Blogs

Frederik Møller | Københavnersnuden #288

Frederik Møller | Københavnersnuden #288

by 12/07/2020
Ugens Københavnersnude har arbejdet sig op fra kuffertdreng i hotelbranchen til landechef for den svenske hotelkæde, Ligula Hospitality Group, i Danmark, hvor han har ansvaret for 5 københavnske hoteller. Derudover er han for nylig flyttet til sin absolutte yndlingsbydel i København, vild med at løbe og  passioneret vindrikker. Mød Frederik Møller og hans København her:

 

Foto: Jens Hartmann Schmidt

LC: Hvad har du gang i for tiden?
FM: Jeg arbejder på at få vores hoteller sikkert ud af en dyb dyb krise. Hotelbranchen i Danmark, og ikke mindst i København, er virkelig sat under pres med 6-dages-reglen og hjælpepakker, der udløber, så det tager al min tid lige nu.

LC: Hvor bor du?
FM: Jeg er for nylig flyttet ind på Store Kongensgade, som jeg personligt synes, er det mest fantastiske sted i København. Jeg elsker de herskabelige, smukke ejendomme og flotte bygninger med meget historie, og så morer jeg mig meget over, at hele den bydel faktisk hedder Frederiksstaden, og at min nabo, Marmorkirken, hedder Frederikskirken.

LC: Hvor går du tur?
FM: Jeg kan godt lide at gå tur i mit nye lokalområde, og jeg er især blevet vild med Store Strandstræde, som vel er Indre By’s svar på Værnedamsvej. Jeg nyder virkelig også at gå hen over Amalienborgs slotsplads og hilse på garderne, som minder mig om min egen tid som garder – en gang garder, altid garder.

LC: Hvor drikker du kaffe?
FM: Da jeg arbejder til dagligt på Copenhagen Plaza, hvor jeg er direktør, kommer jeg meget i Kødbyens område. Og her kan jeg virkelig anbefale Prolog – i mine øjne laver de byens bedste kaffe. Jeg har transformeret mine one-to-one samtaler med mine medarbejdere til walk and talks, hvor vi ofte runder Prolog og får en god kop kaffe. Ellers skal jeg også have fundet et sted tæt på min nye lejlighed, og lige nu er Original Coffee på Bredgade et godt bud eller Kafferiet på Esplanaden. Men jeg tager gerne imod gode anbefalinger.

LC: Hvor spiser du?
FM: Jeg besøgte for nylig det nye hotel Villa Copenhagen og deres restaurant Kontrast, hvor jeg oplevede en super service og helt fantastisk mad. Jeg er en sucker for at opleve nye hoteller i København. Jeg har også for nylig fået en svaghed for Hooked, og især deres lobster rolls er geniale. Det er greasy og utrolig velsmagende. Og så skal man lige have deres rejer med, som man kan dyppe i sauce tartare!

LC: Hvor fester du?
FM: Nu er jeg selvfølgelig forudindtaget, da jeg arbejder der, men jeg synes virkelig at The Library Bar på Copenhagen Plaza laver helt fantastiske cocktails. Bartenderne nørder utrolig meget med sammensætninger og ingredienser, og det er helt perfekt til en fyraftensdrink, pre-dinner drinks eller starten på en god bytur. Når jeg skal videre og feste, ender jeg stortset altid på Dandy.

(LoveCopenhagen besøgte The Library Bar for nylig – læs indlægget her)

LC: Hvor inspireres du?
FM: Jeg inspireres på mine løbeture, hvor jeg virkelig får klaret hovedet. Jeg løber ofte ved Kastellet, og skal jeg på en lang tur tager jeg ud forbi Amager Strandpark ved badeanstalten, hvor jeg kan tage et dyp i havet, hvorefter at løbe tilbage. Det er den bedste måde og starte morgenen på eller afslutte en lang arbejdsdag.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
FM: Jeg er vild med området omkring Toldboden, her kan man virkelig tale om, at byen møder vandet. Og jeg kan godt lide den rå atmosfære, som der er, og så skal jeg altid ind i Løgismose, hvor man kan få nogle helt fantastiske vine og lækre delikatesser.

LC: Hvornår har du sidst følt dig forelsket i København?
FM: Den dag jeg fik af vide, at jeg havde fået lejlighed på Store Kongensgade, gik jeg en tur i området omkring lejligheden med en god ven og var helt høj over, at jeg skulle bo i et af mine yndlingsområder i København. Det var sådan en rigtig dansk sommeraften, hvor vi gik ned omkring Toldboden. havnen, over slotspladsen og forbi Marmorkirken (Frederikskirken), og jeg følte mig lykkelig helt ned i maven.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
FM: Jeg har mange gode minder, men særligt aftenerne hos min gode ven, der boede på Ahornsgade, tæt på Sankt Hans Torv, mindes jeg. Han havde nogle upassende store højtalere, og vi endte altid på hans tag efter en bytur og fik en night cap, mens vi snakkede om aftenen og beundrede smukke København.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
FM: Du skal tage ned til Gammel Strand og gå ind i Husted Vin, hvor du køber en fed, lækker Chardonnay, der er fra Robert Mondavi, og så beder du om at få to glas med, som du kan tage ned på bænken ved vandet. På sådan en sommerdag kan jeg ikke komme i tanke om noget bedre.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
FM: Jeg synes virkelig, at byen mangler nogle flere og store rooftop barer/restauranter. Hvis der er en ting, som København virkelig mangler, så er det steder, hvor man kan komme op i højden – heroppe er det jo umuligt ikke at blive endnu mere forelsket i byen.

LC: Dit soundtrack til byen?
FM: Jeg er mand nok til at stå ved den her sang. Whitney Houston med “Love is a contact sport” – når den kommer på løbelisten, eller dansegulvet, så er jeg ustoppelig!

Tusind tak, Frederik, fordi du ville dele dit København med os – hav en fantastisk sommer!

GOD SØNDAG!

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.