Weekend i København by LoveCopenhagen #6

0
171
vin

Vi træder langsomt ind i vinterferien, og weekenden byder på både kunst, musik, vin og teater – krydret med smukke oplevelser ved byens kanaler. Kom med en tur på weekend i København lige her.

Af Louise Taarnhøj

TORSDAG

Grand opening på ARKEN

Et af mine yndlingsmuseer i hele verden holder grand opening i aften – og det betyder fest! Hvis jeg ikke var derhjemme med min søn, ville jeg 100 % hoppe på bussen eller toget og smutte ud til det smukke museum.

To udstillinger åbner i dag:

* BUTTERFLY!
Den unge kunstner Esben Weile Kjær iscenesætter museets egen samling og er den eneste udefra, der nogensinde har fået lov til dette.

* NATURE DREAMS
Den tyrkisk-fødte Refik Anadol er en af pionererne inden for digital kunst og viser for første gang sine kæmpe kunstinstallationer på dansk jord.

Derudover er der liveperformance af Esben Weile Kjær og andre, dj-set og 15 kroners-bar.

HVOR: Arken Museum for Moderne Kunst, Skovvej 100, Ishøj HVORNÅR: Kl. 17.30-23.00 PRIS: Fri entré


FREDAG

Broens x Copenhagen Light Festival

Som vi skrev om i sidste måned, er der Copenhagen Light Festival – større end nogensinde før! Og i denne weekend kan du opleve et dragende, drømmende og drønflot værk ved Broens Skøjtebane.

Her kan du se et værk af den fransk-tyske multikunstner, Julien Menzel, der går i dialog med omgivelserne og er umulig at få blikket væk fra – nemlig værket ’ECHO’.

ECHO referer til den audio-visuelle dialog, der skabes med hvert LED-lysglimt og tone i værket. I ECHO inviteres festivalgæster til at opleve samspillet mellem lys og lyd, som i værket konstant er i udvikling og skaber en uendelig ballet. Oplevelsen begynder, når den slutter og skaber et ekko af lys og lyd. Værket består af 15 store LED-oplyste trekanter, og opleves forskelligt afhængigt af, hvor du står.

HVOR: Broens Skøjtebane HVORNÅR: Hver dag fra kl. 17.00 – 22.00 PRIS: Gratis


LØRDAG

Livemusik og fantastisk vin

Vi har tidligere nævnt den lille, hyggelige vinbar på Sønder Boulevard, Vores Vin, som er et kooperativ mellem en række personer i den lokale andelsforening. Det er et super charmerende koncept, og fordi ingen egentlig tjener nogen særlige penge på at have vinbaren, er den også kun åben sporadisk.

Og denne lørdag er der altså åben for mad og vin, men også lidt lækker lyd i form af guitarist Magne Kjems, der spiller stemningsfuld musik.

Arrangementet inkluderer livemusik og 1 glas vin og koster koster 95 kr. Hertil kan du købe tapas.

HVOR: Vores Vinbar, Sønder Boulevard 105, Vesterbro HVORNÅR: Kl. 17.30 – 19.00 PRIS: 95 kr. (inklusiv et glas vin)

Tilmeld dig her. 

Lyt til Magne Kjems her. 


SØNDAG

Farvel til madonna

Jeg er vild med How to Kill a Dog og Emma Sehested Høeg. Det er meget lang tid siden, vi har haft en lige så dygtig og alsidig kunstner som hende, hvis vi overhovedet har haft det. Humor, inderlighed, dybde og fandenivolskhed (lad os bare sige, at det ord findes) er, hvad man får, når Emma og How to Kill a Dog går på scenen.

Nu er de tilbage, og i FARVEL TIL MADONNA vender de kritisk blikket mod luder/madonna-komplekset.

I en rituel seance bryder de ud af det årtusind lange kvælertag, de mandlige fortællinger har haft om den rene madonna og djævelske, kvindelige forfører. Forløsningen bliver et musikalsk orgie af krop, sved, hår, negle og ekskrementer til tonerne af messen, salmer og fællessang.

FARVEL TIL MODONNA afslutter trilogien om det oprørske hundyr, der blottede sin skam i VELKOMMEN TIL PANDORA og problematiserede den unge kvinde som valuta i en kapitalistisk og mandsdomineret verden i LOLITA FOR ALTID.

Der er udsolgt til alle shows, men du kan være heldig at finde billetter, der bliver frigivet på dagen. Tjek det ud her.

HVOR: Teater Republik, Øster Fælled Torv 37, Østerbro HVORNÅR: Kl. 20.00 – 21.30 PRIS: 95 – 295 kr.

GOD WEEKEND!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here