Rasmus Lythcke | Københavnersnuden #503

0
64
Rasmus Lythcke
Rasmus Lythcke
Ugens Københavnersnude er Rasmus Lythcke, der står bag virksomheden TheTravelBook. Sitet har eksisteret i seks år, og lige nu nyder parret den sidste sommer som kun de to, da de til efteråret skal være forældre for første gang. Rasmus har base i København men rejser en stor del af året. Men på trods af de mange smukke oplevelser ude i verden, kunne han aldrig tænke sig at flytte fra den dejlige danske hovedstad. Mød hans København her.
Rasmus Lythcke
Foto: Rasmus Lythcke

Hvad har du gang i i øjeblikket?
Rasmus Lythcke: Min virksomhed TheTravelBook fungerer både som rejseblog, konsulent, fotograf/videograf, dronepilot, foredragsholder og forfatter og mange andre sjove hatte.
TheTravelBook har i seks år ikke kun været mit fuldtidsjob men også min livstil. Derfor er det utrolig svært at holde helt fri, da jeg virkelig elsker mit liv og job. Men eftersom jeg venter mit første barn omkring 1. oktober, forsøger jeg at samle energi og forberede mig på det spændende nye kapitel, jeg skal i gang med, og som jeg også glæder mig utroligt meget til. Jeg har taget elbilen med min forlovede og er kørt til Sydfrankrig, hvor vi har en familielejlighed, hvor vi nyder den sidste tosomhed og kvalitetstid.

Hvor bor du?
Rasmus Lythcke (RL): Jeg flyttede til København for ca. 15 år siden og bor nu i  jydekvarteret på Østerbro i København, som jeg er utroligt glad for. Jeg lever af at rejse og bruger størstedelen af året på at være andre steder end i København. Men jeg kan aldrig se mig selv flytte fra vores hovedstad – da vores smukke by simpelthen har alt, hvad man har brug for… og mere til.

Hvor går du tur?
RL: Jeg arbejder indefra Soho House i København, og jeg elsker at finde nye gåture og ruter ind til Nyhavn, når jeg skal arbejde og forsøger ofte at finde nye veje, så jeg aldrig går den samme vej derind. Om aftenen nyder jeg at lade min mobil ligge derhjemme og traske en tur rundt om søerne inden sengetid. Jeg har en lille hund, som elsker frisk luft, og jeg synes, han fortjener lidt græs under potterne, og derfor er en tur rundt i Fælledparken heller ikke usædvanligt.

Hvor drikker du kaffe?
RL: Jeg er ikke en kaffesnob og må indrømme, at jeg ikke kan smage den store forskel på kaffen, uanset om den koster 25,- eller 60,-, da jeg oftest drikker en flatwhite på havremælk. Men nogle få foretrukne, naturligvis lokale, da jeg gerne vil støtte de lokale helte, er Gotland og Café Claire på Østerbro.

Rasmus Lythcke
ØsterGro. Foto: Rasmus Lythcke

Hvor spiser du?
RL: Jeg har privilegiet i at være ambassadør for Michelin, og i den forbindelse er jeg nok mere ude at spise på nogle af vores bedste restauranter, end de fleste. I den forbindelse vil jeg fremhæve restauranter som Sushi Anaba, Á Terre, AOC, Pescetarian og Ark. Men hvis det ikke skal være med hvid dug, kniv og gaffel, så er steder som Østergro, Selma, Lola og Bistro Lupa store favoritter.
Ellers har jeg lavet en hel bog med alle mine personlige favorit oplevelser inklusiv madsteder i København (som du finder her, red.)

Hvor fester du?
RL: Det er trist, når man læser det spørgsmål og tænker… fester jeg overhovedet? Men mit ærlige svar må være, at jeg i de sidste par år har foretrukket lange, sjove middage med god mad og vin efterfulgt med et par drinks på steder som Balderdash, NIMB eller Curfew mere end det store dansegulv på en natklub.

Rasmus Lythcke
Foto: Rasmus Lythcke

Hvor inspireres du?
RL: En af årsagerne til, at jeg sidder og arbejder på Soho House skyldes, at jeg ofte bliver inspireret af at høre andre iværksættere fortælle deres historier og mærke deres passion omkring deres eget virke, imens de glædeligt fortæller. Soho House er utrolig mangfoldigt og fyldt med diversitet, selvom medierne herhjemme har givet det et andet ry.

Hvad er dit yndlingssted i København?
RL: Her bliver jeg igen nødt til at referer til den bog, jeg har lavet med mine bedste tips til København (find bogen her, red.). Det er umuligt for mig at nævne ét yndlingssted, da jeg synes, hver eneste kategori inden for turisme har mindste 3-5 steder, som er nævneværdige. København er en storby, hvor vi alle kan føle og trygge, gå alene hjem om natten. Vi kan bade i havnene og studere vores smukke gamle arkitektur og historie ved byvandringer. Vi kan sidde ude flere måneder om året på fortovscafeér og løbe ture og cykle i skønne naturområder. København er simpelthen bare et stedet, hvor det er umuligt kun at have ét yndlingssted.

Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
RL: Det var til langbordsmiddag ved Gammel Strand i Indre by sidste sommer. Jeg havde inviteret to gode venner ud at spise, og vi endte på langborde blandet med søde mennesker, fik fantastisk mad fra en af de lokale restauranter med sæsonens råvarer, drak kold hvidvin og nød alle København, når det er bedst. Det skal dog tilføjes, at jeg rejser det meste af året, og derfor bliver jeg oftest forelsket i min dejlige hjemby ligeså snart, jeg kører bilen ind af Lyngbyvejen ved Ryparken.

Hvad er dit bedste minde om København?
RL: Tilbage i 2013 var jeg i forbindelse med mit tidligere arbejde med til at afholde en koncert til Distiortion, som jeg aldrig glemmer. Jeg sad på toppen af en række højttalere, mens Morten Breum havde fyldt Blegdamsvej op fra Rigshospitalet til Sankt Hans Torv, og jeg sad med en god ven og nød udsigten af de mange tusinde glade mennesker og hørte tidens største hits.

Rasmus Lythcke
Foto: Rasmus Lythcke

Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
RL: Der er én oplevelse, jeg længe gerne selv har ville prøve, men ærlig talt ikke har turde endnu og stadigvæk er i gang med at tage mig sammen til… Fællesdans i Fælledparken!

I Fælledparken er der onsdag aften (mener jeg), 50-100 mennesker, som står og danser i Fælledparken under glimtende lyspærere til de skønneste salsatoner, og jeg elsker simpelthen at gå tur med min hund på det tidspunkt og nyde de modige og skønne mennekser udfolde sig. Forhåbentlig får jeg en dag taget mig sammen til at deltage. Det er gratis og er der kun om sommeren.

Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
RL: Det, jeg elsker allermest ved storbyer som New York, Tokyo og Frankfurt, er deres rooftopbarer, hvor man kan kigge ud, få en drink og se det spirrende storbyliv. Jeg ved, der findes rooftopbarer i København, men jeg har endnu ikke fundet den éne rooftopbar, som jeg virkelig synes har det hele.

Dit soundtrack til byen?
RL: Der var et nummer, jeg hørte utrolig meget tilbage i gymnasietiden, som hedder Nighthawks af Pato Siebenhaar. Det ret skønne nummer starter ud med lyrikken:

This is a song for the city
My city, where i′m from
Where you from man
Copenhagen aha

Den minder mig om alle de glade sommerdage i København, men samtidig kan det bringe et smil frem på en regnfuld efterårsdag.

Tusind tak, Rasmus, fordi du ville dele dit København med os.

Følg Rasmus og The Travel Book her. 

GOD SØNDAG!