De 10 bedste familievenlige aktiviteter i efterårsferien 2024 i København

0
51
gratis stockbillede

Efterårsferien 2024 nærmer sig, og København har et væld af familievenlige aktiviteter for både store og små. Uanset om I søger sjove forlystelser, kreative workshops eller naturoplevelser, er der noget for enhver smag. Her har vi samlet de 10 bedste oplevelser, der vil gøre jeres efterårsferie helt perfekt:

 

Af Nathalie

 

1. Tivoli – Halloween i Tivoli

Tivoli bliver traditionen tro forvandlet til et magisk Halloween-landskab med græskar, hekse, spøgelser og smukt dekorerede haver. Børnene kan prøve sjove forlystelser, deltage i skattejagter og nyde spændende Halloween-aktiviteter. Der er også shows og parader med spøgelser og monstre, som skaber en uforglemmelig stemning.

2. Experimentarium – Leg og læring

Experimentarium i Hellerup er et must for nysgerrige børn (og voksne). Her kan hele familien eksperimentere med sjove og lærerige aktiviteter, der sætter gang i både fantasi og kreativitet. Udforsk de mange interaktive udstillinger, og bliv klogere på alt fra videnskab og teknologi til sundhed og miljø.

3. Den Blå Planet – Kom tæt på havets vidundere

Den Blå Planet, Nordeuropas største akvarium, byder på en fascinerende rejse under havoverfladen. Efterårsferien er et godt tidspunkt at besøge, da der ofte er særlige børneaktiviteter, såsom skattejagter og møder med dyrepassere. Børnene kan lære om hajer, blæksprutter og farverige fisk fra hele verden.

4. Københavns Zoo – Dyrefodringer og sjove workshops

I Københavns Zoo kan børnene opleve dyr fra alle verdenshjørner på tæt hold. I efterårsferien er der særlige arrangementer som dyrefodringer, og børnene kan deltage i kreative workshops, hvor de f.eks. kan lave deres egne dyremasker eller lære om zoo-dyrenes dagligdag.

5. Nationalmuseet – Vikinger og skattejagt

Nationalmuseet er en skattekiste af historie, og de har altid spændende aktiviteter for børn. I efterårsferien kan I gå på skattejagt i museets udstillinger, hvor børnene kan lære om vikingerne, gamle skatte og Danmarks historie på en sjov og interaktiv måde. Museet byder også på kreative workshops og sjove opgaver.

6. Cinemateket – Familievenlige film og events

Hvis vejret ikke er med jer, kan I trække indenfor i Cinemateket, som ofte viser familievenlige film i efterårsferien. Der er både nye og klassiske film på programmet, og der arrangeres ofte workshops, hvor børnene kan lære at lave deres egne animationsfilm eller prøve kræfter med andre filmrelaterede aktiviteter.

7. BLOX – Arkitektur og design for børn

BLOX i København er kendt for at huse Dansk Arkitektur Center, som ofte har børnevenlige workshops og udstillinger i ferierne. Her kan børnene bygge deres egne byer, tegne huse eller deltage i sjove lege med fokus på arkitektur og design. Det er en fantastisk mulighed for at vække børnenes interesse for kreativitet og byggeri.

8. Frilandsmuseet – Historisk leg i naturen

Lidt uden for byen ligger Frilandsmuseet, hvor man kan opleve Danmarks historie gennem gamle bondegårde og bygninger. I efterårsferien kan børnene lege med gamle håndværk og prøve kræfter med aktiviteter som bueskydning, tovtrækning og snitteværksted.

9. Botanisk Have – Naturjagt og efterårsaktiviteter

Botanisk Have er et skønt sted for en efterårstur med børnene. I efterårsferien kan I gå på opdagelse blandt de mange smukke planter og deltage i guidede ture og naturaktiviteter, der passer til årstiden. Her kan I lære om efterårets flora og finde sjove planter, I måske ikke kendte til.

10. Remisen – Indendørs legeland i Østerbro

Hvis vejret byder på regn, er et indendørs legeland som Remisen i Østerbro et hit. Her kan børnene bruge timer på at klatre, rutsje, bygge med kæmpestore legoklodser og udfordre hinanden på de sjove legebaner. Det er et sikkert hit for yngre børn, der har masser af energi, og der er også gode caféfaciliteter til forældrene.

Rigtig god fornøjelse og god efterårsferie!