Halloween i Tivoli: Lys, gys og 22.000 græskar

0
29
Tivoli godkendt
Halloween i Tivoli 2016. Scary Kontrollører Aften

Efteråret nærmer sig, og det betyder, at Tivoli snart forvandles til en fortryllende Halloween-oase, der byder på alt fra uhyggelige oplevelser til magiske stunder for hele familien. Fra den 10. oktober til den 3. november er der skruet op for både gyset og hyggen med en række nye tiltag, der sikrer en uforglemmelig efterårsfest.

Tivoli_godkendt
Halloween i Tivoli. Foto: PR

Af Louise Taarnhøj

I løbet af blot 18 dage bliver Tivoli klædt i efterårets farver, og de over 22.000 græskar, der pryder Haven, skaber en stemningsfuld ramme omkring den populære Halloween-sæson. Med rekordmange græskar, nye lysinstallationer og opdaterede scary houses er der lagt op til en oplevelse ud over det sædvanlige.

Tivolis administrerende direktør, Susanne Mørch Koch, siger: “Vi er enormt stolte af vores Halloween-sæson, der har udviklet sig til at være en af årets mest besøgte begivenheder. Det er fantastisk at se både danske og internationale gæster tage del i denne efterårstradition, som vi løbende udvikler med nye overraskelser og magiske oplevelser.”

Lys, der fortryller
En af årets store nyheder er en betagende lysinstallation i De Hængende Haver. Her svæver hundredvis af lysende ildfluer over græsset og skaber en nærmest eventyrlig stemning. Tivolis lysmester, Jesper Kongshaug, fik inspirationen til installationen under en lysfestival i Lyon, og nu får Tivolis gæster chancen for at opleve dette magiske syn for første gang i Danmark.

 

Gys for store og små
For de modige er der rig mulighed for at få pulsen op i Tivolis scary houses. Den prisbelønnede Villa Vendetta er tilbage med endnu flere skrækindjagende overraskelser på den 150 meter lange tur, mens Skærsilden under Rutschebanen byder på en uhyggelig operationsstue, der med garanti vil give kuldegysninger. Begge attraktioner er ikke for sarte sjæle, men der venter også masser af sjove overraskelser undervejs!

Festlige Halloween-boder og spooky optog
Tivolis mange boder er klar til at forkæle gæsterne med Halloween-specialiteter, håndværk og uhyggelige godter. Og den 19. oktober kan du opleve det årlige Monsters Night Out, hvor 200 monstre indtager Tivoli med gennemførte kostumer og et glimt i øjet. Optoget starter ved Hovedindgangen og spreder gys og grin gennem hele Haven.

Restaurantoplevelser og DM i Kæmpegræskar
Mellem forlystelser og gys kan du forkæle smagsløgene på en af Tivolis mange restauranter eller i pop-up-boderne på Plænen. Prøv fx den tynde, sprøde flammkuchen eller nyd en varm græskarsuppe på restaurant Kilden.
Lørdag den 12. oktober afholdes DM i Kæmpegræskar, hvor du kan opleve gigantiske græskar blive vejet – måske bliver der slået en ny rekord i år?

Tivoli_godkendt
Græskar i Tivoli. Foto: Jakob Melgaard

Halloween for børn og familier
De mindste kan glæde sig til sjove forestillinger med Rasmus Klump og vennerne, der optræder flere gange dagligt. Der er også rig mulighed for at gå på opdagelse i heksetårnet eller labyrinten ved Det Store Springvand, som med sine 180 meter garanterer spænding for både børn og voksne.

Halloween-facts

  • Tivoli har i år rekordmange 22.100 græskar fordelt rundt i Haven.
  • Sæsonen varer fra den 10. oktober til den 3. november.
  • Der er 40 Halloween-boder med alt fra håndværk til uhyggelige godter.
Tivoli_Halloween_godkendt
Foto: Jakob Melgaard