Weekend i København by LoveCopenhagen #53

0
288

Det er nytårsaften, og nu kan vi endelig sætte et punktum for dette herrens år 2020. Og sikke et år – det kan kun blive bedre i 2021! Men inden champagne flaskerne og raketterne skal poppes, skal du først have ugens sidste weekendanbefalinger.

 

Af Louise Bro

 

TORSDAG – Årets sidste corona test 

Det er ikke for at lægge en dæmper på nyårsfesten – tværtimod. Men restriktionerne ser ikke rigtig ud til at virke endnu. Så inden festen rigtig kan gå i gang, og du kan springe ind i det nye år, så vil jeg anbefale dig at få en corona-test. Det er vi alle blevet enige om at gøre i mit lille nytårsselskab, så jeg var en tur forbi testcentret i Parken i går. Det er ikke fordi, det er specielt behageligt at blive podet i næsen, men det er gratis, køen var kort og efter kun 15 minutter har du resultatet.

 

HVAD: Coronatest uden tidsbestilling HVOR: Flere steder i København, find listen her

IN ENGLISH: Before your New Year party can really start I recommend that you and the rest of your party take a quick corona test. There are multiple places, it’s free and you get the results after just 15 minutes.

FREDAG – Nytårshop

Det er en tradition for mange at tage et nytårshop i det kolde vand. Det traditionsrige nytårshop den 31. i Havnebadet på Bryggen er aflyst, men det betyder jo ikke, at du ikke stadig kan tage den kolde dukkert. Se vores guide over badezoner i København, så du er sikker på at bade et sted med en stige eller badebro, så du kan komme sikkert op og ned. Og hvis det ikke bliver til en badetur på årets sidste dag, så er det absolut en anbefaling herfra at gøre det nytårsdag – det er den bedste kur mod tømmermænd.

HVAD: Nytårshop HVOR: Københavns Havn og strande

IN ENGLISH: It’s a tradition for many to end or start the year with a swim in the cold water. Usually, hundreds take the plunge together at the harbour bath on Islands Brygge but due to situation, it’s not possible to gather that many people. Find another spot for your New Year’s swim in our guide

LØRDAG – Burger på POPL

Tømmermænds mad det skal der til efter nytårsfesten! Og en af de bedste burgere finder du hos POPL, hvor du kan få den formidable burger, som alle stod i lange køer for at få hos Noma i foråret. Hvis du ikke er til burger, så anbefaler Louise T også den lækre lobster roll fra Hooked som den absolut bedste tømmermændsmad.

HVAD: Take-away burger fra POPL HVOR: Strandgade 108, KBH K HVORNÅR: 12-20

IN ENGLISH: If you’re in need of food to cure your hangover, I recommend that you try the burger from the newly opened POPL (Noma’s burger joint) or try the delicious lobster roll from Hooked.

Fotocredit: Roskilde Festival / Kim Matthai Leland

 

SØNDAG – Kunst på Ofelia Beach

Når tømmermændene fra nytårsfesten har lagt sig, så er det tid til en lang gåtur og noget frisk luft. Tag turen forbi Ofelia Beach, hvor Roskilde Festival har stille det 8 meter høje og 15 meter lange kunstværk ”Work No. 2630 UNDERSTANDING” op. Værket skulle være sat op på den aflyste Roskilde Festival nummer 50, men nu får den så i stedet lov til at lyse op i denne mørke tid.

HVAD: ”Work No. 2630 UNDERSTANDING” HVOR: Ofelia Beach foran Skuespilhuset, KBH K

IN ENGLISH: Roskilde Festival has raised a huge installation on Ofelia Beach. The light installation is called ”Work No. 2630 UNDERSTANDING” and was supposed to be presented at the cancelled Roskilde Festival no. 50, but instead, it is now lighting up Ofelia Beach in these cold and dark months.

 

HAV ET FANTASTISK GODT NYTÅR!!!

// Louise Bro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here