Weekend i København by LoveCopenhagen #51

Weekend i København by LoveCopenhagen #51

by 17/12/2020

Der er ikke mange begivenheder i vores dejlige by i disse dage. Men det skal ikke tage modet fra os. Snør støvlerne, tag din varmeste jakke på, find huen og handskerne frem – vi skal ud og opleve vores by udefra og støtte de blødende restauranter. Er du klar? Se din guide til weekenden i København her:

  

Af Nathalie

 

TORSDAG

I dag har vi fokus på Indre By-området. Der er så mange smukke gåture, flotte udsigter og skønne restauranter. Start med en Meyers kanelsnurre på Store Kongensgade og en kop kaffe og gå ned af den fine, lange gade ned mod Kastellet. Halvvejs finder du Marmorkirken, der troner smukt. Et af de smukkeste syn i hele København, hvis du spørger mig.

Gå derind og kig op, hvor du kan nyde de smukke udsmykninger og fredfylde stemning. Gå ud på gaden igen og ram Kastellet, hvor du kan udforske og nyde synet af den engelske kirke, Toldbod-området og den friske luft. Gå tilbage langs vandet fra Toldboden til Amalienborg, hvor Operaen troner majestætisk fra den anden side, oplyst og orange, og man kan ikke lade være med at tænke tilbage til sommeren, hvor folk hoppede i fra kajen og Ofelia-plads var fuld af glade sommermennesker.

Gå over Amalienborg Slotsplads og hils på garderne, der står i kulden med deres flotte uniformer og passer på de kongelige. Hvis du er heldig er der vagtskifte, og det er altså altid en oplevelse.

Om aftenen skal du nyde noget lækkert takeaway fra Indre by eller Østerbro området. Det kunne eksempelvis være Fabro Pasta i Indre By, der serverer skøn italiensk mad, eller en saftig burger fra Østerbros originale burgerrestaurant. Se vores guides til takeaway i indre by og takeaway på Østerbro.

IN ENGLISH: Experience the beautiful inner city of Copenhagen. Stroll down Store Kongensgade, walk in and see Marmorkirken, walk around Kastellet and past the water from Toldboden to Amalienborg. In the evening you should support some of the restaurants in the area, that have takeaway. 

 

FREDAG

Din fredag skal skal bruges på at udforske Christiania, Christianshavn og Amager. Har man ikke nogle ærinder eller folk, som man skal besøge, er der faktisk mange, der ikke kommer herud. Men det er en skam, for her er mange fantastiske områder. Gå en tur på Christiania og nyd naturen, vandet, de forunderlige huse og de forskellige, skønne mennesker.

Gå derefter ud mod Christianshavn og rundt om kanalerne og voldene med en varm kop kaffe i hånden. Fortsæt ud mod Amagerbrogade, videre ned af Holmbladsgade og gå ned mod vandet ved Amager Strand. Nyd den friske luft, strandduften og havudsigten.

Om aftenen skal du støtte en af takeaway restauranterne herude. Vi har lavet en guide her til takeaway på Christianshavn og Amager. Jeg kan varmt anbefale et af mine yndlings sushisteder, yokoso.

IN ENGLISH: Christianshavn and Amager is to be explored this friday! Walk through Christiania and out to Christianshavn and further to Amagerbrogade and walk further until you get to the water at Amager Strand. In the evening you should definitely support some of the local takeaway restaurant – I can warmly recommend one of my favorite places, the sushi restaurant Yokoso. You will not regret it!

 

LØRDAG

Ja, der er ikke meget fest og ballade – eller socialt liv for den sags skyld denne lørdag. Men det er okay, for ligesom i foråret så må vi gøre vores, således at vores liv kan komme tilbage til det, som vi savner og ser frem til. Og denne lørdag skal du bruge i sengen. Du fortjener det! Bestil takeaway til morgen, middag og aften – det er det rigtige at gøre. Du støtter jo restauranterne, der har brug for det, og det er ikke helt dårligt for dig selv.

Når maden er på plads, så tænder du fjernsynet, og så giver du den gas. Hvis du følger vores nyhedsbrev, så kan du i denne uge få fem streaming-tips til weekenden. Bl.a. anbefaler vi den svenske krimiserie “mord i skærgården” på DR TV og den anmelderroste serie på HBO “I may destroy you”. Tilmeld dig vores nyhedsbrev ude på forsiden ovre i højre side.

IN ENGLISH: Saturday is streaming day! And since you wont spend your money at restaurants, bars and nightclubs, you should treat yourself with takeout both morning, lunch and dinner. You deserve it! We can warmly recommend the HBO series “I may destroy you”. Have a great saturday!

 

SØNDAG

Er du en af dem, som ikke kan gå i vandet med mindre, at det er mindst 25 grader? Ja også mig. Men i år har jeg gjort noget vanvittigt. Ja, der er ikke meget ellers at lave. Så jeg har kastet mig ud i vinterbadning, og det er den vildeste følelse! Jeg direkte hader mig selv inden, jeg er hoppet i baljen, men jeg er enormt stolt af mig selv, når jeg har været i.  Det er en overvindelse, fordi det er så unaturligt, men det giver det vildeste kick. Så altså.. hvis jeg kan, så kan du også! Go go go. Og bagefter er det obligatorisk med en varm kop kaffe og noget lækkert bagværk. God fornøjelse.

IN ENGLISH: Are you one of those people, who can only get in the water when it’s 25 degrees? Yeah, me too. But lately I have been doing something crazy (not much else to do). I have been bathing in the icecold water, and it is the most crazy, intense and liberating feeling ever. I hate myself before, but I absolutely love it afterwards. So.. if I can do it, then you can as well. 

Hav en skøn weekend og glædelig jul.

// Nathalie

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.