Weekend i Købehavn by LoveCopenhagen #9

0
279

Det er forår! Ja, altså i hvert fald i følge kalenderen. Men lige så snart vi fik en snert af foråret, varmen og solen, blev det erstattet af køligere temperaturer, gråvejr og tåge. Danmark i en nøddeskal. Men det gode forårsvejr skal nok komme, og indtil da kan du glæde dig over, at weekenden er startet, og at butikkerne er åbnet. Her får du anbefalinger til din weekend i København.

 

Af Louise Bro

 

TORSDAG Aarstiderne live

Vi kunne næsten dufte og smage på foråret i sidste uge. Varme dage med høj sol – det var fantastisk! Og selvom det har været lidt mere gråt og tåget i denne her uge, så er foråret altså på vej. Vi har trods alt rundet den 1. marts.

Det betyder også, at det er blevet asparges-sæson, og lige netop dem kan du blive klogere på torsdag. Aarstiderne sender live med Morten Schou, som vil stå klar med inspiration og hjælp til, hvordan du skal tilberede asparges på tre forskellige måder. Du kan stille spørgsmål undervejs og også finde ud af, hvordan du bruger aspargesen, så intet går til spilde.

HVAD: Aarstiderne live – sådan tilbereder du asparges
HVOR: Online på Aarstiderne
HVORNÅR: Torsdag kl. 20

IN ENGLISH: It’s Spring! At least according to the calendar, though the weather might not fully agree. That also means it’s the season for asparagus. If you need help or tips and tricks on how to cook asparagus, Aarstiderne is hosting a live cooking event Thursday evening.

 

FREDAG – Litterær druktur

Ja, nu har butikkerne endelig åben, men vi må desværre vente lidt på at restauranter og barer åbner. Så hvis du også savner en tur på brun bodega eller bare at mødes med venerne til en fredagsbar, så er der alternativer. Jeg læste i denne uge på IByen, at Københavns Biblioteker i deres podcast ”Kundskabens træ” har et afsnit, hvor man kan komme på litterær druktur i København. Mens du lytter til afsnittet kommer du med på druktur i Københavns gamle gader og ikoniske beværtninger i selskab med danske forfattere fra nutid og fortid. Det er ikke det samme, som en tur på værtshus med vennerne, men det hjælper vel lidt, at kunne stå udenfor med en håndbajer.

HVAD: Litterær druktur
HVOR: Find afsnittet i Københavns Bibliotekers podcast ”kundskabens træ” afsnit #6 – På Litterær druktur.

 

LØRDAG – P6 beat – Daft Punk

Daft Punk meddelte i mandags, at gruppen splitter op efter næsten 28 års samarbejde. Trist. Der er vist ikke andet at sige. Personligt havde jeg håbet, at jeg en dag skulle opleve dem på Roskilde Festival eller til en koncert. Men det når jeg måske ikke. Hvis du også er lidt trist over nyheden, så kan du lørdag se frem til hele seks timers digital kærlighed om den franske duo, når P6 BEAT fortæller hele historien om Daft Punk og tager dig gennem hele deres musikalske historie. Værten er som altid Goodluck Casper Bach Hegstrup, der denne gang får hjælp fra P6 BEAT-vært og journalist Niels Fez Pedersen. Det hele afsluttes med lytternes top-10 over de bedste hits, og hvis du misser udsendelsen lørdag, kan du selvfølgelig også genhøre det hele på dr.dk/podcast.

HVAD: P6 BEAT – Daft Punk
HVORNÅR: Lørdag kl. 10-16

IN ENGLISH: Daft Punk announced this Monday that they are splitting up after almost 28 years. Really sad. So, if you need to get a final fix of their fantastic story and music – listen to P6 – BEAT on Saturday from 10-16.

 

SØNDAG  – 100 Falske Forelskelser

Hvis du endnu ikke har set dokumentaren ”100 falske forelskelser” på DR TV, så brug din søndag på det. Den er på alle måder fascinerende og tankevækkende – om vores færden og rettigheder på de sociale medier, og hvor lidt vi egentlig ved om hinanden, når alt foregår online. Dokumentaren minder meget om en af de mange historier, man også hører i den amerikanske MTV-serie Catfish, men den er også væsentlig mere detaljeret og trækker mange tråde. Jeg vil ikke spoile noget eller fortælle mere. Bare sige, at når du har set den, vil du aldrig nogensinde have dårlig samvittighed over, at stalke én, du kun har mødt eller haft kontakt med online.

HVAD: 100 Falske Forelskelser
HVOR: DR TV

IN ENGLISH: If you’re a fan of the MTV-show Catfish, check out the Danish documentary called 100 Falske Forelskelser. It’s a quite remarkable story about a Danish guy who’s had his identity, videos, and images stolen from a catfish using it to talk to more than 100 girls.  

 

Hav en fantastisk weekend

/ Louise Bro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here