LOKALE FRANSKE DRUER I KØBENHAVN

0
332
Som vin-novice er det ikke altid let at finde ud af, hvor man skal starte og hvor man skal slutte. For Ditte startede det i Frankrig – eller dvs. det startede inde i Teglgårdstræde 5, hvor den autentiske og hyggelige Le Tire-Bouchon ligger. For en aften husede restauranten og vinbaren nemlig Vins de Frances kampagne “Vine med Stil”, som sluttede af med en smage- og diskussionsaften omkring fremtiden for fransk vin med gode bud på, hvor du finder lokale franske druer i København.

Jeg har rigtig mange venner, der er vinnørder og kendere (Louise herfra bloggen er blandt andet en af dem). Selv er jeg også storspecialist i vin – når det kommer til at indtage de pressede druer. Det er jeg sindsygt god til. Virkelig. Som i 1 flaske = kein problem. Jeg ved efterhånden også godt, hvad jeg er til, men mit kendskab generelt til vine er ikke imponerende. Faktisk lider jeg lidt af æresfrygt for at kaste mig ud i det med vin, da det virker så kompliceret – den tilgang er jeg dog ikke alene om. Derfor har Vins de France gennem de sidste tre år kørt kampagnen “Vine med Stil” i samarbejde med Sopexa (der bl.a. også står bag Fransk Apéritif Marked i Torvehallerne, der i år er fra den 10. og 11. juni) med det formål, at gøre fransk vin mere forståelig og tilgængelig for den enkelte forbruger.

Vin1 Vin2 Vin3 Vin4

Fransk perle i Teglgårdstræde 5

For at udvide min vin-horisont, var jeg taget med til afslutningsaftenen på “Vine med Stil”, hvor vinkyper Malene Smidt Hertz, der har “Rundt om vin”, var vært ved en smage- og diskussionsaften, der bød på smagning af otte franske lokale vine med komplimenterende retter fra de forskellige regioner. Det hele blev indtaget på den franske restaurant og vinbar Le Tire-Bouchon i Teglgårdsstræde 5, der selv har mange af de lokale vine på kortet og som selvfølgelig stod for de (yderst vellykkede og velsmagende) små anretninger. Jeg gik derfor derfra med masser af inspiration til, hvor jeg kan begynde mit eget lille franske vin-eventyr, hvad jeg kan servere til de forskellige vine og ikke mindst hvor, at jeg kan få fingrene i dem. Så står du overfor at skulle beværte en frankofil middag i den kommende tid, så lad dig inspirere af den menu og de vine, som jeg fik på Le Tire-Bouchon, herunder.

Bon appétit!

/Ditte

Apéritif
Vin: Jean-Paul Brun, FRV100, NV (fås hos Oxholm vin og på Le Tire-Bouchon)

Ret: Østers
Vin: Domaine des Lauriers, 2014, Picpoul de Pinet (fås hos Dronninggård og på Le Tire-Bouchon)

Ret: Sandart med beurre blanch
Vin: Guihem et Jean-Hugues Goisot, 2012, Saint-Bris (fås hos Krone vin og på Le Tire-Bouchon)

Ret: Tartiflette (fransk oste-kartoffelret)
Vin: Domaine de Montbourgeau, 2011, L’Étoile (fås hos Erik Sørensen Vin)

Ret: Fransk charcuteri (jabom de pays, pâté, rillete, chorizo, saucisson, cornichons, moutarde)
Vin: André Neveu, 2014, Sancerre (fås hos KB vin og på Le Tire-Bouchon)

Ret: Oksekæber a’la bourguignonne
Vine:
1. Producteurs Plaimont, 2010, Saint Mont (fås hos Erik Sørensen vin)
2. Domaine Lafage, 2013, Côtes Catalanes (fås hos Philipson)
3. Delas Fréres, 2014, Crozes-Hermitage (fås hos Vinspecialisten)

Ret: Franske mandelkager og créme brûlée
Vin: Domaine de Miselle, 2012, Côtes de Gascogne (fås hos Viniversa og på Le Tire-Bouchon)

Vin5