10 ting du kan lave i påskeferien 2023

0
321
Påskeferien 2023 i København

Påsken venter lige om hjørnet, og her har vi samlet 10 ting til påskeferien 2023 i København – både for de store og de små.

 

Af Louise Bro

 

1. Påskefrokost hos Banegaarden

Ingen påske uden påskefrokost! Som en del af BaneGaardens sæsonåbning dækker de op inde i de fine trælader og inviterer til hele tre langbordsfrokoster i påskedagene: Skærtorsdag, Langfredag og 1. Påskedag. Menuen byder på alle de bedste forårsbebudere og ægte smørrebrødsklassikere.

Pris 195 kr. find billetter her.

 

2. Langbordsmiddag på Broens Gadekøkken

Broens Gadekøkken dækker også op til langbordsmiddag Skærtorsdag. Menuen står Strangas for – så du kan se frem til en masse græske specialiteter. Middagen starter med et glas bobler og så står den ellers på græske delikatesser som grillet kød, fritter, græsk salat, krydret feta-dip, tzatziki, moussaka-bidder og friskbagt brød med olivenolie. Middagen afsluttes selvfølgelig med en sød dessert.

Pris 325 kr. find billetter her.

 

3. Drag Banko på Bar50

Skærtorsdag holder Bar50 en helt særlig påske edition af deres populære Drag Banko. Di Di Cancerella er aftenens banko vært sammen med Diana Diamond, og de vil sammen sprede godt humør, dårlige jokes, og latter til denne særlige påskeudgave af Drag Banko.
Med i billetten får du banko plader samt en kold påskebryg fra Tuborg – og så er der selvfølgelig lækre præmier til alle vinderne.
Pris 100 kr. find billetter her.

 

4. Club Awards i Forum

Påskesøndag bliver Forum for en enkelt aften forvanldet til Danmarks største natklub, når året Club Awards løber af stablen. Her skal alle de hits, vi har festet til i årets løb, hyldes og fejres, når Club Awards åbner dørene for en otte timer lang EDM-fest og awardshow.

Pris 295 kr.

 

5. Påske i Tivoli

Man begynder virkelig at føle forårsstemingen i byen, når Tivoli åbner. I år kan du glæde dig til duftende hyacinter, 20.000 påskeliljer, og farverige påskeæg, der fylder Haven i hele påskeferien. Det hele skydes i gang med et farvebrag af et Åbningsfyrværkeri, og med bløde påskelam, æggejagt, lækre forårsfristelser, flotte påskedekorationer og sus i forlystelserne er der underholdning for hele familien.

 

6. Påskemagi på Nationalmuseet

På Nationelmuseet er der maser af påskemagi alle dage fra den 1. til 8. april. Her kan man bl.a. lave en amulet, farve æg og udsmykke sin egen uro i deres hekseværksted, imens der fortælles historier om, hvad påsken faktisk handler om. På museet får du historien om påskehekse, æggedyste og historien om den hvide magi, som I skal fange i påsken, og så kan I også tage vandringen igennem Nationalmuseets natunivers, hvor I bliver jeres mørkeræd kvit.

Pris 50 kr. find billetter her.

 

7. Påskesjov i DGI Byen

I påsken byder DGI Byen alle velkommen til en gratis omgang påskesjov fra den 1. til 9. april. De laver deres caféområdet klar, så de mindste kan male de flotteste påskeæg og klippe gækkebreve til venner og familie – og så kan du være med i konkurrencen om to gavekurve til en værdi af 500 kr. Til de eventyrlystne er der skattejagt, hvor du samtidig kan være med i konkurrencen om 4 billetter til Vandkulturhuset.

 

8. Påskedage i Dansk Design Center

Dansk Arkitektur Center har et væld af sjove aktiviteter for hele familien i påskedagene. Her kan I bygge fremtidens arkitektur i LEGO, lave eksperimenter med mursten, muslinger og fliseafstøbninger i familieværkstedet, eller tage på tur ud i byen på en af vores guidede ture.

Gratis entre for børn, 130 kr. voksne

 

9. HuskMinPåske Skattejagt på København Museum

Hver dag i påsken kan du gå på skattejagt rundt på Københavns Museum efter ting, du kan se på HuskMitNavns sjove, farverige museumsplakat. Plakaten viser forskellige finurlige mennesker, der befolker museet, og ikke mindst nogle af de spændende ting, du kan se på museet. Når du har været hele vejen rundt, kan du gå ned i museets café og bytte de poletter, du har indsamlet, til et lille påskeæg og deltage i konkurrencen om et stort påskeæg.

Gratis for børn og unge under 18 år. Pris 95 kr. find billetter her.

10. Dinozoo er tilbage i Zoo

Du har nu igen chancen for at stå ansigt til ansigt med nogle af fortidens største, hurtigste og mest frådende dinosaurer, når Dinozoo er tilbage fra den 1. april. De fascinerende fortidsdyr har nemlig slået sig ned mellem ZOOs pingviner, søløver og kænguruer. Du kan vove pelsen og dyste mod de plante- og kødædende dinosaurer i sjove udfordringer, og du kan også trille påsken i gang med et helt nyt dinoshow med Pelle og Kaya og Dyrepasseren, som har rod i dinosauræggene – og de har brug for din hjælp til at løse redeligheden.