Anne Køster | Københavnersnuden #213

0
375
Ugens Københavnersnude har styr på det med mad og drikke! Anne Køster arbejder til dagligt med madkommunikation og PR og ved lige præcis, hvad der rør sig i den gastronomiske verden, når det kommer til Danmarks hovedstad. Derudover er hun altid i godt humør, når vi møder hende, så derfor har vi nu spurgt hende om, hvad der gør hendes København så skøn. Læs med her:

LC: Hvor bor du?
AK:
På Sluseholmen med mand og tre børn. Vi er smaskforelskede i Sydhavnens lille kanalby, hvor vi de sidste 5 år har givet den som wannabe hipster-typer, der dyrker kartofler på tagterrassen, sipper hvidvin på bolværket og hopper i vandet sommer og vinter.

LC: Hvor drikker du kaffe?
AK:
Jeg har aldrig helt forstået fidusen i alt det kaffe-hype. Jeg byttede fx hurtigt café latte-holderen på min barnevogn væk for en god flaske vin, da jeg var på barsel. Jeg vil helst bare have en god kop stempelkaffe om morgenen, og så måske en rar kop filterkaffe med lidt mælk på kontoret efter frokost.

LC: Hvor spiser du?
AK:
I den her uge har jeg spist på Fru Nimb, TRIO, H15, Høkeren, La Rocca og Arken. Fru Nimb, fordi jeg havde udenlandske kunder på besøg, og et vinterdækket Tivoli tilsat fiskefilet og hønsesalat er et godt bud på et stykke København på meget kort tid. TRIO, fordi jeg havde 30 vinmagere fra Gigondas i Frankrig til at servere deres vine fra de sidste 25 år for 30 journalister. H15, fordi den ligger et stenkast fra vores kontor i CPH Food Space, så deres sprøde grøntretter er blevet vores faste ”kantine” (sammen med lun suppe nede fra Høkeren). Men når det er weekend – og min mor ikke lige passer børn – så står den på italienske La Rocca i Vendersgade, hvor man både kan få trøffel på pastaen og et godt glas Barbaresco fra Gaja, mens ungerne hygger i legerummet. Eller Arkens café efter en Van Gogh-udstilling sammen med Storkøbenhavns grå guld, der flasher ARKEN-medlemskort og tager alt for mange skiver gratis-brød til grønsagstærten, mens vores uvorne børn vælter deres mælk, og min mand tripper for at komme hjem og se Formel 1. Jeg holder ligeså meget af Grå Guld-cafeteriastemningen som den seksretters VIP-menu på TRIO. Alt har sin tid.

LC: Hvor fester du?
AK:
Jamen, det gør jeg jo ikke. De sidste tre år har jeg ret nøgternt kunne konstatere, at alt efter kl. 01.00 ikke kan betale sig dagen efter. Det lyder dødssygt, men det er nok bare sådan, det er at være en familie, have fuldtidsjobs, ville have tid til at træne og alt det andet, der får det hele til at hænge sammen. Allermest holder jeg af eftermiddagsdrinks eller -vin, hvor man bare sidder uden egentlige planer, og det ene tager det andet. Og ellers er mit faste fredagsbarssted jo det italienske supermarked Super Marco i Sydhavnen, hvor min treårige datter og jeg elsker at holde fredagsbar – gerne flere af ugens dage. Vi er totalt stamgæster, og min datter får alt for meget is!

LC: Hvor inspireres du?
AK:
I virkeligheden nok alle steder og hele tiden. Af mennesker, jeg møder. Steder, jeg tager hen. Og mad, jeg smager og dufter til. Men det bundfælder sig altid først, når jeg får lidt ro fra alle de mails, mennesker og børn, der kræver en. Det kan være på cyklen, som jeg tager alle steder og allevegne (jeg har ikke kørekort). Men det er ofte også til yoga eller i saunaen i vores lille vinterbaderklub, hvor der er ro til, at de titusindvis af indtryk, vi konstant bombarderer os selv og hinanden med, får lov at lagre sig. Så kommer inspirationen og erkendelserne.LC: Hvad er dit yndlingssted i København?
AK:
Der er virkelig mange steder, men Torvehallerne er måske det, jeg oftest vender tilbage til. Til en hurtig arbejdsfrokost. Et vinmøde. En lørdag med ungerne. Eller bare for lidt laber madshopping. Fedt sted!

LC: Hvor har du sidst følt dig forelsket i København?
AK: I går aftes, da jeg sad helt alene i saunaen i vores vinterbaderklub og så ud på alle lysene, nød roen og vidste, at der var kold Champagne og en sød familie, der ventede på mig derhjemme.

LC: Hvad er dit bedste minde om København?
AK: Helt klart nogle af alle de gåture, jeg som barn har haft med min far, hvor han holdt alenlange foredrag om Christian d. 4., doriske, joniske og korintiske søjlekapitæler, hvem, der havde bygget hvad, hvornår og hvorfor. Dengang brokkede jeg mig højlydt over alle de foredrag, men i dag er det nogle af de fineste minder, som min far har givet mig med videre.

LC: Din anbefaling til den bedste oplevelse i København?
AK:
Noget med havnen. Fx at leje en Goboat og sejle rundt i havnen. Måske besøge Café Slusen hos os i bunden af havnen, her får du luksus konserves fra Grøndals med surbrød, salsa og et glas vin fra Rosforth & Rosforth. Om sommeren kan du endda få en dukkert mellem glassene. Men du kan også sejle den anden ved til Reffen. Eller rundt i Christianshavns kanaler. Pivhyggeligt.

LC: Selvom København er fantastisk, har du nu mulighed for at tilføje den ene ting, som du synes, byen mangler – hvad er det?
AK:
Bedre rottebekæmpelse!! Jeg hader-hader-hader rotter, og jeg synes virkelig, at de er allevegne, måske særligt her om vinteren. Det tager virkelig meget af charmen, når man tjuhej skal styre sin cykel uden om en død rotte på cykelstien, eller der piler en lille pelset fyr afsted, når du tripper afsted i dine stiletter. Advr!

LC: Dit soundtrack til byen?
AK:
Ville gerne nævne noget up ’n’ coming og pivsmart, men jeg er bare så meget mere en podcasttype. Drøner altid rundt med noget DR K-agtigt i ørerne. Fx Flaskens Ånd fra 24/7. Eller min helt store kærlighed Kongerækken, der lige nu laver Antikkens Rom sammen med Politiken. Det er verdensklasse-podcast, som jeg slet-slet ikke kan få nok af. Og hvis ikke podcasts, så Nick Cave. Altid Nick Cave.

Tusind tak, fordi du ville dele dit København med os, Anne!