Paraden starter og slutter ved Slotspladsen i Tivoli. Undervejs vil man både kunne nyde den smukke Lucia-sang og andre stemningsfulde melodier, der hører julen til. Lucia-optoget gør ophold ved Ballonboden, i Arkaden, under Hjertetræet og på Plænens scene på deres vej gennem Tivoli.

HVAD: Luciaoptog i Tivoli HVOR: Vesterbrogade 3, 1630 København V HVORNÅR: Kl. 17.30 – 18.00 PRIS: 120 kr.

In English: Christmas in Tivoli is a true Copenhagen classic. And it is going to be a magical experience when 100 kids are passing through the garden when darkness falls, while they sing and illuminates the old iconic amusement park celebrating Saint Lucy.

FREDAG

København – nærmere bestemt Amager – har fået ny vinbar!Photo credit, Vinøs

Amager er en af de bydele, der er blomstret mest de sidste år, og der er sket rigtig mange spændende ting rundt omkring både i forhold til spisesteder, cocktailbarer og andre hyggelige tiltag – og nu har bydelen sørme også fået sig en ny vinbar! Vinøs hedder stedet. Og på fredag har jeg tænkt mig at ligge vejen forbi, når jeg skal fejre min søde venindes fødselsdag, sammen med resten af vores venner-flok.
Stedet skulle eftersigende levere vinøse oplevelser for amarkanere, venner af huset og vinelskere. Alle er velkomne. Der er masser af vin, højt til loftet, kunst og musik. Baren har noget for enhver smag, hvad end du er til økologisk, bio-, natur- eller helt almindelig vino! Jeg glæder mig til at opleve Amagers nye sted i fornemt selskab!

HVAD: Vinøs HVOR: Lergravsvej 30 – på hjørnet af Strandlodsvej, 2300 København S HVORNÅR: Kl. 13.00 – 23.00 (fredag) PRIS: Gratis indgang

In English: Amager is one of the parts of Copenhagen, which has flourished the most the last years both in terms of eating places, cocktail bars and other nice initiatives – and now the Amager also got itself a new wine bar! Vinøs. On Friday, I’m going to visit the place that offers plenty of wine, high ceilings, art and music.

LØRDAG

Alene Hjemme på det store lærred

Min lørdag har jeg tænkt mig at bruge på at se en af de mest ikoniske julefilm på det store lærred. Der er selvfølgelig tale om ’Alene Hjemme’. For er der noget, der siger jul som, når stakkels Kevin ved en fejltagelse bliver efterladt alene hjemme i Chicago, mens hans familie tager på ferie, og den lille dreng må forsvare familiens hjem mod indbrudstyve – hvilket han er utroligt god til! Filmen havde premiere lige før jul i 1990, og er siden blevet en af de helt store juleklassikere. Jeg har set den mange gange i fjernsynet, men jeg håber på, at det er en helt ny oplevelse på det store lærred.

HVAD: Alene Hjemme HVOR: Gothersgade 55. 1123 København K HVORNÅR: Kl. 14.15 – 15.58 PRIS: 100 kr.

In English: My Saturday I’m going to spend on watching one of the most iconic Christmas films on the big screen. ‘Home Alone’ it is. The movie was shown in cinemas just before Christmas in 1990, and has since become one of the greatest Christmas classics. I’ve seen it many times on television, but I hope that it’s going to be a whole new experience watching it on the big screen.

SØNDAG

Centralhjørnets julemarkedPhoto credit, Centralhjørnet

Er der noget, der kan få mig i julestemning så er det julepynten på Centralhjørnet!
På mit arbejde har vi en hyggelig tradition for at gå på Centralhjørnet og ønske hinanden glædelig jul over en kold øl, når vi lukker vores computere for sidste gang inden ferien.
Centralhjørnet har uden tvivl Københavns vildeste og mest kitsch julepynt. Og jeg er pjattet med det! Derfor kunne jeg næsten ikke få armene ned, da jeg så, at de på søndag holder julemarked på 1. sal, hvor de sælger ud af julepynten fra året før. Bevares – det lugter måske en smule af tobak, men hvem vil ikke gerne have et lille stykke kulturhistorie i sit hjem – det er nemlig lige præcis, hvad den 100 år gamle homobar i midten af byen betragtes som af mange københavnere.

HVAD: Julemarked på Centralhjørnet HVOR: Kattesundet 18, 1458 København K HVORNÅR: Kl. 14:00 – 18.00 PRIS: Gratis indgang

In English: Nothing says Christmas in Copenhagen like the flashy decoration you will find at Centralhjørnet, which is an old iconic bar in the center of the city. On Sunday, there will be a Christmas marked where you can buy some of the Christmas decorations from last year. Yeah!

 

Rigtig glædelig jul og weekend / Catharina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here