Årets Badesøen Festival: Friluftsbad, Tobias Rahim og synkronsvømning!

0
383
På lørdag løber en ganske særlig festival af stablen i Storkøbenhavn: Badesøen Festival. Den foregår i Friluftsbadet Badesøen i Albertslund og har navne som Tobias Rahim, Baby in Vain og Betty Bitchslap på programmet. Her kan man glide ned ad vandrutsjebanen til lyden af live-musik fra en af festivalens to scener, blive overrasket af et pop-up-act, imens man daser under parasollerne eller få plads til fordybelse med talks i litteraturteltet. Vi har taget en snak med Badesøen Festivals booker, Simone Perna.

 

Hvad kan man forvente sig af nyt?

“Som en nyhed i år har vi udvidet antallet af artister på hovedscenen. Det vil sige, at det i år er en festlig og tung rytmisk DJ (Authentically Plastic fra Uganda), der runder af efter hovednavnet. Derfor bliver det formentligt en afslutning, der har højere tempo og energi end tidligere, så man går derfra med lidt højere puls end tidligere år. I år er også første gang, at vi har en decideret rapper på hovedscenen i form af benhårde FVN.”

Hvad vil I selv anbefale at opleve på årets festival?

“Som albertslunder selv glæder jeg mig meget til at se den lokale, elektroniske legende HVAD samt norske Vilde Tuv i The Lake teltet, begge shows tegner til at blive atmosfæriske og magiske. Derudover giver Baby in Vain mig mit noise-rock fix på hovedscenen. Tror også, det bliver helt særligt at se Tobias Rahim i sådan en setting. Han er eksploderet så meget i løbet af det sidste år, at man nok ikke får mange flere chancer for at se ham i så hyggelige rammer. Pop-up shows med Kiku Days traditionelle japanske fløjter håber jeg også at fange. Nu er jeg i gang med at nævne halvdelen af programmet og kan ikke stoppe mig selv, men tyrkiske psych-folk Gaye Su Akyol er også værd at nævne som et kæmpe highlight.”

Hvilke muligheder giver det at lave en festival i et friluftsbad?

“At man kan køre i vandrutsjebaner selvfølgelig, imens man hører fantastisk musik. Den helt unikke lokation giver os mulighed for at eksperimentere med formater og skabe en speciel atmosfære, eksempelvis med vores pop-up shows, der kan ske hvor og når som helst. I år har vi f.eks. et pop-up show, der inkluderer synkronsvømning, det glæder jeg mig til. ”

Hvor kommer inspirationen til festivalen fra – hvor kommer ideen fra?

“Inspirationen kom blandt andet fra idéen om at lave en festival på sådan en unik lokation, der skiller sig ud fra de andre mange festivaler. Derudover er den grundlæggende ambition stadig: “at gøre det eksperimenterende folkeligt og indbydende, og samtidigt eksperimentere med folkeligheden.” Det er derfor, at vi både booker etablerede danske navne, samt ikke-vestlige acts man typisk ikke ville se på en festival på Vestegnen.”

Hvorfor skal man tage til Badesøen Festival?

“Fordi det er unikt. Det er svært at beskrive den helt særlige stemning, der opstår her, men jeg kan garantere, at alle gæster kommer til at blive overrasket i løbet af dagen og opleve ting, de ikke vil have set og hørt andetsteds. Derudover er der badeland og lækker mad – hvad mere kan man ønske sig?”

Personligt glæder jeg mig åndssvagt meget til at opleve festivalen for første gang. Hele konceptet sender mine tanker i retning af mit elskede Reykjavik, som jeg har besøgt en håndfuld gange, og hver gang med minimum én tur til et friluftsbad. Deres festival, Iceland Airwaves, har ind imellem også nogle anderledes og til tider sære koncerter, som foregår sjove steder, fx i en svømmehal.

Følg med på Instagram på lørdag, hvis ikke du selv skal med til Badesøen Festival.

Og hvis du vil købe billet til festivalen, kan du gøre det her. Det koster kun 450 kr. i døren.