4 grønne spisesteder i København

0
320
CALIFORNIA KITCHEN

En af de største madtendenser i år er vegansk mad. Flere og flere restauranter vælger at tilføje en vegansk ret til deres menukort, og samtidig åbner der hele tiden nye rene veganske spisesteder i København. Jeg er ikke veganer – jeg er ikke engang vegetar, men jeg prøver at have kødfri dage, og når jeg har det, besøger jeg gerne ét af disse steder.

1. Social ved søerne

Min veninde Camilla (fra CopenhagenByMe) har anbefalet mig Social så mange gange, at jeg til sidst fik helt dårlig samvittighed og måtte hive hele venneflokken med derover. Det fortrød vi ikke. Jeg har nu prøvet Social tre gange, og selvom jeg anden gang havde en lidt dårlig oplevelse, hvor jeg ikke var så begejstret for deres glutenfrie brød, så kan alle jo have en dårlig dag, og derfor vil jeg helt klart besøge Social igen – ikke mindst fordi, deres salater er geniale, og deres personale er venligt. Og så ligger de jo lige ved Dronning Louises Bro, indgangen til Nørrebro, og porten til Indre By. Her er det hele, og nu også grøn mad.

Social
Peblinge Dosseringen 4, kl. th.
2200 København N
Åbningstider: Man-tors 9-18, fre-lør: 9-21, søn: 10-18

SOCIAL

 

1. California Kitchen på Nørrebrogade

Det er ikke kun indretningen, California Kitchen har styr på – maden er også værd at indtage. Jeg har en mistanke om, at stedet har indrettet sig efter, hvad der er instagramable, men når man så også får lyst til at anbefale maden, er det helt ok at tænke så lusket (og jeg ved jo heller ikke, om de har tænkt i de baner). Deres bowls, her med laks, er meget mættende, men på den behagelige måde, og det er den slags, der får dig til at smile, når du skal videre i din dag. Jeg smiler i hvert fald, når jeg har været her.

California Kitchen
Nørrebrogade 12
2200 København N
Åbningstider: 12-20.30

CALIFORNIA KITCHEN

 

3. Supergreens på Østerbro

I juni sidste år købte jeg et par salater med hjem til min daværende kæreste og mig. Jeg kan huske, at jeg tænkte, at det nok ikke var nok mad for en mand med sådan en salat – men han var faktisk fuldt ud tilfreds og følte sig mæt efter måltidet. Det siger altså ikke så lidt. Souls salater er stor, fyldt med lækre grøntsager i sæson, og så er der i alle salater såkaldt supergreens (blandt andet spinat, kål og rucola). Man føler sig lidt stærk, efter man har spist her.

Souls
Melchiors Plads 3
2100 København Ø
Åbningstider: 10-21.30
SOULS

4. Vegansk mad tre steder i byen

For dem, som følger med på min Insta Story, kommer det nok ikke som nogen overraskelse, at jeg elsker maden fra 42Raw. Jeg er så heldig at arbejde sammen med dem til hverdag, men det er ikke derfor, at jeg anbefaler dem. Det er fordi, deres veganske menukort byder på så mange forskellige retter, som pizza, burger, salat, bowls og kage, og alle sammen behager mig. Derudover har de en charmerende og inspirerende filosofi om, at vi mennesker har godt af at mindste kødindtaget.

42Raw
Pilestræde, Frederiksbergcenter og Waterfront
Åbningstider (i Pilestræde) kl. 8-18
42RAW