TOAST, PARISERBØF, CHIABOWL, TACOS OG SALAT

0
277

København er så fyldt med lækre madsteder, at man i værste fald bliver stresset – i bedste fald erotisk buttet. Jeg har samlet nogle af mine favoritter i øjeblikket – der er noget for både fedtørerne, sundhedsapostlene og de konservative.

Cross Café, Aarhus

Ja, ironisk nok bliver jeg nødt til at starte i ‘udlandet’, som vi københavnere jo kalder Århus – Danish for progress. Ok, for at være helt fair, så er det slogan droppet for længst, så lad os bare bruge det andet kommercielle slogan for Danmark næststørste by: smilets by.

Jeg elsker faktisk Århus, selvom det ikke er mange timer, jeg har tilbragt der. Jeg er der til Spot Festival, men det er mere eller mindre også det. Og under årets festival fik jeg én af de bedste pariserbøffer i mit liv, nemlig på Café Cross, som ligger ned til åen. Ingen af mine følgesvende havde lyst til mad den weekend – det blev til en meget flydende weekend for dem – så jeg nød min mad alene til lyden af Tobias Rahim og til synet af solen, der langsomt tittede frem gennem skyerne. Et stjernegodt måltid, som trods den heftige pris af 145 kr. gjorde mig i stand til at snuppe en lur og derefter fortsætte arbejdet og festen.

Café Cross

IMG_7671

42Raw, Pilestræde 32

Jeg elsker morgenmad, og jeg bruger gerne lidt ekstra lommepenge på at købe den rigtige ost, det gode smør, det økologiske brød fra bageren, lækre bær, marmelade, chokolade, granola etc. etc. etc. For nogle uger siden, hvor det var rigtig dejligt varmt, hoppede jeg på cyklen og cyklede ud til Meny i Rotunden i Hellerup. Mit yndlingssupermarked. Og de har min yndlingsgranola til en fuldfed pris af 80 kr. for 400 g. Men hvis jeg nu skal være lykkelig i maven, så kræver det det bedste. Til gengæld kan det tælles på nul hænder, hvor mange haute couture kjoler jeg har hængende i garderobeskabet.

Hvis jeg skal flotte mig med en morgenmad, som jeg ikke selv bikser sammen, tager jeg forbi 42Raw og bestiller en chia bowl med matcha. En mættende omgang, der får mig hele vejen til frokosten uden at snacke alt for meget.

42Raw

IMG_7646

Fætter Fætter, Griffenfeldtsgade 17

Jeg gik på Holmegårdsskolen i Kokkedal, da jeg var lille – og deres kantine lavede den bedste toast. Det var ikke så tit, at jeg fik lov til at købe mad i kantinen, oftest havde min søde mor jo smurt en madpakke, men der var ikke noget bedre end de dage, hvor vi måtte stille os i den lange kø og bede kantinedamen om en toast. Jeg tror, det var en helt almindelig frysetoast, vi fik, men manner, den smagte godt.

Der er intet frysetoast over Fætter Fætter, en lille restaurant i Griffenfeldtsgade, der udelukkende serverer toasts. De har skruet lidt op for ambitionsniveauet og giver os glade gæster toasts, der tilfredsstiller og forløser og mætter. Og uden at det nu skal blive alt for lummert, så går man meget afslappet fra middagsbordet, når man netop har indtaget en fucking toast, en tuna meltdown, en cheesus christ og en avocado goat. Tre toast, så burde du være mæt. Fire, hvis du er vulgær som mig.

Fætter Fætter

IMG_7650

Yuca Taco, all over the city

Jeg er åbenbart den sidste i den danske hovedstad, der har opdaget Yuca Taco. Jeg blev dramatisk begejstret, da jeg så foodtrucken holde foran Kihoskh på Sønder Boulevard, hvor jeg havde slået lejr med et par venner og en flaske vin. Jeg var sulten på den der måde, hvor man godt ved, at det ikke holder, hvis man ikke får noget at spise – men man gider bare ikke at spise noget, der ikke er overdrevet lækkert. Det er en balancegang, som jo ofte ender med at gøre vinen til middagsmaden, og tømmermændene langt værre, end hvis du havde taget dig sammen og taget dig af dig selv.

Da herren i Yuca Taco (en ægte mexicaner) rakte mig disse spicy chicken tacos, kunne jeg mærke, at jeg var ude i noget, der mindede om godhed. Når maven er mæt, er ansigtet venligt, som jeg plejer at sige, og disse tacos giver dig et veltilfreds smil på læben, og så er verden ligesom bare åben og din.

Du kan se hver dag på deres hjemmeside, hvor trucken befinder sig 🙂

Yuca Taco

IMG_7748

Souls, Melchiors Plads 3

Jeg er ikke veganer, jeg er ikke engang vegetar, men jeg kan godt lide tanken om, at vi ikke spiser kød hver dag – kødproduktion belaster miljøet vanvittigt meget, og vi har ikke brug for kød for at holde os sunde. Jeg elsker kød for meget til at udelukke det fra min kost, men når en café som Souls kan lave salater, så selv kæresten nikker anerkendende, mens han spiser det, så går det hele nok.

Deres Sweet Potato Salad er mættende og lækker, og selvom personalet måske har lidt svært ved at følge med (du skal nok vente en halv time på din mad), så viser det sig at være ventetiden værd. Synes jeg.

Souls

IMG_7907

God appetit – om du får efter pariserbøf, chiagrød, salat, toast eller tacos.

/Louise

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here