40 graders varme. 26 stillinger.

by 05/10/2010

Nej, jeg er ikke på kærlighedsferie på Mauritius. Jeg er på Nørrebro, i et 40 m2 lille rum med 30 – næsten – nøgne kvinder (primært) og mænd. Og vi sveder som svin, mens vi prøver at balancer i 10 sekunder ad gangen med højre ben strakt i en 45 grader vinkel frem for os med begge hænder foldet om foden. Det kan kun lade sig gøre for de allersmidigste, og dem er der tre af i rummet. Resten kæmper en brav kamp, helt røde i hovederne med sveden dryppende ned på vores drivvåde håndklæder.
Hot Yoga er noget af det vildeste, jeg nogensinde har prøvet. Det føles helt uvirkeligt, når man har været inde i det varme lokale i 45 minutter, og jeg kunne på det tidspunkt ikke finde en eneste grund til at blive, andet end at jeg ville føle mig som en tøs, hvis jeg skulle vakle gennem lokalet som den eneste quitter. Da der var 5 minutter tilbage kunne jeg ikke andet end at lægge mig ned på gulvet, halvt besvimet, og da de 90 minutters træning var overstået, var jeg fuldstændig drænet for energi med den ultimative hovedpine dunkende i tindingerne. Det var først efter, at jeg havde siddet i et køligt lokale og hældt en liter iskold vand i mig, at jeg kunne samle mig om noget som helst.
Lige før jeg gik ind til timen fik jeg to brugbare oplysninger: ”Du vil hade første gang, men anden gang er du hooket” (ligesom sex?) og ”Du har alt for meget tøj på” (igen: ligesom.. ). Jeg hadede også første gang, og jeg havde for meget tøj på – man skal nemlig prøve at stille op kun iført undertøj.
Alt ved denne form for motion er grænseoverskridende, fra nøgenheden over stillingerne til den tætte varme. Men jeg skal prøve hot yoga igen. 1) fordi jeg rent faktisk fik det utrolig godt efter træningen, 2) fordi yoga er en dejlig form for træning, der toner kroppen smukt, og 3) fordi det bare er så underligt, at det nærmest bliver dragende.
Jeg dyrkede hot yoga hos Bikram Yoga på Ryesgade. Underviseren var rigtig dygtig og var godt opmærksom på os tre nye deltagere på holdet. Det kan anbefales at prøve sin første time her. Der er styr på det. Også selvom du skulle besvime.
UPDATE: Nu har jeg været til Hot Yoga to gange mere, og jeg er begyndt at blive afhængig. Det er som om, kroppen hurtigt vænner sig varmen – nu kan jeg faktisk blive skuffet, hvis jeg ikke sveder tran inden for de første fem minutter. 
/Louise

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.