Anders Richter | Københavnersnuden #129

0
337
Selvom vi ikke selv ejer en, så er vi lidt nogle biltosser her på LoveCopenhagen. Denne uges snude er derfor Danmarks svar på Jeremy Clarkson, Anders Richter, redaktionschef på Bil Magasinet og manden bag Richters Garage med en hemmelig garage et sted i Nordsjælland. Få hans tip til smukke udsigtsposter fra bilruden og events for ligesindede bilnørder, historien om hans nytårsaften på Den Gyldne Måge og ikke mindst overraskende svar om hans yndlingssted i København.

LC: Hvad pusler du med for tiden?
AR: Lige nu står jeg i flytterod til halsen, fordi jeg flytter fra Østerbro og til min nye lejlighed på Frederiksberg, som jeg lige har købt. Der udover går jeg og pusler lidt med, hvordan jeg skal fejre, at jeg fylder 30 år til sommer. Jeg tænker fest. Jeg tænker øl. Jeg tænker masser af gode venner.

LC: Hvor bor du?
AR: De sidste par år har jeg boet på Amerika Plads på Østerbro, som er meget nyt og roligt. Nu er det tid til, at der sker noget nyt, og jeg har altid drømt om at bo på Frederiksberg, så den drøm udlever jeg nu. Så jeg har været i banken og på boligmarkedet, og nu kan jeg kan mig lejlighedejer, og mit nye habitat bliver Svømmehalskvarteret.

LC: Hvor går du tur?
AR: Min klassiske tur går fra min hoveddør på Østerbro og ned langs Langelinie. Så kan jeg grine lidt af alle turisterne, som får taget billeder med Den Lille Havfrue. Men jeg kan også dufte den gode mad, som bliver tilberedt på Toldboden, og så kan jeg lige få et royalt pift, når jeg glider for Amalienborg. Jeg plejer at ramme Kongens Nytorv, før jeg vender om igen.

LC: Hvor drikker du kaffe?
AR: Mit favorit kaffested er Shabaz på Strandboulevarden. Så kan jeg sidde i vinduet og kigge på alle de folk (og biler), der glider forbi.

LC: Hvor spiser du?
AR: Jo mere snasket, jo bedre. Men der må også godt være gode råvarer involveret. En tur forbi Harry’s Place og få en Børge er et must. Udover det så er jeg ret meget en burger-dreng, og jeg går ret meget op i det. I øjeblikket ligger jeg og cykler mellem Jagger, Juicy Burger og Gasoline Grill. Tre forskellige typer burgere til tre forskellige slags humør.

LC: Hvor fester du?
AR: Jeg er nok mere til hyggelige bodegaer end lysende dansegulve, og store højttalere der max’er ud. Funchs Vinstue er altid et hit i min bog. Men jeg siger på ingen måde nej til en tur for Borgerkroen heller. Pixies på Bopa Plads er også en hyggelig oase på Østerbro, og om aftenen forvandler det sig til et rigtig godt sted at gå i byen. Skal der ikke øl på bordet, så kan turen sagtens gå forbi Vinhanen, hvor jeg gerne deler en god flaske vin med en god ven.

LC: Hvor inspireres du?
AR: Sammen med et par venner driver jeg en garage lidt udenfor byen, hvor vi kan få udlevet vores drømme om mærkelige, sjældne og specielle biler. Jeg elsker at køre en tur forbi garagen bare for at se, om nogle af vores lejere har stillet noget nyt derned. Men jeg kan også køre forbi bare for at få en time i mit eget selskab. Jeg kan dog også hoppe i bilen og køre ud i Nordhavnen. Her kører jeg gerne ud på spidsen ved Østersøvej, så jeg kan se Tuborg Havn fra den modsatte side. Det er et smukt syn.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
AR: Det er sjældent, jeg cykler, men når jeg gør, så tager jeg altid “Den Grønne Sti” gennem Frederiksberg. Jeg er vild med biler, men nogle gange, er det også rart bare at glide lydløst afsted på sin cykel. Så faktisk er det mit yndlingsted, eller rute om man vil, i København.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
AR: Da jeg skulle vælge, hvor jeg gerne ville købe en lejlighed, var jeg meget rundt omkring i byen for at mærke stemningen. Efter ret kort tid var jeg dog ikke i tvivl om, at Svømmehalskvarteret på Frederiksberg, var et af de områder, jeg var forelsket i. Området omkring H.C. Ørstedsvej er jeg dog også ret vild med. Så det må jeg prøve på et tidspunkt.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
AR: Min bror flyttede til København, lige da han gik ud af gymnasiet, og jeg kan huske, at jeg ret tit var alene i København for at besøge ham, da jeg kom op i teenageårene. Der er fem år mellem min bror og jeg, så der er lidt aldersforskel, men det har vi nu altid fået noget sjovt ud af. At komme til København med storebror og se byen og nattelivet, det var altså stort i min verden. Og der var ingen tvivl om, at jeg også selv skulle til København og bo en dag.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
AR: Én ting, som har været en ret vild oplevelse for mig på det sidste, har været vinterbadning på Islands Brygge. De, som kender mig, ved godt, at jeg ikke er nogen født vandhund, men jeg tog det som en udfordring, og det har ikke skuffet mig – nærmest tværtimod. Det er en ret vild oplevelse. Husk at gøre det i godt selskab.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
AR: Parkeringspladser. Det er et evigt irritationsmoment for mig, at der aldrig er parkeringspladser nok nogen steder i byen.

LC: Din største guilty pleasure i byen?

AR: Jeg kan i perioder godt køre nogle ret vilde madflip på vej hjem fra byen. Én gang fik jeg bestilt samtlige burgere på McDonalds menukort. Herefter kørte jeg hjem, og linede dem alle sammen op på køkkenbordet. Så tog jeg en bid af hver, hvorefter jeg faldt i søvn ind over køkkenbordet. Her kan der tales om madspild. Der var dog også en enkelt nytårsaften, hvor jeg stod på den gyldne måge, da klokken slog 24.00, hvor jeg var i gang med at bestille en Big Mac. Ekspedienten så godt nok lige mærkeligt på mig, men jeg var for fuld til at ænse hende.

LC: Dit bedste bil-tip til byen?
AR: Om sommeren afholder Bil Magasinet, hvor jeg arbejder, noget, vi kalder Supercar Sunday. Grundlæggende handler det bare om at mødes med ligesindede bilfolk, men det handler i ligeså høj grad om, at børn og barnlige sjæle kan få lov til at komme helt tæt på nogle spændende biler og få lov til at tale med deres ejere. Vi holder det hver søndag i sommerperioden fra kl. 10-12 i samarbejde med Olivers Garage på Arne Jacobsen-tankstationen i Skovshoved. Der er gratis kaffe, hvis du har en sjov bil med, og det plejer altid at være vildt hyggeligt.

 

Tusind tak fordi du ville dele dit København med os Anders. Vi glæder os til sommer, sol og spark på dæk snart.

 

Definition af en københavnersnude; interessant, sød, sjov og/eller venlig person, der er bosat i eller har tilknytning til København.