Airbnb, Chorus Grant & formiddagskaffe på en bænk i solen

3
250

I sidste weekend var jeg hjemløs. Jeg havde lejet min lejlighed ud på Airbnb til et par franskmænd fra torsdag til søndag, hvilket måske er lidt hul i hovedet, når jeg ikke selv skulle ud at rejse. Men jeg havde lyst til at prøve Airbnb af, mens jeg var i byen – bare lige for at se, hvordan jeg ville have det med, at der boede nogle andre i min lejlighed.

Airbnb er en verdensomspændende onlinetjeneste, hvor man kan leje sin lejlighed ud og låne andres lejligheder, når man skal ud at rejse. Du kan låne en lejlighed eller et værelse i alt fra en enkelt dag til flere måneder. Du bestemmer selv dagsprisen på din egen lejlighed, hvem du vil leje den ud til, hvornår og hvor længe. Ret smart, synes jeg.

Jeg kan sagtens anbefale det, og jeg vil helt klart leje min lejlighed ud, når jeg snart skal ud at rejse. Franskmændene var virkelig søde og meget glade for at bo i min lejlighed. Lige før de gik, gav de mig et kram og sagde, at de var forelskede i København – og så var jeg solgt. Lige før jeg kneb en lille tåre!

Den boligløse weekend kom jeg godt omkring, da jeg kunne bo hos venner alle nætter og havde ellers arbejde og arrangementer i alle de vågne timer. De eneste timer, som var lidt lange, var søndag formiddag, hvor jeg natten forinden havde været til koncert og drikke en del af Nørrebro Bryghus’ dejlige øl. Jeg var træt og glædede mig til at komme tilbage i min egen seng.

Heldigvis var vejret godt, så jeg cyklede ned til Lagkagehuset ved siden af Vega og købte kaffe og morgenbrød. Derefter satte jeg mig sammen med en veninde i Enghaveparken og hyggede i halvanden times tid, før den ene franskmand sms’ede, at nu var de klar til at gå. Vupti, tre minutter efter var jeg både mæt, koffeinfrisk og boligindehaver igen.

Selvom det var en smule mærkeligt at pendle rundt i København med en taske på ryggen en hel weekend, fordi nogle andre boede i min lejlighed, så vil jeg klart anbefale airbnb, hvis du skal ud at rejse. Airbnb har iøvrigt en forsikring, så skulle der ske noget, er du dækket. Der er ikke rigtig nogen risiko ved det. Gør det! Det er nemt, smart, billigt for alle i stedet for hotel, og så er det sjovere at bo i en privat lejlighed, når man skal ud at rejse, hvor der også er køkken, så man kan lave mad – end at bo på et upersonligt hotel.

Og det sidste plus: Jeg har optur over, at folk fra andre lande bliver forelskede i København i MIN lejlighed. DET er fantastisk!

/Louise

PS. Bandet på Nørrebro Bryghus var virkelig en fed oplevelse. De hedder Chorus Grant, og du burde tjekke dem ud. Det er Kristian Finne Christensens soloprojekt – dejlig musik!

3 COMMENTS

  1. HELT ENIG mht Airbnb… Har selv benyttet det i NYC og er selv igang med at blive udlejer på sitet…

  2. […] solo-projekt, Chorus Grant, som vi laver en video om til Orange TV. Og jeg har faktisk allerede rost Chorus Grant her på nærværende blog. Flere gange. Først i marts, da jeg hørte pladen ‘Space’ for første gang, og […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here