Blogs

Christina König | Københavnersnuden #13

Christina König | Københavnersnuden #13

by 23/11/2014 0 comments
I denne uge er Københavnersnuden sangerinden Christina König. Christina er sanger i bandet König, som har været igennem Karrierekanonen i år med store lovprisninger fra eksperter fra musikverden. Eksperterne, mener vi, iøvrigt har helt ret – König ér noget særligt, og det er slet ikke umuligt, at vi ikke har mulighed for at lave Københavnersnuden med Christina om et år, så vi skynder os at gøre det nu! 🙂

Christina_presse

 

LC: Hvor bor du?

CK: Jeg bor på dejlige Nørrebro, nærmere bestemt Jagtvej mellem Runddelen og Tagensvej.

 

LC: Hvor går du tur?

CK: Jeg går ofte tur på Assistens Kirkegård og det er et af de steder hvor jeg bliver mest inspireret til sangtekster. Der er så mange gravsten med hver deres historie og det sætter automatisk mine tanker i gang omkring hvilken person der mon ligger under jorden og hvilket liv han eller hun har haft med op- og nedture. Derudover er der så mange finurlige små stier og buskadser og hver gang opdager jeg nye steder og veje at gå.

 

LC: Hvor drikker du kaffe?

CK: Jeg drikker kaffe mange steder i København, alt efter hvor jeg lige befinder mig. Men hvis min kæreste og jeg har god tid en morgen kan vi godt lide at spise morgenmad og drikke kaffe på Kaffebaren i Elmegade eller Harbo Bar i Blågårdsgade. Ellers er jeg så heldig at vi har adgang til en tagterrasse der hvor vi bor, så om sommeren er det perfekt at drikke sin morgenkaffe deroppe.

 

LC: Hvor spiser du?

CK: Jeg spiser så mange forskellige steder jeg kan og der åbner jo hele tiden nye restauranter med spændende koncepter overalt. Senest er området omkring Sortedams Dosseringen virkelig ved at blomstre op. Madklubben har åbnet to ud af tre nye restauranter og snart åbner også et nyt sted der serverer sliders og Guldøl på kande. Det er tilfældigvis også i det område vi har studie og øvelokale, så kan godt gå hen og blive lidt farligt i længden.

Jeg er virkelig også en sucker for asiatisk mad og især det vietnamesiske køkken kunne jeg leve af ca. hver dag. Tror faktisk måske min livret er phở, som er en suppe med risnudler, oksekød og masser af friske urter og chili. Jeg har prøvet den forskellige steder i København nu og desværre skal jeg hele vejen til Vesterbro for at finde den jeg synes er bedst – hos Pho Sáigón på Vesterbrogade.

 

LC: Hvor fester du?

CK: Det dejlige ved København er at der altid sker et eller andet sejt et sted i en baggård eller en nedlagt fabrikshal, men hvis jeg bare gerne vil et sted hen hvor jeg ved jeg kan danse så ender mine veninder og jeg ofte til Natbar på Bremen om lørdagen eller på Condesa hvor man får den lækreste Margarita på kande. Ellers er det også dejlig befriende bare at mødes på bodega og rafle engang imellem. Der synes jeg Palæ Bar eller Tagensborg Bodega gør det godt.

 

LC: Hvor inspireres du?

CK: Hvis jeg bevidst søger inspiration er det en tur på Assistens, men ellers bliver jeg inspireret af folk og bygninger, hvor end jeg kommer i byen. Især de helt gamle bygninger med store lejligheder på Frederiksberg hvor min fantasi automatisk sender mig tilbage til den tid hvor der kørte hestevogne rundt og tjenestefolket havde sin egen lejlighed inde ved siden af. Den tid fascinerer mig helt vildt og tænker tit på i hvilket selskabslag jeg mon ville høre til, hvis jeg levede dengang i stedet for nu.

 

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?

CK: Mit yndlingssted i København lige nu er vores nye studie hvor Emil og jeg laver musik til König. Vi har den bedste placering i et kælderlokale lige ved søerne og der er den dejligste sauna feeling dernede, efter vi har fået vores gode ven Jacob til at isolere rummet med træ. Vi har fået lavet vokal boks og flyttet alle Emils instrumenter derned, så nu spiller det virkelig. Vi holdte traditionen tro også housewarming dernede for et par uger siden, hvor vi spillede et par numre og ellers bare drak øl og hyggede med venner og bekendte. Så både studiet og selve området omkring er mit yndlingssted.

 

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?

CK: Jeg føler mig ofte forelsket i København når jeg kommer cyklende med musik i ørerne ned ad Nørrebrogade over Dronning Louises bro. Der er et eller andet magisk over den lille strækning hvor man pludselig har vand på begge sider, selvom man befinder sig inde midt i byen.

 

LC: Hvad er dit bedste minde om København?

CK: Jeg har rigtig mange gode minder herfra, selv om jeg kun har boet her i 2,5 år. Men tænker tit tilbage på en varm sommeraften forrige år, hvor jeg selv og et par venner havde set en fotoudstilling af Lasse Dearman nede på Galleri V1 i Kødbyen. Bagefter sad vi udenfor på en bænk og drak dåseøl og cava mens solen gik ned og det var bare en af de der spontane sommeraftener hvor man kunne være udenfor i t-shirt hele natten og vi dansede ude foran Mesteren og Lærlingen indtil det blev lyst.

 

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?

CK: Jeg blev for nylig inviteret med i Frederiksberg Svømmehal hvor de har en afdeling med Kurbad og vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente af det. Men for 160 kr. får man i 3 timer adgang til saltbad, boblebad, infrarød sauna, massagestole, saunagus og alt muligt andet. Det er virkelig lækkert og afslappende og den perfekte selvforkælelsesoplevelse sammen med sin kæreste eller veninde.

 

LC: Hvad er dit perfekte soundtrack til København?

CK: Mit perfekte soundtrack til København tror jeg er Ukendt Kunstners album Neonlys. Jeg hørte det på repeat da jeg næsten lige var flyttet herover og dengang boede på Christianshavn og gik i skole i Emdrup. Så jeg havde 45 min. på cykel hver vej og det her album hev mig af sted hver morgen, uanset om det regnede eller sneede.

 

Tusind tak fordi du tog dig tid til snuden, Christina! 🙂

GOD SØNDAG!

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.