Weekend i København by LoveCopenhagen #46

0
223

Det er blevet koldt og blæsende derude, og man har mest af alt lyst til at blive hjemme i varmen under dynen. Men det ville være synd! Fordi det er vinens festdag i dag, og weekenden byder på mange skønne begivenheder. Læs vores guide til din weekend i København her:

 

Af Nathalie

TORSDAG

Vi fejrer Beaujolais Nouveau!

Den tredje torsdag i novembermåned er en kæmpe festdag i vinens verden. Her hyldes årets høst, og det er markeringen af, at vækstsæsonen er forbi, og vinteren er kommet. Og det fejres med den helt unge Beaujolais Nouveau-vin, der tappes allerede 6-8 uger efter høsten.
Du kan købe vinen hos din lokale vinhandler og ellers fejres den forskellige steder i København i dag, fx hos Løgismose, Gaarden & Gaden, Bar Vivant og Vino Fino i Torvehallerne.
“Le Beaujolais Nouveau est arrive!”

FREDAG

SMK Fridays – Sindets Sanser

Hvordan kan kunsten og psykiatrien udfordre og udvide hinanden? Og hvilke stemmer og perspektiver vinder frem, når sårbarhed, ømhed og omsorg tages alvorligt? Det er nogle af de spørgsmål, Statens Museum for Kunst stiller, når de i samarbejde med Nationalt Center for Kunst og Mental Sundhed slår dørene op til årets sidste SMK Fridays.

I løbet af aftenen kan du blandt andet deltage i en performance lecture om dæmonlagkager og kognitive pyramider, få foreviget dine løgne i broderier og opleve kærlighedssange skrevet til jobcenteret.

Du kan også tage med på art talks, slippe fantasien løs i værkstedet og læne dig tilbage i biografens bløde sæder, når vi sender hospitalsradio. I selskab med kunstnere, eksperter og psykiatribrugere udforsker vi grænsefladerne mellem kunst og mental sundhed og sætter spot på det verdensomspændende sundhedsproblem, der af WHO spås at blive dét største globale sundhedsproblem inden for de næste ti år: Psykiske lidelser.

HVOR: Statens Museum for Kunst, Sølvgade 48, KBH K HVORNÅR: Kl. 16.00 – 22.00

Se mere her.


 

LØRDAG

Jul i Tivoli

Traditionen tro forvandles Tivoli til et sandt juleeventyr, når der bydes indenfor til Jul i Tivoli. I år emmer Haven af julemagi, og Tivoli fejrer hjerternes fest med masser af hyggelig og klassisk julestemning.

Besøg julelandsbyen på Plænen, hvor boder og butikker lokker med håndlavede julegaver og godter, eller følg duften af æbleskiver, gløgg og brændte mandler. Oplev lucialys i mørket, hyggelige juletoner fra Tivoli-Garden og fortryllende lyseventyr overalt i Havens kroge. Julesæsonen byder naturligvis på underholdning for både børn og voksne: Se Juletræstændingen, besøg Julemanden i hans hus, lad julefreden sænke sig, mens du dekorerer dit eget honninghjerte, eller nyd julesuset fra en af Tivolis mange forlystelser.

Du kan også lade dig betage af Tivolis 15 særlige juletræer, der pryder Haven med hvert deres juletema. Tivoli holder også åbent nytårsaften, hvor du kan nyde festmiddagen på en af Havens restauranter og hoppe ind i det nye år under en himmel oplyst af fantastisk nytårsfyrværkeri. Jul i Tivoli kan opleves fra 19. november til og med 31. december.

Se hele programmet for julen her.

HVOR: Tivoli Byen HVORNÅR: Kl. 11.00 – 23.00 (19.nov – 31.dec)

Se mere her.


 

SØNDAG

Byens smukkeste julemarked i Frederiksberg Have

Kom til julemarked i Haveselskabets have. Det skønne marked på Frederiksberg er en fin tradition med boder ude og inde. På julemarkedet kan du finde julefristelser af enhver art.

Det besøges af tusinder hvert år og foregår både ude i haven og indefor. Der er pyntet op i Brøndsalen med boder, fyldt med skønne julesager og unikt kunsthåndværk. Her kan du møde et miks af helt nye og tidligere deltagere.

I drivhuset har Haveselskabet sin egen stand med skønne haveting og bøger. Her kan du også blive medlem – hvis du ikke er det i forvejen! I Paradehuset er der salg af delikatesser fra Smag på Nordsjælland samt Haveselskabets café med hjemmebag, deres berømte kryddervin, kaffe og kakao. Udenfor i haven er der også masser af boder, og om aftenen er der en helt magisk stemning, når faklerne tændes.

HVOR: Frederiksberg Have HVORNÅR: Kl. 11.00 – 17.00
Se mere her.

Rigtig god weekend! 
– Nathalie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here