Weekend i København by LoveCopenhagen #37

Weekend i København by LoveCopenhagen #37

by 13/09/2018

 

Efteråret er så småt begyndt at bide sig fast, men det er vel også kun at forvente her halvvejs i september. Det er heldigvis stadig ganske lunt, og weekenden ser også ud til at blive ganske fin, så det er med at komme ud og nyde, at luften er blevet lidt mere sprød! Det var vejret, og hvad angår underholdningen, så står den på fransk rap, plogging og to-dages festival på Nørrebro. Læs med her.

 

Af Louise Bro

TORSDAG – Carlsbergs Den Bæredygtige Havfrue

Carlsberg lancerede i sidste uge deres nye 6-pack, som kan spare miljøet for 1200 tons plastaffald om året. Den nye løsning som skal holde sammen på dåserne uden brug af den velkendte plastindpakning har fået navnet Snap Pack, og i stedet for plastik er dåserne limet sammen. Den nye emballage kommer sammenlagt til at reducere mængden af plastik med 1200 tons på verdensplan – ja, der bliver drukket mange øl – og derfor må det siges at være en markant miljøforbedring. Carlsberg markerede nyheden ved samtidig at afsløre en bæredygtig havfrue, som fik plads lige ved siden af Den Lille Havfrue på Langelinie. Den Bæredygtige Havfrue er sammensat af hundredevis af genanvendelige øldåser, der er limet sammen med Carlsbergs nyudviklede lim, som altså bruges i den nye Snap Pack. Udover selve installationen som er 3 meter, er der også en bølge af 130 kg plastik, som svarer til den mængde plastik som Carlsberg fremadrettet kommer til at spare hver time, når den nye Snap Pack bliver sat i produktion og kommer i handlen fra januar. Den Bæredygtige Havfrue skulle desværre ikke blive permanent i det fornemme selskab ved siden af Den Lille Havfrue på Langelinie, for allerede dagen efter lanceringen den 6. september, rykkede hun videre til VisitCarlsberg i Valby. Hvis du derfor ikke nåede at se hende på Langelinie, så synes jeg, at du skal tage hul på din weekend med et besøg hos VisitCarlsberg for at se denne unikke, tankevækkende og ret interessante installation. 

HVAD: Den Bæredygtige Havfrue HVOR: VisitCarlsberg, Gamle Carlsberg Vej 11, KBH V

IN ENGLISH: Carlsberg presented their world breaking news last week – a new Snap Pack that could reduce plastic waste by more than 1,200 tons globally. Quite impressive! And the simple solution is to glue the cans together instead of using plastic wrapping. To mark this news Carlsberg also presented a new “Sustainable Little Mermaid” consisting of beer cans and plastic. The new mermaid was initially placed right next to the real Little Mermaid at Langelinie but was moved shortly after and now you can see her at VisitCarlsberg in Valby.

 

FREDAG – Fransk Rap på Operaen

Jeg har en stor svaghed for fransk rap, det lyder bare så fedt. Jeg ved ikke, hvad det er, men man kan vel næppe bebrejde mig. Fransk ER bare et flot sprog, smukt når det bliver sunget, og fedt når det bliver rappet. Derfor vil jeg anbefale dig at tage forbi Operaen på Christiania, hvor du fredag kan opleve forskellige fransktalende rappere og DJs. Entréen på 60 kr. er til at overkomme for stort set alle, og til gengæld kan du opleve Komo Sarcani (Paris), DJ Enjay (Paris) og La Bonne Formule (Valence).

HVAD: Fransk Rap aften på Operaen, Christiania HVOR: Operaen, Pusher Street, KBH K HVORNÅR: Fredag kl. 22-04 PRIS: 60 kr.

IN ENGLISH: If you have a thing for French rap than I suggest that you head out to Christiania Friday night where you can experience French rappers Komo Sarcani, La Bonne Formule, and DJ Enjay at Operaen.  

 

LØRDAG – Plog till you drop – RensReffen

Lørdag skal der samles affald på Refshaleøen, når Reffen i anledning af International Clean-Up Day afholder PLOGGING (re. jogging + picking up litter) event. Det går i al sin enkelhed ud på at gå/løbe/spurte/træne og samtidig samle affald op på Refshaleøen på ruter á 1, 3 eller 5 km. Og hvorfor så det? Fordi mængden af affald og plastik i verdenshavene er alarmerende højt. Det er faktisk så slemt, at man har regnet sig frem til, at der i 2050 vil være mere plastik i verdenshavene end fisk. Langt størstedelen af plasten er marine affald, der bliver dumpet i havet, men der kommer også en del fra fastlandet, og derfor skal det naturligvis samles op, inden det flyder til havs – og det kan du hjælpe med på lørdag.

For 2 uger siden brugte jeg min søndag på at samle skrald sammen ved Amager Strandpark. Sportskollektivet havde taget initiativ til at samle folk, som ville bruge deres søndag på at samle skrald ind langs stranden og rundt omkring Strandparken – et super godt initiativ, som jeg kun kunne støtte op om. Jeg bruger enormt meget tid ved og i vandet – året rundt – om sommeren med surfing og om vinteren med vinterbadning. Så jeg sætter virkelig stor pris på, at vandet i København og i Øresund er så rent, at man kan bade i det året rundt – og at dyrelivet i og omkring havet er godt. Det bliver det nok desværre ikke ved med at være, hvis vi ikke passer på den fine grønne natur, vi har omkring København. Men et par timer kan gøre meget, og skræmmende nok var det altså ikke plastikken, der var den store synder, da jeg samlede ind ved Strandparken – det var cigaretskodder, som tager 1-5 år at blive nedbrudt i naturen. Dog tager plastik mellem 10 og mange hundrede år at blive nedbrudt i naturen, og derfor er det kun beundringsværdigt at Carlsberg med deres nye Snap Pack gør deres for at reducere plastaffaldet.

PLOGGING arrangementet starter ved skatebanen på Reffen, og der vil være handsker, grabber og sorteringsposer til affaldsindsamlingen. Men det handler ikke kun om at samle skrald, det handler også om at genanvende. Derfor kan du efterfølgende få støbt en snurretop af det plastic, du finder hos værkstedet VonPlast eller få lavet glaskunst af det opsamlede glassaffald hos værkstedet BLÆS.

HVAD: Plog till you drop – RensReffen HVOR: Refshalevej 167A, KBH K HVORNÅR: Lørdag kl. 12-15

IN ENGLISH: Saturday is International Clean-Up Day and we’re not talking about cleaning your flat. No, this is about global waste which is a far too big a problem that we can’t ignore – hence the before mentioned new and improved Snap Pack to reduce plastic waste from Carlsberg. You can do your bit by helping out when Reffen (Copenhagen Street Food) are hosting a clean-up day at Refshaleøen with their PLOGGING event (jogging + picking up litter). You get to exercise with a walk or run (1, 3 or 5 km) while picking up all the waste, plastic, cigarette buds and whatever else you find on your way.  

 

LØRDAG + SØNDAG

For andet år i træk bliver der afholdt en to dages folkefest og festival på Nørrebro, som skal fejre alt det bedste fra bydelen. Både lørdag og søndag står den på aktiviteter, underholdning fra forskellige artister, dans, madmarked og live-musik på den Røde Plads. For de mindste er der ansigtsmaling, cirkusunderholdning, ballonklovn og breakdance. Programmet offentliggøres løbende, men indtil videre står live-musikken bl.a. på Kaka, Ray Ray, JuWehl, Tyrees Tyr, Ravi Kumar, og iamalex. Når sulten melder sig, er der mulighed for at købe mad fra bl.a. Restaurant Glød, Frank’s Toast, Chutneyscph og GreenBurger. Folkefesten foregår primært på den nyrenoverede plads foran Nørrebrohallen. Men søndag rykker festen også ud på hele Nørrebrogade, hvor der er bilfri søndag. Nørrebrogade bliver indtaget af løbere fra Copenhagen Half Marathon, men der vil også være rig mulighed for at male med kridt på gaden, spille fodbold eller bare hænge ud på den bilfri gade søndag.

HVAD: Vores Nørrebro – Folkefest på den Røde Plads x bilfri søndag HVOR: Den Røde Plads, KBH N HVORNÅR: Lørdag kl. 16-22 og søndag kl. 14-20

IN ENGLISH: Saturday and Sunday you can hang out at the newly renovated Red Square on Nørrebro where a two-day festival will celebrate all the best of this eclectic and vibrant part of Copenhagen. The programme is packed with activities, dance, live music, and delicious street food.

 

God Weekend!

 

/ Louise Bro  

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.