Weekend i København by LoveCopenhagen #18

0
155

Yes. Det er weekend lige om et øjeblik! Og jeg glæder mig til at lukke computeren og tage ud og nyde København. De næste dage byder nemlig på rigtig mange spændende tiltag og arrangementer rundt omkring i vores fine by. Læs med her, når jeg deler mine weekend-planer, som bl.a. står på arkitektur, masser af kunst, fest og ballade.

 

TORSDAG

Københavns Arkitektur Festival (CAFx) – Taste of Cement

Photo credit: Taste of Cement (CAFx)

I dag starter Københavns Arkitektur Festival (CAFx), der byder på en masse spændende events helt frem til den 16. maj. I min studietid arbejdede jeg med branding og kommunikation i Bygningsstyrelsen, der står bag mange af de offentlige byggerier og OPP-projekter, som er en del af vores hverdag. I den periode lærte jeg virkelig at sætte pris på arkitekturen og al dens kompleksitet. Jeg glæder mig derfor til at udforske den fra en ny vinkel og forhåbentlig blive meget klogere, når CAFx løber af stablen.
Festivalen belyser, hvordan arkitekturen præger vores liv og vores verden – og hvordan vores liv påvirker arkitekturen. Ifølge Josephine Michau, der er grundlægger af festivalen, er arkitektur ikke bare mursten, rum og rammer. Den er sanselig, kropslig og social. Den er politisk, historisk og psykologisk. Gennem foredrag, udstillinger, ekskursioner og film sætter festivalen fokus på de steder, hvor arkitekturens forvandlinger krydses med menneskeliv. Festivalen skildrer visioner, konflikter og historiske forandringer i det byggede miljø, og undersøger grænserne mellem æstetik, funktion og identitet.
Jeg synes det lyder som et virkelig spændende perspektiv på arkitekturen! Derfor vil jeg tage i Gloria efter arbejde og se filmen ’Taste of Cement’, som skulle være et gribende nærbillede af en gruppe syriske flygtige omkring en byggeplads i Beirut, der som mere end en million andre syrere er havnet i Libanon efter borgerkrigen.

HVAD: Københavns Arkitektur Festival, Film: Taste of Cement HVOR: Gloria Biograf, Rådhuspladsen 57, 1550 København HVORNÅR: Torsdag den 3. maj. Kl. 17.00 – 18.30 PRIS: 90 kr.

IN ENGLISH: On Thursday, The Copenhagen Architecture Festival (CAFx) will begin. The festival investigates the role and impact of architecture in our lives and the world we live in. It takes place in Copenhagen amongst other larger Danish cities and runs from May 3rd – 16th, unfolding the theme of home, housing and belonging. When I get off work today, I will go watch the movie ’Taste of Cement’ in Gloria, which is a cinema located in the center of Copenhagen.

 

FREDAG

SMK Fridays feat. ULK: Mellem generationer

Photo credit: Privat fotografi, Louise Bro

Jeg er stor fan af tiltag, der inddrager byen og dens institutioner i festen! Derfor vil jeg skyde weekenden i gang ved at tage til fredagsbar på Statens Museum for Kunst. Jeg har før anbefalet SMK Fridays på LoveCopenhagen. Det skyldes, at det er et af mine yndlingsevents – som jeg helst ikke vil gå glip af. Der er noget magisk over at gå på opdagelse i kunsten efter lukketid. Det er en uformel og samtidig storslået kunstoplevelse, der føles en lille smule forbudt, når de normer, som normalt karakteriserer museer brydes. Og jeg er vild med det! Med afsæt i kunsten stiller Statens Museum for Kunst på fredag skarpt på, hvad der sker, når generationer støder eller smelter sammen. ULK – Unges Laboratorier for Kunst, som er et hold af frivillige unge tilknyttet SMK, står bag aftenen: ”Gennem kunsten vil vi undersøge, hvordan et halv århundrede påvirker oplevelsen af kærlighed, seksualitet, skyld og skam. Vi vil nedbryde tabuer og fordomme om alder, kroppen og livet generelt efter, at man er fyldt 65 og før, at man fylder 25, mens vi strikker en g-streng, spiller techno-bingo og tager en tur i Samtalekarrusellen.”

Jeg glæder mig allerede til at starte weekenden med en blanding af kunst, musik, art talks, film, fredagsbar og gadekøkken – og håber vi ses til et program, der bl.a. står på danseperformance, VR, ekspert talks, croquis, eksperimentalfilm og meget mere! Tjek det ud her.

HVAD: SMK Fridays HVOR: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48-50 1307 København HVORNÅR: Fredag den 4. maj. Kl. 16.00 – 22.00 PRIS: Gratis.

IN ENGLISH: On Friday, The National Gallery of Denmark is hosting the event SMK Fridays. This gives you a unique opportunity to explore the SMK after hours and experience art in new and informal ways. You can relax with a drink and enjoy a wide range of art, talks, music, film screenings and performances. It’s a highly recommendable experience!

 

Heartland Program Launch x Kunsthal Charlottenborg

Photo credit: Morten Rygaard

Det meste af ’sommeren’ 2017 brugte jeg på at feste udenfor på Roskilde, Distortion, Haven, Musik i Lejet, Summer in the City-festival og UHØRT. Men Heartland er en af de festivaler, som jeg stadigvæk har til gode. Og jeg leger med tanken om at prøve den af i år. Derfor kunne jeg godt tænke mig også at lægge vejen forbi Kunsthal Charlottenborg, når festivalens fulde program lanceres på fredag. Jeg har kigget på de musiknavne, som er offentliggjort på hjemmesiden. Det ser ud til at Heartland har stablet et imponerende line up på benene, der bl.a. tæller Alex Cameron (!) –  hvis lyd jeg har været helt tosset med, lige siden jeg hørte ham på Roskilde i sommers. Og programmet tæller mange flere veletablerede artister, kunstnere og talere, som jeg gerne vil høre!

Aftenen står på musik, kunst, film, talks, øl og burgere i Kunsthal Charlottenborgs fine omgivelser lige midt i København. Og jeg er selvfølgelig spændt på at få festivalens fulde program.

HVAD: Heartland Program Launch HVOR: Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1. København K HVORNÅR: Fredag den 4. maj. Kl. 17.00 – 21.00 PRIS: Gratis.

IN ENGLISH: On Friday, the full programme of the music festival ‘Heartland’ is launched at Kunsthal Charlottenborg.

 

LØRDAG

Min lørdag står på en blanding af vin og musik i godt selskab.

FRI VIN Festival

Photo credit: FRI VIN, 2018

Jeg skal nemlig starte med at drikke vin sammen med resten af team-LoveCopenhagen til FRI VIN Festival i Pumpehuset. Fri Vin er nordens største festival for naturlige vine. Fra kl. 10.00 – 18.00 er der vinsmagning – som jeg desværre ikke nåede at få billet til… De blev revet væk. Men det gode er, at der fra kl. 18.00 – 24.00 er vinbar og musik for alle i Pumpehuset. Jeg ser frem til at smage en masse lækre vine, som er produceret af entusiastiske vinbønder. Og måske er det slet ikke helt dumt, at jeg ikke nåede at få billet til selve vinsmagningen, for…

HVAD: Fri Vin Festival HVOR: Pumpehuset, Studiestræde 52, 1554 København HVORNÅR: Lørdag den 5. maj. Kl. 18.00 – 24.00 PRIS: Gratis adgang.

IN ENGLISH: FRI VIN (Free wine) is the largest festival for natural wines in the north and is held in Pumpehuset on Saturday. It is open for everybody from 6pm.


Murda Twinz: Soreazis (20 år jubilæum show)

Photo credit: EHB Fotografia, (Manon Iben Søgaard)

…efter Pumpehuset har jeg planer om at lægge vejen forbi Underwerket til Murda Twins: Soreazis 20 års jubilæum, hvor min seje kollega Manon skal spille med sit street punkband ’X Teenage Rebels’. Jeg er ret glad for at nørde forskelligt musik, men hånden på hjertet, så sker det sjældent, at jeg lytter til punk. Ikke desto mindre glæder jeg mig virkelig meget til koncerten! Det er nemlig første gang, jeg skal høre hende live. Jeg har fået en storm af snaps fra hendes tidligere koncerter – og det ser fuldstændig VILDT ud! Det kan kun blive en sjov og anderledes musikoplevelse, så jeg har uden tvivl tænkt mig at tage turen til Valby.

HVAD: Murda Twinz: Soreazis (20 år jubilæum show) – X Teenage Rebels HVOR: Underwerket, Valgårdsvej 2, kælderen. 2500 Valby HVORNÅR: Lørdag den 5. maj. Fra kl. 20.00 PRIS: 40 kr.

IN ENGLISH: On Saturday night, my colleague is playing with her street punk band ’X Teenage Rebels’ at Underwerket in Valby. And I’m definitely gonna go to the concert.

 

SØNDAG

Vogue Like a Painting

Photo credit: Vogue like a painting, GL STRAND

På søndag vil jeg besøge GL STRANDs store sommerudstilling, Vogue Like a Painting, der netop har slået dørene op og tager tilskueren med på en rejse ind i modefotografiets verden.
Udstillingen består af mere end 60 ikoniske værker af 28 fotografer og skulle byde på visuelt overdådige fotografier taget af verdens mest toneangivende fotografer som Annie Leibovitz, Sheila Metzner, Cecil Beaton, Horst P. Horst fra 1930’erne til i dag.
Vogue Like a Painting stiller skarpt på modefotografiets inspiration fra maleriet og forskellige kunsthistoriske perioder. Udstillingen giver et bud på, hvilken sammenhæng fotograferne drager mellem mode, fotografiet og maleriet og inviterer publikum til at dykke ned i Vogues arkiver gennem tiderne. Jeg glæder mig meget til at opleve udstillingen.

HVAD: Vogue Like a Painting HVOR: GL STRAND, Gammel Strand 48, 1202 København HVORNÅR: Søndag den 6. maj. Fra kl. 11.00 – 20.00 PRIS: 75 kr.

IN ENGLISH: At the museum GL STRAND you can see the brand new exhibition ’Vogue Like a Painting’. The exhibition explores the relationship between fashion photography and fine arts through a selection of images from the archives of Vogue magazine.

 

En lille note
I forbindelse med at jeg sad og nørdede Københavns Arkitektur Festivals program, kom jeg til at tænke på et godt råd, som min gode ven engang gav mig, da vi snakkede om at opleve og indtage den arkitektur, som omgiver os i hverdagen. Hun sagde: ’Den bedste måde, at opleve byens arkitektur på er ved at kigge op’. Det lyder åndsvagt simpelt. Men efterfølgende har jeg øvet mig på at kigge op på bygningerne i stedet for kun at kigge lige frem for mig, når jeg færdes i byen. Og jeg kan kun give hende ret! Det er som at opleve og opdage København og byens flotte detaljer på en helt ny måde. Prøv selv 🙂

 

Jeg håber du får den dejligste weekend i København / Catharina

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here