Mount København

2
408

Sidste år læste jeg en virkelig god bog, ‘Mount København’ af Kaspar Colling Nielsen. Bogens udgangspunkt er et 3,5 km. højt bjerg, der er blevet bygget på Avedøre Holme. Bogen rummer så en række fabelagtige fortællinger om mennesker og deres liv på bjerget og i et København, der ikke helt ligner det, vi færdes i, samt en række fantastiske og fantasifulde naturskildringer af bjergets (og byens) omgivelser, der naturligvis er helt anderledes end virkeligheden.

Mount København af Kaspar Colling Nielsen, udgivet af Gyldendal. Kaspar Colling Nielsen modtog desuden Danske Banks Debutantpris 2010 for Mount København

I disse dage og uger er Politikens Ibyen-redaktion i fuld gang med at runde årets afstemninger af
(har I mon husket at stemme? Jeg har stemt i alle kategorier og på alle mine personlige favoritter 🙂 Skulderklap til mig).
En af priserne som uddeles, er Årets Idé. Og i år gik den til netop Kaspar Colling Nielsen og hans ven Mik Thobo-Carlsen for – tadaa – et bjerg i København. Jeg blev glad, da det gik op for mig at fiktionen levede videre i virkeligheden – og stolt over alle os københavnere, der faktisk godt kan leve os ind i tanken om et højt bjerg på Avedøre Holme.

Det gør mig glad at bo i en by sammen med en masse mennesker, der kan leve sig ind i og belønne en alternativ og anderledes idé om vores by og vores hverdag. I samme ånd som Louises indlæg om parker på tagene. Og helt ærligt – hvor fedt ville det ikke også være med et bjerg, der rejste sig i horisonten – lige dér omme bag Rådhustårnet.

Så kære københavnere – jeg synes, I er cool!

/ Anne

2 COMMENTS

  1. […] I 2010 debuterede Kaspar Colling Nielsen som forfatter med med truthorn og fanfare med bogen Mount København. Han modtog årets debutantpris for bogen, anmelderne elskede den og faktisk fik han også – sammen med sin ven Mik Thobo-Carlsen – iByen-prisen for Årets Idé – at bygge et bjerg på Avedøre Holme, hvilket også er omdrejningspunktet for bogen Mount København. Du kan læse mere her. […]

Comments are closed.