Weekend i København by LoveCopenhagen #39

0
251
København

Et nyt kapitel åbner: Vi tager hul på sidste kvartal af 2022, så hvis der var noget, du havde sat dig for at nå i år, så er det med at få nummi med dig nu! Det kunne være, at du gerne vil købe mindre tøj, deltage i en debat, flyve med drage eller få grønne fingre. Og hvis det er sådan, det hænger sammen, så er hjælpen nær, for det er lige præcis det, vi har samlet til dig i denne weekend. Følg med og bliv inspireret lige her.

Af Louise Taarnhøj

TORSDAG

København Garderobesalon

Om ikke særligt længe skal jeg hjælpe Tina Werborg, kvinden bag Garderobemanifestet og AnotherCloset, med en kommunikationsstrategi og muligvis nogle andre spændende ting – og det er jeg simpelthen så glad for.

Tinas mission er nemlig at skabe en bevægelse af kritiske tøjbrugere, der i stedet for at købe nyt, bytter sig til andre styles i klædekabet. En gang om måneden er der tøjsalon i København – og det er altså i aften. Tag minimum tre stykker tøj med, af god kvalitet, som du ikke vil skille dig af med, men som du alligevel godt kan undvære i nogle måneder. Til eventen kan du så snuppe tilsvarende stykker tøj med hjem.

Se mere her.

Hvad: Tøjbytte-salon Hvor: Greencubator, Nørrebrogade 20 Hvornår: 17.00-19.00 Pris: Gratis entré – 149 kr. for et månedsabonnement

FREDAG

Drink & Debat med Ditte Okman

Når man kigger på Ditte Okmans CV, står der BT, SE og HØR, Ekstra Bladet og Den Israelske Sikkerhedstjeneste.
Uanset job, har hun skulle forsvare sine valg – og overbevise bordherren og kolleger om, at hun hverken var lejemorder eller et gedigent røvhul, men at mediet havde en berettigelse.
Ditte har takket ja til at tage en samtale med Dansk Journalistforbund om, hvorfor sladder er okay, hvorfor hun og hendes podcast, ’Det, vi taler om’, også er vigtig, og sparke lidt til forestillingen om, at P1 og Politiken er mere nødvendige medier end de mange små, der pibler frem i landskabet.
Hvad: Debatarrangement med Ditte Okman Hvor: Kunstforeningen Gl. Strand Hvornår: Kl. 17.00-18.00 Pris: Gratis for medlemmer af Dansk Journalistforbund

 

LØRDAG

Dragefestival på Amager Strand

Tilslut dig de dygtige og garvede flyvere fra Sjællands Drageklub, som tager en masse af deres store og flotte drager med og laver opvisninger og flyver med dem i de flotte strandomgivelser.
Traditionen tro kan du tage dit bedste tøjdyr eller bamse med og give den en oplevelse for livet. Den kan nemlig prøve en tur i dragefærgen, hvor den får lov at se stranden fra oven og flyve ned med faldskærm.
Samtidig kan du på Naturcenter Amager Strand købe et dragekit og bygge din helt egen drage, så du kan flyve om kap med alle de andre.
Kom og slip din indre drageflyver løs! Hvem ved – måske bygger du den, der flyver allerbedst.
Det koster 50 kr. i materialer at bygge en drage, og du er også velkommen til at medbringe din egen og flyve med.
Hvad: Dragefestival Hvor: Naturcenter Amager Strand Hvornår: 10.00-14.00 Pris: Gratis

 

SØNDAG

Familierundvisning: Magiske planter

Planter er magiske. Denne søndag kan du komme på familievenlig rundvisning blandt Botanisk Haves tusindvis af vækster og dykke ned i den store gryde med trylledrik, fyldt med planter fra medicinens verden.

Undervejs kan du møde både et udvalg af de planter, der er giftige, dem, der er helbredende, og dem, som er tilknyttet alskens overtro. Rundvisningen slutter af med, at man laver sin helt egen blanding til en særlig trylledrik – af den gode slags.

Hvad: Rundvisning for hele familien i Botanisk Have Hvor: Hovedindgangen til Botanisk Have nær Nørreport Station (Gothersgade 128). Hvornår: 10.00 – 11.30 Pris: 110 kr. (kræver billet)

Rigtig god weekend! 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here