Arkitektur, luft og lys på Teglholmen

0
332
Teglholmen
Sidste søndag tog jeg en tur ud på Teglholmen i Sydhavnen, hvor Teglhusene ligger. Et spritnyt byggeprojekt, faktisk så nyt, at det ikke er færdigt. Men Teglhusene kommer til at bestå af adskillige townhouses og penthouselejligheder med masser af lys og luft. Og selvom ejendommen først står klar til marts, er det allerede nu muligt at se en prøvebolig. Kom med!

Jeg har i mange år interesseret mig for indretning – jeg skriver en del boligartikler gennem mit arbejde, og jeg elsker at flytte rundt, købe nyt eller smide ud i min egen lejlighed. Jeg er fan af forandring og er ikke bange for at tage en ny stil til mig, selvom jeg altid har øje for også at bevare det, der er mig i indretningen. Mit personlige touch.

Teglholmen

Derfor var jeg også spændt, da jeg tog et smut ud til Sydhavnen sidste søndag. Der var åbent hus i et nyt byggeri på Teglholmen, en bydel som jeg har beskæftiget mig med en del denne sommer og efterår. Det hele er stadig ret meget et byggerod, derude på Teglholmen, og det kan være svært at forestille sig, at man skal bo her, men alligevel kan jeg fornemme, hvad folk fra Teglholmen har ment, når de har fortalt mig om et specielt sammenhold, der kan opstå i nye bydelel: det er jo dem, der skal skabe bydelen – bydelen lever kun via dens indbyggere, og derfor forstår folk åbenbart at organisere sig og passe på hinanden.

Teglholmen

Ligesom alle dem, jeg har interviewet om at bo i Sydhavnen, elsker jeg både den gamle og den nye del af Sydhavnen, og om de nogensinde bliver rigtig forenet, ved jeg ikke, men det er også fuldstændig ligegyldigt. Der er ingen grund til at lægge de to meget forskellige bydele sammen, men måske blot begynde at kalde det gamle for Sydhavnen, slet og ret, og det nye for henholdsvis Sluseholmen, Teglholmen og Enghave Brygge.

Teglholmen

Jeg holder meget af at følge med i, hvordan byen udvikler sig. Derfor er Sydhavnen også blevet et ganske særligt sted at gå tur for mig. Da Arkitektgruppen fortalte mig, at der hver søndag nu er åbent hus i deres nyeste projekt, Teglhusene, greb jeg muligheden for at få et nærmere indblik i, hvordan det kan se ud at bo her.

Det skal lige siges, at området omkring Teglhusene stadigvæk er ét stort flytterod – kan det måske gøre det svært for nogen at forestille sig et idyllisk og moderne område, men prøv alligevel, for jeg tror ikke, der kan herske nogen tvivl om, at området er fantastisk, særligt for børnefamilier. Det er i hvert fald det, jeg lader mig fortælle af de mennesker, som allerede bor derude.

Teglholmen

Selve bygning, Teglhusene, er en almindelig boligblog, altså en firkant med et gårdmiljø i midten. I den brochure, jeg fik til fremvisningen, står der:

I Teglhusene er der boliger til alle; hvad enten du søger en 2, 3 eller 4 værelses lejlighed med altan, et eksklusivt townhouse i råt new yorker look eller i klassisk stil og med udsigt over kanalerne eller en stor penthouse lejlighed i to plan med tagterrasse. Teglhusene er placeret helt unikt, direkte ud til havneløbet, i et af Københavns mest populære bykvarterer under 15 minutter fra centrum.

“Ud til kanalen ligger 16 townhouses på hver to etager – enten stue/1.sal eller 2./3. sal. De lækre townhouses er en genial mellemting mellem at være lejligheder og rækkehuse. De er ideelle til familien med børn, som gerne vil kunne lukke døren til eget værelse. Og til familien, som har lyst til at være sammen, når de er sammen. På øverste plan er alle værelserne samlet og på nederste plan er det store, dejlige fælles opholdsrum, som er boligens hjerterum. Alle townhouses har enten privat gårdhave eller skøn privat tagterrasse med unik udsigt over vandet.

De luksuriøse penthouselejligheder, i to plan, er placeret på toppen af Teglhusene – på 4. og 5 sal. Med 3 eller 4 soveværelser er boligerne rigeligt store til den moderne familie, der ønsker god plads i hverdagen, skønne udearealer og som elsker at bo i byen. De store, åbne og lyse opholdsrum indbyder til fælleskab og hygge, ligesom livet kan nydes på de dejlige, private tagterrasser.

Teglhusenes ejerlejligheder er lyse og rummelige med store åbne køkken/opholdsrum og 1, 2 eller 3 soveværelser. Den friske luft og det skønne miljø omkring ejendommen kan nydes fra boligernes dejlige altaner. Her får du ikke kun en bolig med god plads og lækre materialer, men også en bolig, der er vedligeholdelsesfri de næste mange år.”

Teglhusene

Showroomet eller prøveboligen er et townhouse, som ligger med delvist udsigt til vandet. Huset er i to etager, og selvom det emmer er nybygget, moderne bolig, er der lyst og luftigt, og med en charmerende trappe, der fører op til et soveværelse, to børneværelser og en badeværelse.

Jeg har altid ønsket at bo i et hus med trappe – jeg kan ikke sige, hvorfor, men det er bare charmerende og hyggeligt at bevæge sig op på en anden etage, men stadig være i samme ‘rum’.

Jeg ved ikke, om jeg kunne tænke mig at flytte fra mit dejlige Vesterbro for at bo herude, men når det hele er bygget færdigt, og man begynder at kunne fornemme det miljø, som efterhånden er opstået i Sluseholmen og i andre dele af Teglholmen – så kan det være, at jeg ændre mening. Her er i hvert fald liv og luft.

Teglhusene er et projekt, som endnu ikke er færdigbygget. Der er åbent hus i showroomet hver søndag. På søndag er det kl. 13.30-14.30. Du finder showroomet lige ved byggepladsen på Alliancevej 2, 2450 København SV.

/Louise