Weekend i København by LoveCopenhagen #7

0
161

For mange er det sidste weekend i vinterferien, og for andre er det bare en helt normal weekend. Uanset hvad så skal den nydes, og du kan bl.a. glæde dig til bingo og bobler, Copenhagen Light Festival, og selvfølgelig fastelavn. Her er din weekend i København. 

 

Af Louise Bro

TORSDAG

Weekenden starter torsdag med Bingo Banko Champagne hos Nyhavns Champagnebodega. Reglerne til bingo banko delen er præcis som du kender det, og med i billetten får du udover en plade også 3 glas forskellige champagner. Hvis du er mere tørstig, kan du selvfølgelig også købe champagne på glas og på flaske til venlige priser!

HVAD: Bingo Banko Champagne 
HVOR:
Nyhavns Champagnebodega, Lille Strandstræde 10, KBH K
HVORNÅR: Torsdag kl. 18.30-20.30
PRIS: 348 kr.

 

FREDAG

Fredag aften kan du nyde Copenhagen Light Festival på to måder; med ølsmagning eller en løbetur. DAC (Dansk Arkitektur Center) står bag begge dele, og de udspringer fra Bryghuspladsen ved BLOX. Herfra kan du komme på en stemningsfyldt rundvisning og ølsmagning. Turen foregår til fods og tager dig gennem Copenhagen Light Festival, hvor der undervejs vil være en hyggelig ølsmagning med et lækkert udvalg af forskellige øltyper og bryggerier fra Royal Unibrew øluniverset.

HVAD: Fredagsøl Tour // Copenhagen Light Festival Edition
HVOR: DAC, Bryghuspladsen 1, KBH K
HVORNÅR: Fredag kl. 17.30-19.30
PRIS: 195 kr.

Hvis du er mere til en aktiv fredag, så kan du sætte lys på løbetøjet, når DAC sammen med Copenhagen Light Festival og Dansk Atletik Forbund sætter gang i DAC Arkitekturløb – Copenhagen Light Festival på Bryghuspladsen. Ruten er ca. 8 km og går forbi en række af Lysfestivalens unikke og storslåede lysværker. Der er ikke tidtagning og du kan derfor opleve lysværkerne og lyset langs ruten i dit helt eget tempo, og du vælger selv om du løber eller går. Når du er kommet i mål på Bryghuspladsen, vil der være musik, varm suppe og drikkevarer fra Royal Unibrew.

HVAD: DAC Arkitekturløb – Copenhagen Light Festival
HVOR:
DAC, Bryghuspladsen 1, KBH K
HVORNÅR:
Fredag kl. 18.30-21.00
PRIS: 275 kr.

 

LØRDAG

Fastelavnsbollerne er igen ikke blevet mindre populære, og de fleste bagere melder sig efterhånden ind i kampen for at lave den absolut bedste version. Fastelavnsbollerne er faktisk efterhånden så populære mange steder, at de næsten er svære at få fat i, medmindre du står meget tidligt op. Så hvor ikke lære selv at bage dem? Det kan du lørdag, hvor du kan prøve kræfter med at lave Wienerdeje, vandbakkelser eller lækre fyldte hvedeboller. Kurset finder sted på Asko Kokkeskole, og når du er færdig kan du jo tage dine små mesterværker med hjem bagefter og glæde familie og venner – eller bare spise dem selv.

HVAD: Fastelavnsboller – Asko Køkkenskole
HVOR: Trommesalen 5, KBH V
HVORNÅR: Lørdag kl. 10-13
PRIS: 250 kr.

 

SØNDAG

Søndag er fastelavn, og det betyder – udover fastelavnsboller – at der skal slås katten af tønden., og det kan du gøre indtil flere steder i byen. Her får du et lille overblik.

HVAD: Fastelavn på BaneGaarden
HVORNÅR: Søndag kl. 12

HVAD: Fastelavn ved BLOX
HVORNÅR: Søndag kl. 10-14

HVAD: Fastelavn i Nyhavn
HVORNÅR:
Søndag kl. 10.30

HVAD: Fastelavn på Blågårds Plads
HVORNÅR:
Søndag kl. 12

HVAD: Fastelavn på Balders Plads
HVORNÅR:
Søndag kl. 13

HVAD: Fastelavn i Fælledparken
HVORNÅR:
Søndag kl. 10-12

HVAD: Fastelavn på Scandic Kødbyen
HVORNÅR:
Søndag kl. 10-13

 

Hav en dejlig weekend!
// Louise Bro

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here