12. december – Overdådige juleborde

0
253


I december måned er det lovligt at være overdrevet. Overdrevet pyntet, overdrevet fuld, overdrevet fed, overdrevet kærlig, overdrevet interesseret i, hvordan man dækker det smukkeste middagsbord.

Nu har Royal Copenhagen i mange år efterhånden taget kærlig hånd om de mennesker, der allerede i november måned begynder at spekulere på, hvordan julebordet skal dækkes. Hvilken stil skal man vælge? Den landlige? Sølv, sort, rød, grøn eller guld? Den luksuriøse? Den barnlige og humoristiske?
Royal Copenhagens juleborde er overdådige på alle måder, og derfor er det en oplevelse hvert år at svinge forbi den store butik på Strøget. Det er borddækningens haute couture. Ingen har ligefrem lyst til at spise ved disse borde, men smukke og opfindsomme, det er de.
Iøvrigt kan vi oplyse om, at den pastelfarvede, håndlavede  og musselmalede kop får kærlig behandling af 30 sæt hænder, før den står på hylden, klar til at tilfredsstille en bedstemors kaffetrang. Jo, det kom fra malerinden selv, da hun sad med et eksemplar og farvelage koppens smukke blomster, mens den ene julebordsinteresseret m/k’er efter den anden trissede nysgerrigt forbi hendes bord.