Weekend i København by LoveCopenhagen #50

0
169

Så gik den desværre ikke længere, smittetallene steg for hurtigt, og resten af december må vi undvære restauranter, barer, biografer, koncerter og en tur i træningscentret. Men lad det nu ikke ødelægge julestemningen, vi har jo tidligere klaret os med take-away og gåture – og nu bliver det endda suppleret med en overflod af smukke julelys og pynt rundt omkring i byen.

  

Af Louise Bro

 

TORSDAG

Jeg ved ikke med dig, men for mit vedkommende er julestemning koblet tæt sammen med julemad og lækkerier. Og selvom der er mange vante favoritter og traditioner, så er det jo godt at prøve noget nyt. Brug derfor torsdag på at tage et smut forbi Ismageriet, som har en utrolig lækker isalamande med kirsebærsauce. De har åbent for take-away alle dage frem til kl. 22.

HVAD: Isalamande på Ismageriet HVOR: Rued Langgaards Vej nr. 6E, 2300 KBH S HVORNÅR: Mandag-søndag kl. 10-22

IN ENGLISH: Christmas is all about delicious food and treats – and one of our big favourites is Risalamande. If you’re looking for a different take on this classic Danish Christmas dessert, try the cold version called Isalamande from Ismageriet on Islands Brygge – they are open for takeaway every day from 10-22.

 

FREDAG

Øv bøv, hvor er det bare helt utrolig trist, at nedlukningen endnu engang skulle gå ud over restauranter, barer og caféer, som allerede har haft det hårdt nok i år med de mange restriktioner. Selvom de er lukket, så husk nu, at der er mange, der fortsætter med take-away. Derudover kan du også støtte de fleste ved at købe gavekort i julegave – så er der også noget at se frem, når de igen åbner.

Et sted der altid og udelukkende har åbent for take-away, er Rørt i Torvehallerne, som har de mest fantastisk pålægssalater. Brug fredag på at tage forbi Torvehallerne og bliv inspireret af de mange julelækkerier. Hvis det ikke kun er øjnene, der spiser, så kan du derefter gå en god lang tur. F.eks. til Kongens Nytorv forbi D’angleterre og deres julepynt på facaden, som er en anelse mindre end den plejer, men stadig fin – og så gennem Nyhavn, som også er så flot pyntet op til jul.

HVAD: Pålægssalater hos Rørt HVOR: Torvehallerne, Frederiksborggade 21, KBH K HVORNÅR: Mandag-fredag kl. 10-19 og lørdag-søndag kl. 10-18

IN ENGLISH: Even though all the restaurants, bars, and cafes are now closed due to the new corona-restrictions, you can still support those that are open for take-away or even by buying a gift certificate from them. A place that is still open is Rørt at Torvehallerne. They have the best spreadable salads for a classic smørrebrørd – a must if you’re hosting a small Christmas lunch for friends or family. 

LØRDAG

Min kære familie må desværre undvære julegaverne i år. De plejer nemlig at blive indkøbt, når jeg har fået en lille gløgg-buzz efter en tur på Hviids Vinstue. Det nåede jeg desværre ikke i år, så jeg overvejede kraftig, at bruge det som undskyldning for at skippe gaverne. Men den går alligevel ikke! Godt nok må jeg undvære Hviids gløgg, men heldigvis har Christianshavns Bådudlejning trods nedlukning valgt at omstille og ombygge. Og fra lørdag er de igen klar med to-go gløgg og confit-de-canard sandwich – og salg af juletræer, hvis du også skulle mangle sådan et.

HVAD: Gløgg to-go hos Christianshavns Bådudlejning HVOR: Overgaden Neden Vandet 29, KBH K HVORNÅR: Lørdag kl. 10

IN ENGLISH: No Christmas without mulled wine. Unfortunately, one of my favourite places is also now closed – but luckily another favourite has decided to stay open and offer to-go mulled wine. So, head to Christianshavns Bådudlejning Saturday and try their tasty, warm and spicy mulled wine. 

 

SØNDAG

Søndag er det både 3. søndag i advent og Lucia dag, og hvis du havde set frem til at se det årlige optog med kajakkerne i Københavns Kanal, ja, så er der endnu en skuffelse på vej. Det er også aflyst, da de ikke vil have, at for mange stimler sammen. Til gengæld er der en endnu en gåtur i vente til Lille Bakery på Refshaleøen. De afholder sjette udgave af deres grønt marked, hvor du kan shoppe alt det grønne, du skal bruge til julefrokost og -middag fra en masse lokale producenter.

HVAD: Grønt marked 6th edition hos Lille Bakery HVOR: Refshalevej 213A, KBH K HVORNÅR: Søndag kl. 10-15

IN ENGLISH: On Sunday Lille Bakery on Refshaleøen are having the 6th edition of their green market. Here you can find fresh produce from local suppliers and get everything you need for your Christmas lunch or dinner. 

 

Hav en skøn weekend og glædelig 3. søndag i advent.

// Louise Bro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here