Dyk ned i den store, mangfoldige verden inden for gademad, når Street Food om Søerne løber af stablen torsdag til søndag i København. Rundt om hele Peblinge Sø kan du gå på velsmagende eventyr i gadekøkkener helt fra Mexico og Latinamerika til Indien, Italien og selvfølgelig de nordiske lande. Og som noget helt nyt lancerer festivalen et unikt område, African Village, dedikeret til det store afrikanske kontinent.
Efter to års ufrivillig corona-pause vender gademadsfestivalen Street Food om Søerne nu endelig tilbage til de københavnske søer i København. Fra torsdag 18. til søndag 21. august bliver dit største problem at vælge mellem de over 65 forskellige typer måltider, som madboderne tilbyder.
På gastrorejse til Afrika
I år er der flere nye tiltag på festivalen, der sidste gang tiltrak over 65.000 spisende gæster. Udover at foregår ikke kun tre dage men fire dage, så lancerer Street Food om Søerne et ganske nyt område, African Village. Som navnet antyder kan du her komme på gastronomisk rejse til forskellige lande som Uganda, Elfenbenskysten og Eritrea. Mere end 10 lande fra det afrikanske mangfoldige kontinent er repræsenteret i dette område:
“Mad handler om meget mere end bare at spise, og mad er for os den bedste måde at lære om andre kulturer. På den københavnske madscene drømmer vi om at se mere mad fra Afrika, så vi kan lære mere om dette store kontinent. Derfor har vi på Street Food om Søerne i år allieret os med multi-iværksætter og kulturskaber Sara Kobli, der kuraterer et område med mad fra forskellige lande i Afrika”, Mia Maja Hansson.
Et opgør med klassisk festivalsmodel
Street Food om Søerne arbejder for at fremme en mangfoldig madscene, og i år vil folkene bag også fokusere på at have mange forskellige drikkevarer. I stedet for blot én partner på ølsalget har de valgt at have en række spændende virksomheder med om bord, nemlig People Like Us, Nørrebro Bryghus, BRØL og Mikkeller – og så er der også lagt op til en fed festival for dem, der gerne vil have lækre ikkealkoholiske alternativer:
“Først og fremmest er vi en festival, der fremmer mangfoldighed inden for madkulturer, men vi vil også gerne træde et skridt dybere og gøre det på drikkefronten. Vi vil gerne gøre op med tanken om, at der skal være én partner på drikkevarer. Derudover har vi blandt andet blomstervin fra CPH Winery, den læskende drik Enjaii fra Vestafrika, ikkealkoholisk vin og fermenterede cocktails med eller uden alkohol fra Quench & Tickle,” siger Mia Maja Hansson.
Hylder inspirerende streetfood’ere ved prisuddeling lørdag
Ligesom de forrige år skal der overrækkes to madpriser om lørdagen. Festivalen har nedsat en kompetent jury, der sammen sætter kriterier for, hvad der er det vigtige og rigtige at hylde street food’erne for. Og da Street Food om Søerne handler om mangfoldighed, er juryen naturligvis også det:
“Vi har gjort et stort arbejde for at få en mangfoldig jury – af forskellige alder, faglighed og baggrunde. Vores jury skal hjælpe os med at pege på de streetfoodere, der gør det rigtig godt, og som skal inspirere os i fremtiden. Vi har eksempelvis Jean-Michel Grønnegård Deleuran tidligere vinder af årets særpris, som står bag Rørt, der serverer håndlavet pålægssalat i Torvehallerne, 20-årige Barbara Juul Hansen, der læser på Hotel- og Restaurantskolen i Valby og er i lære på Bistro Boheme i København, samt Francis og Victor Cardenau, der til daglig har en rådgivningsvirksomhed sammen, hvor de arbejder med folk inden for gastronomi.”
Årets Streetfood’er og Årets Særpris uddeles lørdag kl. 16 ved Søpavillonen. Udover de to priser af juryen uddeles også en publikumspris i samarbejde med Migogkbh, hvor publikum kan stemme på deres favorit. Det er gratis at deltage.
Om Street Food om Søerne:
Street Food om Søerne er en madfestival, der arbejder for at fremme en mangfoldig madscene ved at samle madiværksættere, mindre restauranter og større gastronomer rundt om Søerne i København.
Festivalen har eksisteret siden 2016, men har de sidste to somre grundet COVID-19 restriktioner ikke kunnet gennemføres. Ved den sidst afholdte festival i 2019, samledes 60 stadeholdere og mere end 65.000 spisende mennesker over festivalens tre åbningsdage.
Street Food er en nemlig unik platform med mulighed for risikofrit at udvikle og teste mad og koncepter sammen med spisende mennesker, og derfor har denne festival også stor betydning for fremvæksten af nye madiværksættere og videreudvikling af de eksisterende.
Se mere her.