Ny udstilling på DAC med springvand i havnen

0
14

Dansk Arkitektur Centers nyeste udstilling Vandet Kommer belyser vandets betydning i byplanlægning. Den undersøger også vandets indflydelse på det sociale liv i København. Men det er ikke kun inde i DAC, du kan opleve udstillingen. Fra den 7.-24. oktober kan du (måske) også se et stort, belyst springvand i havnen. Det springer imponerende 20 meter op i luften!

 

En Udstilling Om Vandets Rolle i Byen

Den nye udstilling Vandet Kommer på DAC åbner en verden af muligheder for at forstå vandets betydning i urbaniseringen af København. Den udforsker, hvordan vandformer og -strukturer påvirker både byens design og vores sociale liv.

Gennem interaktive installationer og inspirerende eksempler på arkitektur kan du opleve, hvordan vand bringer liv og bevægelse til byens rum. Udstillingen belyser også store emner som klimaforandringer og stormflod. Den præsenterer nødvendige tiltag for at tilpasse byen til fremtidens vandudfordringer.

Det Sociale Springvand: Et Mødested for Alle

I forbindelse med udstillingen finder du også det sociale springvand i havnen ud for BLOX. Det springer 20 meter op i luften og fungerer som et socialt mødested.

Springvandet tilbyder en interaktiv oplevelse. To personer skal trykke på en knap for at aktivere det. Hvis du finder en ven og trykker på de to knapper samtidigt, skulle en imponerende vandstråle efter sigende aktiveres. Vandet skulle springe op i luften i et minut, inden den falder tilbage.

Jeg var selv forbi og prøvede med hjælp fra nogle søde turister at starte springvandet, men det lykkedes ikke. Vi prøvede et par gange, men uden held. Måske det blæste for meget den dag? Hvem ved, men du må selv forbi og se, om du har mere held end jeg.

Oplev Hvordan Vandet Formgiver Byens Identitet

Inde på DAC viser udstillingen Vandet Kommer, hvordan København arbejder med vand som en central del af sin identitet.

Som besøgende træder du ind i en sanselig scenografi. I installationen Water Drops kan du opleve regnens komme på en sanselig måde. Tekstilværket Himmel & Hav inviterer dig til at løfte blikket og betragte de organiske bølger i smukke farver. Du kan også navigere rundt i fiktive fremtidsuniverser i flere computerspil. Disse spil illustrerer, hvordan stigende vandmasser påvirker byens liv og struktur.

Besøg Udstillingen i DAC i BLOX

Du kan opleve den nye udstilling Vandet Kommer i DAC fra den 7. oktober til 23. marts. Uanset om du er interesseret i arkitektur, bæredygtighed eller bare nysgerrig på, hvordan vand former vores byer, vil denne udstilling give dig nye perspektiver.

Udstillingen Vandet Kommer kan opleves i DAC i BLOX fra den 7. oktober til 23. marts, mens springvandet i havnen kun kan opleves fra den 7.-24. oktober. Læs mere HER.