Andrea Bak | Københavnersnuden #51

0
324
Ugens snude er inkarneret vinterbader og har netop fået publiceret en artikel om de mange københavnske sø- og havnebade i The Guardian – hvilket vi synes er mega bad ass sejt! Når hun ikke hopper i Øresund fra Helgoland, er Andrea Bak journalist, forfatter og redaktør med en stor appetit på både rejse- og madoplevelser, hvilket du bl.a. kan læse om i det tidligere københavnermagasin (nu rejsemagasin) WHERE2GO, som hun styrer med sin altid skarpe og underholdende pen. Vi har denne søndag bedt den berejste kvinde om de bedste tips til hendes egen by.
Foto: Petra Kleis

LC: Hvor bor du?
AB: Jeg bor i Oehlenschlægersgade på Vesterbro. Jeg har boet der i ti år, så jeg har stavet det gadenavn for folk rigtig mange gange efterhånden.

LC: Hvor går du tur?
AB: Jeg holder meget af at gå ud langs Bryggen, over Nokken og ud til Sjællandsbroen. Somme tider fortsætter jeg ud på Kalvebod Fælled. Det er et fantastisk område, også at cykle i.

LC: Hvor drikker du kaffe?
AB: Jeg drikker tit morgenkaffe på Enghave Kaffe. Jeg kan godt lide at komme der, lige når de åbner, for så er der dejlig stille.

LC: Hvor spiser du?
AB: Det er vist nemmere at svare på, hvor jeg ikke spiser. Jeg spiser rigtig meget ude! Men Paté Paté har altid været blandt mine favoritter.

LC: Hvor fester du?
AB: Det gør jeg fx på Copenhell, og i det hele taget til koncerter, og jeg sætter stor pris på gode cocktails, enten hos Lidkoeb eller Celcius i Oehlenschlægersgade.

LC: Hvor inspireres du?
AB: Når jeg har større skriveopgaver, som fx bøger, er det godt for mig at komme langt væk fra byen og alle dens distraktioner. Ørslev Kloster Refugium er et fantastisk sted, hvor jeg har været flere gange, og hvor jeg altid er meget effektiv.

LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
AB: Jeg vinterbader på Helgoland, og hvis jeg kun må vælge ét sted i byen, må det være der. Det er balsam for sjælen at komme derud og få en kold dukkert.

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
AB: Det gjorde jeg forleden, da jeg cyklede hjem fra Helgoland. Der er et sted ude på Kløvermarken, hvor man kan se alle byens ikoniske tårne. Solen var på vej ned, og himlen var fyldt med blomkålsskyer. Da fik jeg ekstra mange sommerfugle i maven.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
AB: Jeg er vokset op i Aalborg, og jeg elskede, når vi kørte over for at besøge min onkel i København. Jeg husker tydeligt lyset fra de gule gadelygter langs motorvejen på vej ind mod byen, og så vidste man, at nu var man der snart.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
AB: Tag cyklen! Det er en fantastisk måde at opleve byen på. Jeg cykler til alt. Jeg vil hellere cykle 10 km i regnvejr end at sidde fem minutter i en bus.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
AB: En engelsk fish’n chips shop. Jeg har endnu ikke fundet et sted i København, hvor man kan få rigtig fish’n chips, hvor fisken ikke er paneret, men dyppet i øldej, og så skal der selvfølgelig også være mushy peas til.

LC: Dit perfekte soundtrack til København?
AB: For nogle år siden trænede jeg til Berlin Marathon, og det var en fantastisk sommer med masser af lange løbeture rundt i byen. Jeg hører altid Foo Fighters, når jeg løber, og især nummeret Arlandria fra deres forrige plade minder mig om at løbe langs Søerne med lav aftensol i øjnene.

Tusind tak til Andrea, fordi du ville dele dit København med os!
Vi ses helt sikkert snart til kold og bar røv på Helgoland, hvilket du kan læse meget mere om i Andreas fantastiske The Guardian artikel  (altså søbadet – ikke vores bare numser).

GOD SØNDAG!