Blogs

Mille Maria Dalsgaard | Københavnersnuden #198

Mille Maria Dalsgaard | Københavnersnuden #198

by 19/08/2018 0 comments
Vi har taget en snak med Mille Maria Dalsgaard, som er uddannet skuespiller fra Berlin, inkarneret ildsjæl og siden 2012 har arbejdet på teater i Sydhavnen. Hun er aktuel med stykket GIFT, der handler om et eks-par, der efter 10 års adskillelse mødes og konfronteres med en fortid, som de troede, de havde lagt bag sig. Udover det, så elsker Mille Maria København og især Sydhavnen. Få inspiration og lær hende at kende her:

LC: Hvad har du gang i i øjeblikket?
MM: I øjeblikket er jeg i fuld gang med at forberede mig på Sydhavn Teaters næste stykke GIFT, der havde premiere d. 18. august, og hvor jeg spiller den ene af de to personer i stykket. Som noget helt nyt øver vi ikke sammen, men hver for sig, for så først at se den anden i øjnene til selve premieren – så det er nervepirrende, men super spændende og indholdsmæssigt – personerne i stykket har ikke set hinanden i ti år – er det det helt rigtige valg, som spænder stoffet maksimalt op.

LC: Hvor bor du?
MM: I Sydhavnen.

LC: Hvor går du tur?
MM: Jeg elsker at gå, mens indtrykkene fra byen bare glider forbi, og går gerne lange distancer i København uden et bestemt mål, dog ofte med en god håndfuld replikker i hånden, der skal læres.

LC: Hvor drikker du kaffe?
MM: Jeg drikker faktisk allerhelst den hjemmebryggede, men tager også gerne en spontan morgenkaffe på en af Istedgades morgencaféer eller på Rally’s i SV.

LC: Hvor spiser du?
MM: Jeg nyder at spise ude – og heldigvis er der kommet flere muligheder lokalt. F.eks. er South Harbours marokkanske pandekager i top!

LC: Hvor fester du?
MM: Berlin.

LC: Hvor inspireres du?
MM: Jeg inspireres af mellemrummene i byen, der hvor frirummet og det upolerede hersker. På sin vis er jeg en slags forfaldsromantiker, min fantasi blomstrer, når jeg ser en brakmark med et gammelt skur på.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
MM: Jeg elsker rigtig mange steder i København. Men et yndlingssted? Det er for mig ikke så meget et sted, men mere et tidspunkt på døgnet, som har noget at gøre med lyset og lydene. Morgentimerne, når solen lige står op om vinteren, når jeg cykler over jernbaneskinnerne ved den tidligere Enghave st. eller aftenhimlen over tippen gør stemningen, og dermed stedet og øjeblikket, magisk.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
MM: Jeg føler mig forelsket i København, når jeg sidder udenfor Østre Kapel på Vestre Kirkegård, fuglene synger, vi sidder og gør klar til at lave min store lidenskab – teater – lige midt i den pulserende storby, men i en grøn oase – hvor vi er helt for os selv. Der føler jeg mig sådan lidt hemmelig midt i offentligheden, og det gør mig småforelsket i København.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
MM: Jeg har så mange minder fra København, så de står i kø!

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
MM: Rundt på cyklen, ned til vandet, ud i byen.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det? 
MM: Hvis jeg skulle pege på noget, som vi snart kunne komme til at mangle, er det subkultur. Jeg tror det er vigtigt, at vi som minisamfund, som by, værner om mangfoldigheden, og lader det skæve bevare den plads, det har, men som lige nu er under pres. Det er fedt med en by i udvikling, og der sker mange super initiativer, men hvis vi fylder alle mellemrummene ud, hvor noget utraditionelt og overraskende kan opstå, så bliver det svært at trække vejret her i længden.

LC: Dit soundtrack til byen?
MM: Mit soundtrack er byens lyde -hesten der vrinsker udenfor vores kontorvinduer på Karens Minde Kulturhus eller en udrykning på Sydhavnsgade. Men de to største musikoplevelser jeg har haft i København var een gang i 90’erne, da Thomas Koppel spillede mit yndlings Savage Rose nummer Byen Vågner for mig på hans klavér i hans hjemmestudie i Haveforeningen Frederikshøj eller sidste år, hvor de to vidunderlige jazzmusikere Elena Setièn og Johanna Borchert improviserede vores soundtrack til forestillingen Maria Stuart sidste år, som også var instrueret af Alia Luque, der også instruerer GIFT, vi laver nu. Vi var helt afhængige af musikken. Den styrede forestillingen, og de to var bare SÅ virtuose og suveræne til at skabe dynamik og spænding i rummet.

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os Mille Maria! Husk, at du kan se forestilligen GIFT på Sydhavns Teater til og med den 6. september. Køb billetter her.

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.