Guiden til at finde ro og fordybelse på Kulturnatten 2024

0
16
Kulturnatten 2024_godkendt
Foto: Maria Sattrup
Endelig er det tid til Kulturnatten 2024! Her kan du opleve hovedstaden på mere end 230 forskellige måder, når der igen skabes en magisk aften i København og på Frederiksberg fredag den 11. oktober. Alle arrangører har igen i år lagt sig i selen for at give dig en oplevelse ud over det sædvanlige og åbne byens rum for nye fortolkninger. Vi guider dig til de bedste oplevelser til finde ro og fordybelse på den store kulturnat.

Følsom fordybelse i Kulturhuset Islands Brygge

Kom og vær med til at forme fremtidens artsrige demokrati gennem musik, broderi, rollespil, performances, levende ugler, AI-genereret te-bryggeri og et vibrerende rumskib. Mærk naturens vibrationer i et sensorisk rumskib med live improvisationer af cellist Veronika Krøll Voetmann. Læg dig ned på gulvet under et stort lærred og hengiv dig til lyde og billeder. Installationen er et sensorisk rumskib kaldet VESICA. Et skib som ikke rejser i geografisk rum, men er skabt til at transportere os ind i vores indre verden. Det bliver både følsomt, håbefuldt og eksperimenterende. Benjamin Hugo Lager, Ramona August, Cecilie Noer og Søren Peter Mørch er kunstnerne bag Arternes Tebryggeri og sanse-rumskibet.

Adresse: Islands Brygge 18, 2300 København S
Tid: 18.00 – 00.00
Læs mere her


Kontemplativ plantekoncert i BRØK

Dag og nat. Lys og skygger. Natur og maskiner. Kontrasterne flytter ind i Københavns nyåbnede kulturhus BRØK. Med computere, synths og hjemmelavede maskiner byder kunstnerne Bo Thorning, Anders Børup og Andreas Wetterberg på en interaktiv elektronisk plantekoncert, som udvikler sig over hele aftenen. Elektroder forbundet til den voksende samling af planter omdanner berøring på blade og grene til lyd. Lydlandskaber, rolig natur og mekaniske beats mødes i et kontemplativt sanseunivers. På værkstedsloftet tænder lokale kunstnere UV-lampen til en workshop i den gamle fotografiske teknik cyanotopi. Lysfølsom emulsion eksponeres for kunstigt UV-lys og plantedele fremkaldes i klare blå nuancer. Inde og ude skaber lysdesignerne ULLO sprækker af lys.

Adresse: Brønshøjvej 3, 2700 Brønshøj
Tid: 18.00 – 23.00



Diamantvejsbuddhismen og tidløs visdom på Karma Kadjy Skolen

Buddhistisk Center København slår dørene op og giver dig mulighed for at lære om tibetansk meditation. Centret er udsmykket i traditionel stil og befinder sig i en smuk gammel villa på Østerbro. Centret bruges hver dag af elever af Lama Ole Nydahl til at praktisere tibetansk Karma Kadjy-meditation. Hver time under Kulturnatten vil der være foredrag i meditationsrummet, og du kan møde beboere og brugere af centret til en snak.

Adresse: Svanemøllevej 56, 2100 København Ø
Tid: 18.00 – 00.00


Natur, mad og mindfullness på BaneGaarden

BaneGaarden inviterer dig til en aften fyldt med inspirerende aktiviteter, der samler natur, mad og velvære i hjertet af København. Dyk ned i fermenteringens kunst, hvor du kan lære at fermentere forskellige grøntsager og tage dine kreationer med hjem. Søren Ejlersen fra Aarstiderne deler ud af sin passion for vilde urter og bæredygtig madlavning, hvor du kan smage hans nordiske dhal og få tips til, hvordan du kan integrere vilde urter i din egen madlavning. Kom ned i gear med aftenyoga i det charmerende væksthus, omringet af frodige planter og rolig atmosfære. Derudover vil der være en grøn langbordsmiddag i samarbejde med Aarstiderne, et natmarked med kreativt håndværk og andre spændende aktiviteter.

Adresse: Otto Busses Vej 45, 2450 København SV
Tid: 18.00 – 00.00


Fordyb dig i H.C. Andersen i Bakkehuset

På Bakkehuset kan du dykke ned i H.C. Andersens måde at digte og arbejde på sammen med forfatter Jesper Wung-Sung. Her udstilles nemlig Andersens næsten færdige manuskript til historien “I Børnestuen”. Digteren er endnu ikke helt tilfreds, og han har overstreget og tilskrevet i det håndskrevne dokument. Allerede som 8-årig skitserede Andersen idéerne til denne historie, som han først udgiver som 60-årig. Historien har altså fulgt ham hele livet! I Eventyrakademiet kan voksne og børn hele aftenen skabe egne eventyr eller digte videre med Andersen. Sidst på aftenen er der godnat-oplæsning ved skuespiller Bodil Jørgensen.

Adresse: Rahbeks Allé 23, 1801 Frederiksberg C
Tid: 18.00 – 00.00


Aftendyp i mørket i Frederiksberg Badene

Frederiksberg Badene inviterer på Kulturnatten til en oplevelse ud over det sædvanlige i den nyrenoverede Frederiksberg Svømmehal. Denne aften slukkes lyset i svømmehallen, små lys tændes langs bassinerne, mens rolig musik indtager rummet. Dyk ned i en sanselig oplevelse i det rolige mørke vand. Ønsker man ikke at svømme i bassinerne, er man velkommen til at komme og opleve stemningen og arkitekturen i den store 25 meter-hal fra balkonen.

Adresse: Helgesvej 29, 2000 Frederiksberg
Tid: 18.00 – 23.00

Kulturnatten 2024
Kulturnatten 2024

Alle arrangementer kan tilgås med et Kulturpas. Bemærk, at nogle arrangementer kræver tilmelding, det fremgår af programmet.

Praktisk info:

Kulturnattens mere end 230 særarrangementer kan opleves den 11. oktober fra kl. 18.00-00.00 (enkelte steder kun til 23.00). Enkelte arrangementer kræver tilmelding på forhånd, det fremgår af programmet.

Det eneste, du behøver for at deltage i Kulturnatten, er et Kulturpas. Kulturpasset koster 125 kroner. To børn under 12 år har gratis entré, når de følges med en voksen med Kulturpas.

Et Kulturpas giver adgang til alle Kulturnattens arrangementer og fri transport med bus, tog og Metro i Hovedstadsområdet (zone 1-99) fra kl. 16.00 til kl. 04.00. Du kan også benytte Kulturnattens bådfart og veteranbusser frem til midnat.

Du kan fra den 1. september købe dit Kulturpas på Kulturnattens hjemmeside og hente det, så du har det digitalt på din telefon. Vil du hellere have et fysisk Kulturpas, kan du fra den 30. september købe det i alle 7-Eleven butikker i Hovedstadsområdet.

Med det store udbud af oplevelser kan det være en god idé at planlægge sin Kulturnat, og det er der god mulighed for på Kulturnattens hjemmeside, hvor man både kan sortere tematisk og efter område i arrangementerne og oprette en profil under ’Min kulturnat’, hvor du kan gemme de arrangementer, du er interesseret i.

Læs mere her

Om Kulturnatten

Kulturnatten så dagens lys i 1993 og har nu været Danmarks største éndagsbegivenhed i mere end 30 år. Foreningen Kulturnatten i København tilrettelægger og gennemfører Kulturnatten, og målet for foreningen har siden begyndelsen været at skabe byens største kulturbegivenhed, hvor alle kan deltage. Medlemmerne betaler ikke kontingent, og alle arbejder ulønnet på nær Kulturnattens sekretariat. Kulturnatten modtager hverken støtte fra stat eller kommune, og den eneste sponsor er DOT, der sponsorerer transport på selve Kulturnatten. Alle indtægter kommer fra salg af Kulturpas, og et eventuelt overskud anvendes udelukkende til gennemførelsen af kulturelle arrangementer under næste års Kulturnat i København. Kulturnatten har i år givet 3,8 millioner kr. i støtte til afholdelse af arrangementer på Kulturnatten