Weekend i København by LoveCopenhagen #52

0
159
Weekend i københavn
Glædelig jul! I dag er det juleaften, og din weekend i København er måske byttet ud med fridag med familien et sted i landet. Fordi mange af jer er rykket ud af byen, får I her nogle ideer til, hvad I kan lave hvor som helst, når som helst i løbet af den kommende weekend.

 

Af Louise Taarnhøj

 

TORSDAG

Billede lånt fra Københavns Biblioteker. På billedet ses Krystalgade.
Lær det historiske København at kende

I dag er det juleaften, og du har sikkert en lang række planer for, hvad dagen skal indeholde. Forhåbentlig er du lige der, hvor du gerne vil være – det er jo desværre ikke til at vide denne jul pga. corona, men vi håber, at du er kommet hen til dine kære, og at julefreden kan sænke sig.

Hvis du har timer at slå ihjel, foreslår jeg dig, at du går en tur, mens du lytter til den fremragende podcast ‘Bag om København’. Der ligger hele 59 afsnit om storbyen klar til afspilning, hvor du kan lære det historiske København at kende på en spændende og godt fortalt måde.

Find podcasten her.

 

FREDAG

filmcentralen
Filmcentralens skattekammer af gamle film om København

Første juledag er dagen, hvor mange mennesker enten har julefrokoster eller laver absolut ingenting oven på festlighederne i går. I år er vi nok rigtig mange, der laver ingenting, siden julefrokosterne for de flestes vedkomne er aflyst.

Derfor kan du bruge en stund på sofaen med at dykke ned i Filmcentralens bud på dokumentarer. Der er en del, og mange af dem er virkelig gamle! Eksempelvis kan jeg anbefale denne fra 1962, København – en by i forvandling.

Filmen varer 26 minutter, og derefter ligger der talrige andre klip om København, som du kan dykke ned i. Fælles for dem alle er, at de er af ældre dato.

Find filmene her. 

 

LØRDAG

Litteratur om København
Sara Schlüter
Billede fra Saras Instagram-profil

Anden juledag falder på en lørdag, og det betyder, at langt de fleste af os kan holde fri. Skal vi i den ombæring sende en tak til dem, der ikke kan holde fri – al det personale, der findes på landets sygehuse, lægehuse, alarmcentraler, politi, brandvæsen og så videre. Min svoger, der er tv-producer, har også engang imellem været nødsaget til at tage ind på DR for at sikre, at nyhederne kan sendes ud til os alle, mens vi holder fri. Så en stor tak til jer!

Min gode veninde Sara Schlüter, også en af de klogeste mennesker i byen (og tidligere Københavnersnude her hos os), bruger denne tid på at dykke ned i Københavns historie, og det er meget spændende at følge med i hendes stories på Instagram, hvor hun viser gamle kort over København og fortæller om, hvad hun læser i de meget gamle bøger, hun finder i byens antikvariater.

En stor anbefaling til at følge med hos hende her (også hvis du er foodie, Sara har nemlig en Michelin-klub med en række veninder, hvor de besøger 4-5 Michelrestauranter om året, og jeg var så heldig er blive en del af gruppen tidligere i år, selvom jeg kun har været med dem på Alchemist).

Ellers vil jeg anbefale dig at downloade Mofibo og lytte eller læse gode historier derinde. Der ligger faktisk en lang række bøger om netop København, både faglitteratur og skønlitteratur. Stor anbefaling!

Følg Sara Schlüter her.

Find Mofibo her. 

 

SØNDAG

Lovecopenhagen instagram
Fra LoveCopenhagens Instagram i foråret
Gåture i København

Personligt er jeg tilbage i København denne dag – og jeg glæder mig til at gå en lang tur i Københavns øde gader. I forårets Corona-lockdown gik jeg tit morgenture ind til Skuespilhuset og Ofelia Beach for at se solen stå op, og der var det smukkeste lys over den stille by, fuldstændig mennesketom.

Det vil jeg gøre igen på denne uofficielle 3. juledag og højhellige søndag. Hvis byens restauranter er åbnet for takeaway efter helligdagene, vil jeg se, om jeg ikke kan støtte en biks og forkæle mig selv, fx. hos Mangia eller Racy. Hvis der er lukket, bliver det nok bare til en fransk hotdog hos en pølsevogn – de skal jo også støttes, de vogne!

 

God weekend og glædelig jul!

Kærlig hilsen

Louise T

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here