Copenhagen Cooking: Smag Verden!

0
367

image001

Copenhagen Cooking er i gang, og mange af os har derfor masser af spændende og unikke madoplevelser i vente. Et af dem er arrangementet, Smag Verden, som ikke kun byder på interessante smagsoplevelser, men også talrige musikalske events, workshops og kreative boder. Vi har talt med Mads Bjerregaard, som er med til at stable det store arrangement på benene, som starter i dag kl. 11.00 på Prags Boulevard.

Fortæl mig kort om Smag Verden?
Mads Bjerregaard: Smag Verden viser Københavns forskellighed i øjenhøjde. Det gør den gennem hovedsageligt tre aktiviteter: 60 københavnske minoritetsforeninger, der fortæller om deres forening og arrangerer kulturelle små-events på dagen, mad fra hele kloden og musik inspireret fra hele verden. Madoplevelsen er altså kun én del af Smag Verden. Vi har også fokus på det københavnske foreningsliv, verdensmusik og ikke mindst gadeevents, som der vil være en masse af i løbet af dagen. Eksempelvis Big Vic’s Kitchen, der leverer et musikalsk alt-mulig-show på gryder og pander, turbanbindingsworkshop og meget meget mere. Generelt kommer der til at ske rigtig mange ting på dagen, så man skal være hurtig for at opleve det hele.

Er der noget særligt, du vil fremhæve?
Mads Bjerregaard: Noget nyt i år som jeg tror, bliver rigtig spændende er Smag Verdens samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen. Det går i alt sin enkelthed ud på, at elever fra skolen skal fortolke mad fra hele verden ved brug af udelukkende nordiske råvarer. Det er eleverne selv, der planlægger og afvikler hele arrangementet, hvor man som gæst kan komme forbi og prøve deres mad gratis – hvis man altså er hurtig nok.  Personligt glæder jeg mig meget til at kigge forbi og smage deres nordisk-afrikanske eller nordisk-asiatiske mad.

Hvor stort er holdet, der står bag Smag verden?
Mads Bjerregaard: Smag Verden er et samarbejde mellem Købehavns Kommune og Copenhagen Cooking. Desuden er PB 43 en stor del af arrangementet. Men der er egentlig mange flere involveret. De 60 foreninger gør hver især et stykke arbejde, ligesom eksempelvis Hotel- og Restaurantskolen laver et event. Det er faktisk noget af det mest imponerende ved Smag Verden – hvor mange mennesker, foreninger og organisationer, der egentlig er aktiveret i projektet.

Hele 60 forskellige foreninger og organisationer deltager – kan du løfte sløret for, hvem nogle af disse er?
Mads Bjerregaard: Ja, da. Det eneste krav vi har for deltagende foreninger er egentlig, at de repræsenterer en delmængde af Københavns forskellighed, så der er rigtig mange forskellige slags. Bl.a. deltager religiøst funderede foreninger som trosteltet og sikh ungdom, geografisk funderede som Foreningen-Danmark Letland, Casalatinoamericana og det bhutanesiske samfund samt en masse andre foreninger, der laver alt muligt forskelligt. Mange af foreningerne ved man måske ikke så meget om i forvejen, men en af Smag Verdens forcer er at skabe nogle festlige rammer, hvori de kan udfolde sig og møde de andre københavnere.

Hvordan undgår I at drukne i de mange festivaler, som der findes i København i løbet af august?
Mads Bjerregaard: Jeg synes Smag Verden er ret anderledes sammenlignet med mange af de andre festivaler. Det er ikke bare endnu en musikfestival, det er heller ikke bare endnu et madarrangement, og det er heller ikke bare endnu en fest. Det er rigtig mange ting på en gang! Derfor tror jeg også, at vi trækker et bredt publikum sammenlignet med mange af de andre festivaler i august. Samtidig arbejder vi med et fokus på forskellighed, som en værdi for København. Det synes jeg, er ret unikt.

Mangfoldighedsfest2013-33

Hvad er du mest stolt af ved årets arrangement?
Mads Bjerregaard: Jeg er rigtig stolt af, at det er lykkedes at aktivere så mange mennesker til ét arrangement. Det synes jeg er ret unikt. Eksempelvis 60 foreninger, der alle har et eller andet spændende på programmet – om det så er en optræden på én af de to scener eller en spændende aktivitet i deres telt, bidrager de alle.

Er der noget, man skal vide, hvis man skal besøge Smag Verden for første gang?
Mads Bjerregaard: Ikke andet end at man skal komme med åbne arme og være klar på at møde forskelligheden i festlige rammer. Ud over det skal man bare koncentrere sig om at indoptage indtryk fra alle de fantastiske mennesker, der med garanti kommer til at være der.

id sv 013 253