Blogs

AyOwA | Københavnersnuden #90

AyOwA | Københavnersnuden #90

by 15/05/2016

I denne uge har vi hele to rigtig gode københavnersnuder, der deler ud af deres København – nemlig de to musikere, Nicolai Kornerup og Hannah Schneider, der har dannet duoen, AyOwA, hvis første single ligger på Spotify (og kører på repeat her hos os). De har netop givet koncert på Rust i fredags – men forhåbentlig kommer der masser af muligheder for at fange dem på livescenen i løbet af sommeren – først vil vi i hvert fald overlade vores scene til de to smukke unge mennesker:

LC: Hvad pusler I med for tiden?
N&H: Vi er igang med at lave musik video med fotograf Nicholas Følsgaard, Jonas Lodahl og scenograf Franciska Zahle,  som vi arbejdede sammen med på Nørrebro Teater, hvor vi lige er blevet færdige med at spille ‘Melodien Der Blev Væk’

LC: Hvor bor I?
Nico: Jeg har lige taget springet og er flyttet til Nordvest, fra Nørrebro omkring Ravnsborggade, hvor Hannah og jeg ellers boede lige ved siden af hinanden.
Hannah: Ja, jeg bor lige ved Ravnsborggade/Ryesgade og elsker kvarteret, hvor jeg har boet i mange år. Det er meget lokalt, og alle hilser på hinanden – lige dele antikvitetshandlere, pensionister, kendisser, hipstere, kunstnertyper og trehjulede cykler. På den lokale café Gavlen starter de med at brygge kaffen, når de ser mig på gaden. Dejligt landsbyagtigt midt i byen.

LC: Hvor går du tur?
Hannah: Jeg lytter meget til musik, mens jeg går, og nogle gange opdager jeg, at jeg er kommet meget langt væk lige pludselig. Går oftest på Assistens Kirkegaard og ud mod Stefansgade, men også i Fælledparken og ved søerne, når det er “søndagstur”.

LC: Hvor drikker I kaffe?
Nico: Fovl i Nordvest. Superfed ny cafe på Frederiksundsvej. NV-stilen!
Hannah: Udover den lokale Gavlen, drikker jeg kaffe på LOS eller Mirabelle i Guldbergsgade 

LC: Hvor spiser I?
Nico: Lygtens Kro. Det er det skønneste sted, med øko-brun mad, f.eks. øko bratwurst til 75 kr. og lækre øl til billige penge. Og så er der live musik.
Hannah: 20A i Ravnsborggade er mit ynglingsted, og så har jeg en svaghed for vietnamesiske sandwich fra Banh Mi i Elmegade 

LC: Hvor fester I?
Hannah: Elsker spontane gadehangouts om sommeren, ellers Sigurdsgade 39 og små brune bodegaer.
Nico: Ja, hvis det skal være brunt, så er det Cafe Malmø i Havnegade. Det er Ole og Christian, de tidligere bartender fra Andy’s før de fik fadølhaner, der har det. Det bruneste brune.

LC: Hvor inspireres I? 
Hannah: I min vindueskarm.
Nico: Ja, din vindueskarm er faktisk ret inspirerende. Vi har indspillet flere ting dér. Ellers er et godt tip til byboerne at komme ud af byen og op til Furesøen ved Frederiksdal. Man kan leje en kano og ligge i søen og dase. Pure heaven!

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
Nico: Ej, der er jo mange. Vor Frue kirke om natten er helt magisk, når de har åbent til nattemusik. De Gamles By ved Møllegade er nok min udendørsfavorit. Man kan besøge geder og høns. 

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
Hannah: Det gør jeg rundt regnet hver dag…. men mest her i maj måned.

LC: Hvad er dit bedste minde om København? 
Hannah: Lige da jeg flyttede herind som 18- årig- har gået i skole herinde altid og taget toget frem og tilbage til Virum, hvor jeg er vokset op. Følelsen af lige pludselig at være midt i det hele, også når jeg stod op, var helt overvældende og en kæmpe optur.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
Nico: Warehouse 9, hvis man skal høre skæv musik eller se noget mystisk queerperformance. Nok i det hele taget teater. Der er så meget fedt scenekunst i KBH. Husets Teater, Republique, Teater Grob, Det Flydende Teater (som faktisk er i tidligere nævnte Frederiksdal), Dansehallerne. Der bliver jeg altid superinspireret.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
Hannah: Flere lækre spisesteder, der har åben om natten!!!! Når man kommer sent hjem fra job, er der aldrig noget at få!

LC: Dit soundtrack til byen?
Nico: Hvor langt tid har vi? Når det er varmt, kan jeg godt lide at dykke ned i noget pastiche/retrochill elektronisk, som Lapalux og Flying Lotus, og i den genre er der en sej dansk DJ, der hedder Shatterhands, man skal tjekke ud. Det danske Hip-hop eklektiske band, Rest-in-Beats, er også meget godt til en natteslæntretur igennem byen, afløst af Les Baxter, Chet Baker, Kamasi Washington, Konono no. 1 i fuldt festligt humør. Vi bliver nødt til at lave en playlist et eller andet sted… 

SOMMER Single Cover

Tusind tak, Nicolai og Hannah, fordi I ville dele jeres København med os.

Følg AyOwA på Facebook for at få opdateringer om duoens færden. 

GOD SØNDAG – OG GLÆDERLIG PINSE! 

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.