Blogs

Lasse Wind | Københavnersnuden #151

Lasse Wind | Københavnersnuden #151

by 06/08/2017
Denne uges Københavnersnude er en god ven af Lovecopenhagen. Den dygtige fotograf Lasse Wind har nemlig ikke kun prydet danske modemagasiner med fantastiske billeder, han har også hjulpet os med nogle skønne portrætter på sidste års Trailerpark Festival. Han deler sin tid mellem studiet på Nørrebro og hjemmet på Vesterbro, og er vild med København for mangfoldigheden, larmen og ikke mindst den gode stemning. Her er hans anbefalinger til København.

LC: Hvad pusler du med for tiden?
LW: Det er modeuge i København lige om lidt, så der er traditionen tro flere ting, der lige skal gøres helt færdigt til det.
Jeg er fotograf, og er jeg på det seneste også begyndt at lave mere og mere video, som har åbnet en ny verden og flere forskellige brancher for mig. Efterarbejdet er en del tungere, end jeg er vant til ­– men heldigvis har sommervejret i år været rigtigt godt til at sidde indendørs og arbejde med det.

LC: Hvor bor du?
LW: Jeg bor på det yderste af Vesterbro ved Enghave park – selvom Google Maps har fået indtryk af, at jeg bor på mit studie på Nørrebro.

LC: Hvor går du tur?
LW: På Istedgade eller Nørrebrogade hvor der er liv på alle tider af døgnet. Jeg kan godt lide at kigge på mennesker, og uanset hvornår du kommer de steder, er der gang i fortovscafeer, polterabender, skatere, romaer, Christiania cykler og alle de fine ting der er med til at gøre byen fed.

LC: Hvor drikker du kaffe?
LW: I princippet drikker jeg ikke kaffe. Eller varme drikke i det hele taget. Det er min særhed nr. 78. Og når jeg gør, er det mest af høflighed.

LC: Hvor spiser du?
LW: Jeg er en sucker for byens forskellige madmarkeder, både i Kødbyen, Westmarket og på Papirøen. Og så er det nemt at finde en ret stabil shawarma både på Nørrebro og Vesterbro, men det er næsten til en blog i sig selv. Hjemme bestiller jeg i reglen altid udefra. Jeg er begyndt at bruge den app der hedder Wolt, som fungerer super godt og har flere og flere gode steder blandt andet fra Westmarket.

LC: Hvor fester du?
LW: Det handler helt om stemningen, vejret, ugedagen og selskabet. Hvis jeg ser tilbage på den sidste måned har det været lige fra Chateau Motel til Kødbyen og til brune bodegaer. Men primært er jeg efterhånden blevet en del af inventaret på min stam-vinbar på Vesterbro Torv, Vinbaren som med sin lidt hengemte billigenhed i hjørnet kan være nem at overse, men som selvfølgelig kun kan få den største anbefaling her fra. Et lille fif. Hvis man er heldig at komme en af de dage, hvor dagens ret er Confit de Canard ­– så hedder det bare: ja tak.

LC: Hvor inspireres du?
LW: Det er for mig ikke et spørgsmål om steder, det er et spørgsmål om mennesker. I min branche kan man ingenting alene, og det var hele grunden til, jeg flyttede til København i det hele taget.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
LW: Det er vist mere en grundtilstand. Men særligt når der er de store arrangementer. Som når København viser sig fra sin bedste side med god stemning, musik og liv under Distortion, Marathon, Pride osv. Uanset om jeg selv deltager eller ej, så synes jeg det er fedt, når byen skaber sine egne overskrifter og giver plads til den slags ting. Og så kan man godt blive lidt træt af, at der altid sidder nogen tilbage og brokker sig over støjniveauet, lugten, trafikken og hvad man ellers kan finde på de dage. Byen skal ikke være en nuttet lille kattekilling. Det larmer inde ved pisserenden, der er hjemløse ved mændenes hjem og de midlertidige toiletter under Distortion lugter af pis. Og sådan skal det være. Hvis man godt kan lide fred og ro fredag aften, er det simpelthen en dårlig idé at flytte ind ved siden af et Tivoli.

LC: Selvom København er fantastisk har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
LW: Det er en strukturel og udviklingsmæssig ting som handler om, at København bliver mere og mere crowded, det vil fortsætte det ved vi, og det håndterer vi ikke perfekt. Der bliver bygget fantastiske nye områder og lejligheder – f.eks. Carlsberg Byen som jeg tror meget på, men det er en dyr fornøjelse. Udkants Danmark som jeg selv kommer fra er lost cause, og der kommer flere singler, ufaglærte jobs forsvinder og de rigeste vil blive rigere. For alles skyld tror jeg, det er vigtigt, at vi finder en måde at blande os ­– og fordele guld og snot. En form for fordelingspolitik, for midlerne er der jo. Boligmarkedet i København er benhårdt, og jeg siger ikke, at en lejlighed i Kbh K er en menneskeret. Jeg tror bare, det vil være godt for alle at rykke lidt sammen på en solidarisk måde. Der er masser af eksempler på at klassekamp og adskillelse ikke er godt for nogen. Revoltage og Perv Vers siger det meget bedre her:

God søndag!

 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.